Türkiye ile Tayvan arasında İHA Teknolojisi alanında önemli iş birliği
Türkiye ile Tayvan arasında İHA Teknolojisi alanında önemli iş birliği Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Dronepark’ta bulunan İHA üreticisi Fly BVLOS Technology, İHA teknolojisi alanında dünya pazarında önemli bir atılım gerçekleştirerek Tayvan’da İHA teknolojisi alanında çalışan UAV Technology Center’a ortak oldu.
11.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Rusya'ya SİHA satılacak mı? Baykar Teknoloji'nin Genel Müdürü Haluk Bayraktar yanıtladı
Rusya'ya SİHA satılacak mı? Baykar Teknoloji'nin Genel Müdürü Haluk Bayraktar yanıtladı Türkiye'nin ilk yerli ve milli SİHA'larını geliştiren Baykar Teknoloji'nin Genel Müdürü Haluk Bayraktar, CNN International'a yaptığı açıklamada "Ukrayna'nın bağımsızlığı ve egemenliği için verdiği direnişi destekliyoruz" ifadelerini kullandı. Bayraktar 'Rusya'ya SİHA satar mısınız?' sorusunu "Rusya'ya hiçbir şey iletmedik veya tedarik etmedik. Böyle bir şeyi asla yapmayız" sözleri ile cevapladı.
19.07.2022 Ekonomi
Tarihi skandalda 'gizli madde' ifşa oldu! İşte rüşvet...
Tarihi skandalda 'gizli madde' ifşa oldu! İşte rüşvet... İsrail ile BAE arasında diplomatik ilişkileri başlatma konusunda varılan anlaşmada, körfez ülkesine Amerikan F-35 ve İHA teknoloji transferine yeşil ışık yakan bir gizli madde bulunduğu bildiriliyor.
18.08.2020 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Meclis'e geliyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Meclis'e geliyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2019 yılı değerlendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, canlı yayında öğrencilere müjdeyi vererek, "Bu yılın ilk yarısında 13 bin 750 yatak kapasiteli 21 adet yurdu daha hizmete açıyoruz." dedi. Erdoğan ayrıca infaz düzenlemesiyle ilgili konuşarak, "İnfaz düzenlemesini de içeren ikinci yargı paketinin hazırlıklarını tamamladık, birkaç hafta içinde Meclis gündemine getiriyoruz." ifadelerini kullandı.
16.01.2020 Gündem
Fuat Oktay: Türkiye hesap vermez hesap sorar
Fuat Oktay: Türkiye hesap vermez hesap sorar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay "Uluslararası arenada, Türkiye'nin çıkarları doğrultusunda, hesap vermez, hesap sorarız" açıklamasında bulundu.
17.12.2019 Gündem
‘Santimlik’ hassasiyet
‘Santimlik’ hassasiyet Milli İHA Bayraktar TB2 İHA’ların, yeni seri Milli Akıllı Mühimmat (MAM-L) ile gerçekleştirilen testleri tamamlandı.
29.09.2021 Gündem
Milli İHA Bayraktar'ın yeni mühimmatlarla "santimlik" başarısı
Milli İHA Bayraktar'ın yeni mühimmatlarla "santimlik" başarısı Tümüyle milli ve özgün olarak geliştirilen yeni seri Silahlı Bayraktar TB2 İHA'ların, yeni seri Milli Akıllı Mühimmat (MAM-L) ile gerçekleştirilen testleri başarıyla tamamlandı.
29.09.2021 Gündem
TSK'nın son gözdesi teröristlerin korkulu rüyası!
TSK'nın son gözdesi teröristlerin korkulu rüyası! Güvenlik güçlerinin son dönemde etkin kullandığı insansız hava araçlarına (İHA) çok daha farklı özelliklere sahip yenilerinin eklenmesi için harekete geçildi.
29.09.2021 Gündem
Cumhuriyet tarihinde bir ilk!
Cumhuriyet tarihinde bir ilk! İlk milli İHA havada...
29.09.2021 Gündem
G7: “İran’a yaptırım uygulamaya ve önlem almaya hazırız”
G7: “İran’a yaptırım uygulamaya ve önlem almaya hazırız” G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından yayınlanan ortak bildiride, İran hükümetinin kötü niyetli ve istikrarsızlaştırıcı eylemlerinden sorumlu tutulacağı belirtilerek, “Artan istikrarsızlaştırıcı girişimlere karşılık daha fazla yaptırım uygulamaya veya başka önlemler almaya hazırız” ifadeleri kullanıldı. İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, İsrail'in İran'a yönelik saldırısında ABD'nin "son dakikada bilgilendirildiğini" söyledi.
