Gazete Vatan Logo

Gelibolu Eceabat kaç km? Gelibolu Eceabat arası kaç saat olacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türk milletinin destansı bir destan yazdığı Çanakkale'de Gelibolu-Eceabat yolunun açılacağını duyurdu. Yolun bölünmüş yol standardına yükseltilmesi ile Çanakkale Savaşları'ndan kalma Gelibolu Tarihi Alanı'na hızlı, güvenli ve konforlu bağlantı sağlanacağını, seyahat süresinin 20 dakika kısalacağını belirtti.

Gelibolu Eceabat kaç km? Gelibolu Eceabat arası kaç saat olacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak olan Çanakkale'de Gelibolu-Eceabat yoluyla seyahat süresinin 25 dakikaya düşeceğini ifade etti.

18 Mart'ın Çanakkale Zaferi'nin 108'inci ve 1915 Çanakkale Köprüsü'nün 1'inci açılış yıl dönümü olduğunu vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, "Yarın, hem şanlı Çanakkale Zaferi'mizin 108'inci yıl dönümü, hem de ecdada saygı, geleceğe armağan olarak nitelendirdiğimiz 1915 Çanakkale köprümüzün açılışının 1'inci yıl dönümü. Tasarım ve mühendislik anlamında enlerin ve ilklerin köprüsünü inşa ettik ve ülkemizin bütünsel kalkınma hamlesi için dev bir adım olan bu eserimiz meyvelerini veriyor. Bugüne kadar 2 milyon 200 bin araç, 1915 Çanakkale köprümüz sayesinde kara yolunu kesintisiz şekilde kullandı. 2 milyona yakın araç ise Malkara-Çanakkale Otoyolu'nu kullandı. Böylece bölge ekonomisi canlandı, turizme, tarıma ve istihdama önemli katkılar sağlandı. Sonuçta ülkemiz kazandı, milletimiz kazandı" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Karaismailoğlu, yarın açılacak olan Çanakkale'de Gelibolu-Eceabat yoluyla seyahat süresinin 25 dakikaya düşeceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Yarın ayrıca Çanakkale'de GELİBOLU-ECEABAT Devlet Yolu'nun açılışını da gerçekleştireceğiz. 47,5 kilometrelik Gelibolu-Eceabat Yolu Projesi'nin 32 kilometrelik bölümünü, halkımızın hizmetine açıyoruz. Çanakkale Savaşları'nın gerçekleştiği Gelibolu Tarihi Alanı, şehitlik ve anıt gibi önemli noktaların yanı sıra 1915 Çanakkale Köprüsü'ne de ulaşımı sağlayan Yol, toplam 5 bin 351 metrelik 4 tünele de ev sahipliği yapıyor. Seyahat süresini 45 dakikadan 25 dakikaya düşüren Gelibolu-Eceabat Yolu, 18 Mart Cumartesi günü Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle hizmete açılıyor. Bizler Çanakkale Zaferi'nin ruhuna saygımızı, onun sayesinde iradesine sahip çıkmış milletimize hizmet ederek gösteriyoruz, göstereceğiz. Bu, Adıyaman'da da böyledir. Hatay'da da böyledir, Kahramanmaraş'ta da böyledir. Şanlıurfa'da da böyledir. 81 ilimizin 81'inde de böyledir."

Haberin Devamı