Türkiye'de il sayısı 100'e çıkacak mı? İşte en kalabalık ve şehir olmaya aday ilçeler
Türkiye'de il sayısı 100'e çıkacak mı? İşte en kalabalık ve şehir olmaya aday ilçeler Türkiye'de il sayısının 100'u bulacağı ile ilgili flaş açıklamalar geldi. Bu çerçevede il olmaya aday şehirler merak ediliyor. En kalabalık ilçeler açıklandı. TÜİK'in açıkladığı son rakamlara göre bağlı olduğu ilin merkez ilçesine uzaklığı, nüfus büyüklüğü, sosyo-ekonomik koşulları gibi kriterlerle il olmaya en yakın ilçeler belli oldu.
14.09.2023 Yaşam
AK Parti’de ‘100 il 1000 ilçe’ çalışması
AK Parti’de ‘100 il 1000 ilçe’ çalışması MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 100 il, 1000 ilçe vaadi il olmak isteyen ilçelerde heyecan yaratırken, AK Parti’nin konuyla ilgili çalışmayı 14 Mayıs seçimleri öncesi başlattığı öğrenildi. Ancak küskünlük endişesi nedeniyle yerel seçimler öncesi adım atılmayacak​.
16.06.2023 Gündem
İl sayısı 100 olacak mı? AK Parti'den il olmayı bekleyen ilçeler çalışması
İl sayısı 100 olacak mı? AK Parti'den il olmayı bekleyen ilçeler çalışması MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısındaki konuşmada dile getirdiği 19 yeni il ve 27 yeni ilçe teklifine AK Parti'nin olumlu yaklaştığı öğrenildi. CNN TÜRK Editörü Gülşen Coşkun canlı yayında kulis bilgilerini aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli'nin ikili görüşmelerinde bu konuyu gündeme alırlarsa; Cumhur İttifakı’nın bu konuyu masaya yatırabileceği değerlendirmesi yapıldı.
15.06.2023 Gündem
Türkiye'de il sayısı 100'e çıkacak mı? İşte en kalabalık ve şehir olmaya aday ilçeler...
Türkiye'de il sayısı 100'e çıkacak mı? İşte en kalabalık ve şehir olmaya aday ilçeler... En kalabalık ilçeler açıklandı. TÜİK'in açıkladığı son rakamlara göre bağlı olduğu ilin merkez ilçesine uzaklığı, nüfus büyüklüğü, sosyo-ekonomik koşulları gibi kriterlerle il olmaya en yakın ilçeler belli oldu. Ahlat’taki 1071 Millet Bahçesi alanında düzenlenen programa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz, Ahlatlıları müjdeye boğan bir açıklamada bulundu. AK Parti’den Ahlat için il açıklaması geldi. 0
2.07.2022 Yaşam