Kestane nasıl pişirilir? Bu yöntem kestane kabuğunu şak diye açıyor! İşte seyyar kestanecilerin sırrı...
Kışın gelmesiyle birlikte kestaneler de sofralarda yerini almaya başladı. Ancak kestanenin pişirilmesi ve soyulması genellikle birçokları için zahmetli oluyor. Ancak bu pratik yöntemle kestaneyi pişirdiğinizde, kabukları çiçek gibi açarak kolayca soyuluyor. İşte kestane pişirmenin püf noktaları...

Seyyar kestanecilerin kimselerle paylaşmadığı kestane pişirmenin püf noktasını herkes merak ediyor. Oldukça vitaminli olan bu besin kış akşamlarını da keyifli hale getiriyor.

Kestane bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi de kolestrolü de düşürüyor. İnflamsyonu önlemeye yardımcı olur. Bağırsak florasını koruyan ve sindirimi destekleyen kestane, pek çok uzmana göre zayıflamaya da yardımcı olur.

Mutluluk hormonu olarak da bilinen serotonin üretimini destekler. Kestane, vücudunuza bol miktarda antioksidan sağlar. 100 gram kavrulmuş kestanenin besin değerleri;190 kalori41 gram karbonhidrat10 gram şeker2.4 gram yağ3.7 gram protein8.3 gram lif yer almakta.

Kestane C, E ve B vitaminlerini (B1, B2, B3, B6 ve B9) içerir. Ayrıca fosfor, magnezyum, kükürt ve kalsiyum gibi diğer mineralleri de içerir.

KESTANE NASIL PİŞİRİLİR?
Kestanelerin çiçek gibi açılmasını istiyorsanız onları önce suda bekletin ve daha sonra üzerine tam olarqak bıçakla x atın.

Bıçağın kabuğu iyice yardığından emin olun. Ardından da tavada ya da fırında pişirebilirsiniz.

Doğru kestane pişirmek için onları üst üste gelmeyecek şekilde tavada sıralayın. Önceden ısıtılmış tavada dizdiğiniz kestanelerin üzerine yarım bardak kadar suyu serpiştirin.
