Gazete Vatan Logo

Hes Kimya'da korkutan yangın

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Hes Kimya Fabrikası'nda elektrik kontağından olduğu sanılan yangın çıktı.

Yaklaşık 1 saatte kontrol altına alıan yangında 2 itfaiyeci dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Organize Sanayi Bölgesi 27'inci Cadde üzerindeki Sadettin Erkan'a ait Hes Kimya'nın kule şeklindeki depo bölümünün birinci katında dün saat 21.00 sıralarında yangın çıktı. Yangın, elektrik kablolarının tutuşması nedeniyle 2'nci ve 3'üncü katlara da sıçradı.

Yangına önce Organize Sanayi Bölgesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Fabrikada kimyasal maddelerin bulunması ve yangının genişleme ihtimali üzerine Büyükşehir Belediyesi'na ait 10 araç ve 50'ye yakın ekip gönderildi. Yangın diğer katlara sıçramadan söndürüldü.

Yoğun dumandan etkilenen 2 itfaiye eri, ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. İtfaiyeciler, oksijen tedavisi uygulandıktan sonra taburcu edildi. Dumandan etkilenenlere fabrika yönetimi tarafından ayran servisi yapıldı. Fabrikada gece vardiyasının olmaması, olası faciayı önledi. Yangının neden olduğu zararın belirlenmesi için çalışma başlatıldı.