19.04.2024 Dünya
KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi'nin test süreci başladı
KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi'nin test süreci başladı Baykar tarafından geliştirilen yüksek teknoloji ürünü insansız sistemlerin testleri başarıyla devam ediyor. KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi’nin Edirne’nin Keşan ilçesinde bulunan Baykar Uçuş Eğitim ve Test Merkezinde sürdürülecek olan test süreci başladı.
16.04.2024 Ekonomi
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın da katıldığı Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı Bakü’de gerçekleşti
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın da katıldığı Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı Bakü’de gerçekleşti T3 Vakfı’nın global arenada yer aldığı Uluslararası Uzay Federasyonunun (IAF) organize ettiği, Türkiye Uzay Ajansının (TUA) platin sponsoru olduğu Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı bugün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla Bakü’de yapıldı. Cumhurbaşkanı Aliyev, etkinlikte yaptığı konuşmasında, böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için onur duyduklarını belirtti. Kongrenin açılış seremonisinde Mark Eliyahu’da sahne aldı.
3.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıkladı! Depremzede balıkçılara destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıkladı! Depremzede balıkçılara destek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu Komutanlığı ile Hava Harp Okulu Komutanlığı'nın diploma ve sancak devir teslim töreninde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhurla cumhuriyeti buluşturan ve kaynaştıran bir yönetim olarak 2023 senesini hak ettiği şekilde idrak etmenin gayretindeyiz" dedi. Erdoğan, "Ordumuz ile halkımızın arasını açmayı hedefleyen 15 Temmuz ihaneti, bu açıdan da başarısız olmuştur. İnşallah bundan sonra da sinsi niyetleri boşa düşürmeye devam edeceğiz" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu Komutanlığı Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde yaptığı açıklamada, "Kendi savaş uçaklarını geliştiren üretebilen ülke haline geldik." dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beykoz'da 2023-2024 yılı Su Ürünleri Av Sezonu Açılışı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yarın itibarıyla gemi başına 3 bin 500 ila 60 bin lira arasında desteği depremzede balıkçılarımızın hesaplarına yatırıyoruz." ifadelerini kullandı.
31.08.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu: Milli elektrikli trenimizden sonra milli hızlı trenimizi de yapıyoruz
Bakan Uraloğlu: Milli elektrikli trenimizden sonra milli hızlı trenimizi de yapıyoruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TÜRASAŞ’ı ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Milli Hızlı Tren ile ilgili son gelişmeleri paylaşan Uraloğlu, “Milli Elektrikli Trenimizden sonra Milli Hızlı Trenimizi de yapıyoruz. İşletme hızı 225 km olan Milli Hızlı Trenimizde tasarım çalışmalarımızı yüzde 90 oranında tamamladık. İlk prototip montajına 2024 yılı başında başlamayı planlıyoruz. 8 araçlı tren setine sahip olacak bu milli hızlı trenimizi de 2025 yılında yolcu taşımacılığına kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.
22.07.2023 Ekonomi
Tarihi savunma anlaşması! Suudi Arabistan Türkiye'den satın alacak
Tarihi savunma anlaşması! Suudi Arabistan Türkiye'den satın alacak Baykar ile Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı arasında Bayraktar AKINCI TİHA ihracatı ve iş birliği sözleşmesi imzalandı. Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA, Suudi Arabistan Krallığı Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde görev yapacak. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, bunun Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük savunma ve havacılık ihracatı sözleşmesi olduğunu duyurdu. CNN Türk'e özel açıklamalar yapan Bayraktar, 'Milli teknoloji hamlesi ile geldiği noktadan mutluyuz' dedi.
18.07.2023 Ekonomi
ANKA-3'e 'tanker' görevi! Dünyada çok az örneği var
ANKA-3'e 'tanker' görevi! Dünyada çok az örneği var Son yıllarda gerek imza attığı insansız hava platformlarıyla gerek bu araçlar için oluşturduğu farklı stratejilerle öne çıkan Türkiye, sahip olduğu kabiliyetleri daha da ileri taşımak için var gücüyle çalışıyor.
3.07.2023 Ekonomi
Baykar’ın geliştirdiği KEMANKEŞ ilk atış testini başarıyla tamamladı
Baykar’ın geliştirdiği KEMANKEŞ ilk atış testini başarıyla tamamladı Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği KEMANKEŞ Mini Akıllı Seyir Füzesi, Keşan’da icra edilen ilk atış testini başarıyla tamamladı.
