Gazete Vatan Logo

Siirt’te şehit olan askerlerin kimlikleri belli oldu

Siirt’te şehit olan askerlerin kimlikleri belli oldu

Siirt’te PKK’lılar tarafından yola döşenen el yapımı bombanın patlatılması sonucu şehit olan askerlerin kimlikleri belli oldu.

Şirvan-Pervari karayolu Üçyol mevkiinde meydana gelen patlamada 8 asker şehit oldu. Patlamanın ardından askerlerin cenazeleri hastaneye kaldırılırken kimlikleri de açıklandı. Şehit olan askerlerin isimleri şöyle:

“Jandarma uzman çavuş Hakan Aktürk-Burdur, jandarma uzman çavuş Ferdi Gerekli-Adana, uzman çavuş Barış Akın-Ankara, jandarma er Mehmet Halil Barkın-Şırnak’ın Silopi ilçesi, jandarma er Recep Beycur-Erzurum, jandarma er Ömer Erüstün-Kahramanmaraş, jandarma er Bahadır Aydın-Bursa, jandarma er Emre Kaan Arlı-Kocaeli.”

ŞEHİDİN SON PAYLAŞIMI YÜREK YAKTI

Siirt’te terörist grup tarafından yola döşenen patlayıcının patlatılması sonucu şehit olan uzman çavuş Hakan Aktürk’ün sosyal medyadaki son paylaşımı yürekleri dağladı.

Siirt’in Şirvan-Pervari karayolu üzerinde menfeze yerleştirilen el yapımı patlayıcının, askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan uzman çavuş Hakan Aktürk’ün son paylaşımı yürekleri dağladı. Sosyal medyadaki hesabından kızı Aysel Aktürk’ün TEOG tercih sonuçlarını paylaşan şehit asker, üzerine ise şu notları yazdı:

Haberin Devamı

“Canım kızım, babanın işi icabı ilköğretimi bitirene kadar 3 il, 5 okul değiştirdiğin halde, 3 yıl babasız okul okuduğun halde, Allah (CC) gayretlerinin ve emeğinin karşılığını verdi. Şükürler olsun. Şu an bile ayrıyız. Devamında hayırlı üniversiteler kazanmak dileğiyle seni kutluyorum canım kızım.”

Siirt’te şehit olan jandarma çavuşun Bursa’daki evinde yas
SİİRT’in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında, PKK’lı teröristlerin karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatması sonucu şehit olan 8 askerden kısa dönem asker 26 yaşındaki jandarma çavuş Bahadır Aydın’ın, memleketi Bursa’daki baba ocağına ateş düştü. Şehit babası Muhsin Aydın, "Dün akşam telefonla konuştuk. ’Yavrum sen oradayken ben rahat uyuyamıyorum. korkuyorum’ dedim. Bahadır ise bana ’Baba beni merak etme. Rahat uyu’ dedi. Yavrumun teskere almasına iki ay kalmıştı" dedi.
Bursa’nın merkez Osmangazi İlçesi Akpınar Mahallesi’nde oturan Emine Zülfiye- Muhsin Aydın çiftinin iki çocuğunun büyüğü olan Bahadır Aydın, Trakya Üniversitesi Gümrük İşletme Bölümü’nü bitirdi. Üniversiteyi bitirdikten sonra bir an önce iş bulup çalışmak isteyen Bahadır Aydın, 4 ay önce kısa dönem olarak asker oldu.
Siirt’te jandarma birliğinde vatani görevini yapan çavuş Bahadır Aydın, bugün Siirt’in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında, PKK’lı teröristlerin karayoluna koydukları bombayı askeri aracın geçişi sırasında patlatması sonucu 7 silah arkadaşı ile birlikte şehit düştü.
Bahadır Aydın’ın acı haberi Bursa’da oturan ailesine akşam saatlerine bildirildi. Özel bir ekip oluşturan askerler yanlarında doktor ve hemşireler ile birlikte Bahadır Aydın’ın baba evine gitti. Eşi kulağında rahatsızlık olan küçük oğlu Burak’ı hastaneye getirdiği için evde yalnızken oğlunun şehit olduğu haberini alan Muhsin Aydın, güçlükle sakinleştirilidi.
Korktuğunun başına geldiğini söyleyen Muhsin Aydın, "Dün akşam oğlumun fotoğraflarına bakıyordum. Telefon ile kendisiyle konuştum. ’Yavrum sen oradayken ben rahat uyuyamıyorum. korkuyorum’ dedim. Bahadır ise bana, ’Baba beni merak etme. Rahat uyu’ dedi. Yavrumun teskere almasına iki ay kalmlıştı" diye konuştu.
Acı haber daha sonra hastaneden eve gelen anne Emine Zülfiye Aydın’a bildirilirken, şehit askerin evinin önünde iki ambulans bekletildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Barış Akın’ın Ankara’daki evine ateş düştü

Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında PKK'lı teröristler karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit olan 8 askerden biri olan 40 yaşındaki Barış Akın’ın Ankara Keçiören’deki evine ateş düştü.

Ankara Garnizon Komutanlığı’ndan 2 albay tarafından şehidin Keçiören Fatih Caddesi’ndeki evine gelinerek eşi İnci Akın’a acı haber ulaştırıldı. Hemşire olarak görev yapan İnci Akın eşinin şehit olduğu haberini alınca 4 yaşındaki çocuğu Elif Yağmur Akın’a sarılarak gözyaşı dökerek şok geçirdi.

Ankara’nın Nallıhan İlçesi’ne bağlı Belenalan Köyü’nde oturan baba Ali ve anne Mükerem’e de acılı haber yine askerler tarafından verilerek, yakınlarıyla birlikte oğlunun Keçiören’deki evine yola çıkarıldıkları öğrenildi.

Yakınları ve komşuları şehit Akın’ın evine dev bir Türk bayrağı asarken, yine komşuları da acılı haber sonrası evlerinin cam ve balkonlarına Türk bayrakları astı.

Ferdi Gerekli'nin Adana'daki baba evinde üzüntü hakim

Siirt-Pervari karayolunda, terör örgütü mensuplarınca yol kenarına yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Ferdi Gerekli'nin (40) Ceyhan ilçesindeki baba evinde yas var.
Şehit Gerekli'nin İstiklal Mahallesi'nde oturan ailesine İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Kütükçü ve Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Ayhan Evli, acı haberi iletti.
Haberi alan Gerekli'nin kardeşleri Kadir ve Nazan göz yaşı dökerken, kısa süreli fenalık geçirdi. Kadir ve Nazan Gerekli'ye sağlık ekipleri müdahale etti. Acı haberin ardından eve Türk Bayrağı asıldı.
Şehidin babası Adnan ve annesi Aysel Gerekli'nin Hatay'ın Belen ilçesinde tatilde olduğu öğrenildi.
Gerekli'nin evli olduğu ve bir çocuğunun bulunduğu bildirildi.

Haberin Devamı