Gazete Vatan Logo

Güneş Taşı Özellikleri Nelerdir? Güneş Taşının En Bilinen Faydaları...

Şans, bereket, bolluk ve mutluluk getiren bir taş olarak bilinen Güneş taşı, vücutta bulunan tüm çakraların da temizlenmesine yardımcı olur. Olumlu duygulara yer açan güneş taşı, endişe bozuklukları ve kaygı da iyileştirir. 

Güneş Taşı Özellikleri Nelerdir? Güneş Taşının En Bilinen Faydaları...

Kuvars grubu içinde yer alan taşlardan birisi olan Güneş taşının diğer ismi ise, Sunstone olarak bilinir. Bu taşın kullanımı ise, çok eski çağlara kadar uzanır. Viking dönemine ait olan antik kalıntılarda ise, güneş taşına rastlanmıştır. Kuvars grubunda daha çok opak bir durumda bulunan turuncu ve kahverengi ateş gibi rengi olan özel bir taştır. Aynı zamanda da yaşama sevincini sembolize eder.

Güneş Taşı; ateş rengi, parlak turuncu, portakal rengi, kırmızı, kahverengi, yeşil, sarı renklerde magmatik, gri ve pegmatitik kayaçlar ile birlikte bulunur. Saydam ve yarı saydam halde bulunabilen çok özel bir taştır.

Bazılarında metalik ışıltıları da vardır. Bunun nedeni ise içindeki hematit, bakır ve goetit’tir. Triklinik kristal sistemine sahip olarak bilinir. Görünüm olarak da feldspat mineraline benzese bile yapı itibari ile diğerlerinden farklıdır.

Güneş Taşı (Sunstone), yaşama gücünü temsil eder. Aynı zamanda da özgürlük taşıdır. Aynı zamanda bu taşlar, sağlık ve enerji verir. Aytaşı ile birlikte kullanılırsa enerjileri önemli ölçüde dengelenir ve etkileri de artar. Bir nevi Güneş taşı Aytaşı ‘Yin’ ve ‘Yang’dir.

Haberin Devamı

Güneş Taşının, yaşama sevinci oldukça yükseltir, iyi huyları ortaya çıkarır ve sezgileri güçlendirir. Ruhsal bakımdan kişinin beslenmesine yardımcı olur. Başta kalp çakrası ve kökler olmak üzere bütün çakralar üzerinde oldukça etkilidir. Çakraları olabildiğince temizler. Sunstone tüm burçlar tarafından da rahat bir şekilde kullanılabilir.

Güneş Taşının En Bilinen Faydaları

Güneş taşı, sevgiden yoksun olan kişileri sevgi dolu bir hale dönüştürür.

Liderlik taşı olarak da bilinen güneş taşı, stres ve korku gibi olumsuz duyguları da yok eder.

Güneş taşı kişinin kendine karşı olan öz güvenini önemli ölçüde arttırır.

Bastırılan duyguları serbest bırakmayı sağlayan güneş taşı, aynı zamanda aurayı güçlendirir.

Bereketi ve aşkı getiren güneş taşı sevgiyi arttırır.

Bastırılan duyguları serbest bırakmayı amaçlayan güneş taşı, aurayı güçlendirir.

Güneş taşı, genellikle ümitsizlik ve başarısızlık gibi durumları da ortadan kaldırır.

Haberin Devamı

İçgüdüleri doğru bir şekilde çalıştıran güneş taşı, sakral çakranın gelişmesinde önemli ölçüde etkilidir.

Şans taşı ismi ile de bilinen güneş taşı, kişinin talihini açmaya yardımcı olur.

Güneş taşı, uyku sırasında kabus görmeyi de önler.