15.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Yeni Altay tankı TSK'ya teslim edildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimizi tam bağımsız savunma sanayii olarak belirledik
Yeni Altay tankı TSK'ya teslim edildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimizi tam bağımsız savunma sanayii olarak belirledik Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'nın Arifiye ilçesinde, Yeni Altay Tankının testleri için TSK'ya Teslimi Töreni'nde açıklamalarda bulundu. "Hedefimizi tam bağımsız savunma sanayii olarak belirledik" diyen Erdoğan, konuşmasında "Diğer savunma projeleri gibi pek çok zorlukla karşılaştık. Projemiz engellenmeye çalışıldı. Maruz kaldığımız onca saldırıya rağmen pes etmedik. Daha iyisini için canla başla çalıştık. Yerli ve milli alt sistemler tasarladılar. Birçok yeni sistemi tankımıza entegre ettiler. Ortaya yeni Altay çıktı. Ordumuz tarafında testleri tamamlandıktan hemen sonra seri üretime başlayacağız." ifadelerini kullandı.
23.04.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çitçilerimize 10 yeni müjde veriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çitçilerimize 10 yeni müjde veriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda yapımı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde konuştu. Erdoğan, "Bütün 11 vilayeti Cumhur ittifakı olarak defaatle dolandık. İnşaatını 45 günde tamamladığımız 45 köy evimizin anahtarların teslim ediyoruz. Çitçilerimize 10 yeni müjde veriyoruz." dedi.
22.04.2023 Gündem
‘Tuğla’  versiyonundan akıllı modellerine cep telefonları 50 yıldır hayatımızda!
‘Tuğla’ versiyonundan akıllı modellerine cep telefonları 50 yıldır hayatımızda! 3 Nisan 1973 tarihinden icat edilen ilk cep telefonun üzerinden 50 yıl geçti ve hayatımızı tamamen değiştirdi. 3 ayda geliştirilen bir icadın tüm dünyada yaygın hale gelmesi çoğu zaman beklenen bir durum değil. Ancak ilk cep telefonu, bunu başaran sayısız inovasyonlar arasındaydı. 50 yıl önce kurulan 'Tuğla' olarak anılan cihaz, hepimizin yaşam tarzını baştan aşağı değiştirecekti.
3.04.2023 Dünya
Süpersonik KIZILELMA müjdesi! Selçuk Bayraktar bizzat duyurdu
Süpersonik KIZILELMA müjdesi! Selçuk Bayraktar bizzat duyurdu Baykar Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar, yerli insansız savaş uçağı Kızılelma'nın yeni bir modeli üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Bayraktar, "Kızılelma'nın süpersonik varyantını da yapmayı düşünüyoruz. Sesin üstünde de uçabilen bir varyantı olacak. Bunun yanında KIZILELMA agresif manevralar yapacak" dedi.
3.01.2023 Gündem
Savunma Sanayi Başkanı Demir: F-35 olmaz, biz de milli muharip uçak yaparız
Savunma Sanayi Başkanı Demir: F-35 olmaz, biz de milli muharip uçak yaparız Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, "Bize yapamazsın dediklerinin aslında nasıl da birazcık çabayla yapılabildiğini görüyoruz. Evet, F-35 olmaz, biz de milli muharip uçak yaparız. Bizim önceliğimiz dışa bağımlılığımız olmadan ilerlemek" dedi.
27.10.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a net mesaj: Çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a net mesaj: Çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda TEKNOFEST 2022'de açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Ey Yunan tarihe bak. Çok daha fazla ileri gidersen, bunun bedeli ağır olur ağır. Yunanistan'a tek cümlemiz var. İzmir'i unutma." dedi.
3.09.2022 Siyaset
'Bitkisel süt’ üretimi başladı! 'Vejetaryenler ile veganlar tercih ediyor'
'Bitkisel süt’ üretimi başladı! 'Vejetaryenler ile veganlar tercih ediyor' Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde Hayvansal süte alternatif olarak bitkisel esaslı süt ve dondurma üretimi projesi gerçekleştiriliyor. Proje hakkında konuşan, Doç. Dr. Neşe Yılmaz Tuncel, “Gıda endüstrisi süte benzeyen ama süt olamayan yeni ürünler üretiyor” dedi.
11.08.2022 Sağlık
İnsansız helikopter G-I, ilk uçuşunu yaptı!
İnsansız helikopter G-I, ilk uçuşunu yaptı! IBAK Grup şirketlerinden IBAK Savunma tarafından geliştirilen G-I insansız helikopter ilk uçuşunu yaptı. Hem sivil hem de askeri alanda kullanılacak yeni bir insansız hava aracı (İHA) ailesi tasarlayan IBAK Savunma, ayrıca su altı insansız sistemlerin de testlerini gerçekleştiriyor.
8.07.2022 Bilim ve Teknoloji