Gazete Vatan Logo

Sahibinden kimin, Sahibinden’e neden soruşturma açıldı? Taner Aksoy kimdir?

Rekabet Kurumu tarafından Sahibinden Bilgi Teknolojileri Paz. ve Tic. A.Ş. hakkında soruşturma açıldı. Peki, Sahibinden kimin, Sahibinden’e neden soruşturma açıldı?

Sahibinden kimin, Sahibinden’e neden soruşturma açıldı? Taner Aksoy kimdir?

Rekabet Kurumu, Sahibinden'e soruşturma açtı. Peki, Sahibinden kimin, Sahibinden’e neden soruşturma açıldı? Taner Aksoy kimdir?

Sahibinden’e neden soruşturma açıldı?

Kararda "Sahibinden Bilgi Teknolojileri Paz. ve Tic. AŞ’nin emlak ve vasıta satış/kiralama hizmetlerine yönelik çevrim içi platform hizmeti pazarlarında sahip olduğu hâkim durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullandığı iddiası ile 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği iddiası üzerine yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı. Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 30.06.2022 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak Sahibinden Bilgi Teknolojileri Paz. ve Tic. A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 22-29/469-M sayı ile karar verdi,” ifadeleri kullanıldı.

Sahibinden kimin?

1999 yılında Aksoy Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Taner Aksoy, internet üzerinden satıcıların görsel unsurlarla birlikte detaylı ilan verebileceği ve alıcıların da bu ilanlara rahatlıkla erişebileceği bir platform kurma fikrini geliştirdi. Daha sonra 2000 yılında bu fikri faaliyete geçirerek, 2.700 ilanla sahibinden.com adıyla yayın hayatına başladı.

Haberin Devamı

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte artık çok daha kolay erişilebilir olan sahibinden.com, 2010 Aralık ayı itibariyle gayrimenkul ve araç ilanlarının yanı sıra cep telefonu ve ayakkabı kategorilerinde de sunmuş olduğu ilanlarla birlikte 2.000.000 ilan sayısına ulaşmıştır. Büyük şehirlerde (Ankara, İzmir, Antalya, Trabzon, Adana) ofisler açan sahibinden.com’un merkezi İstanbul’dadır. Aksoy Grup bünyesinde bulunan sahibinden.com’un sahibi Taner Aksoy'dur.

Taner Aksoy kimdir?

Aile şirketi olarak turizm ve otelcilik alanında faaliyet göstermekte olan Aksoy Grup Yönetim Kurulu Başkanı olan Taner Aksoy, 1992 yılında Florida Metropolitan University’den mezun oldu. Amerika’da gördüğü eğitim sonrasında Türkiye’ye kesin dönüş yapan Taner Aksoy, internet üzerinden bir ilan sitesi oluşturma fikriyle girişimciliğin en önemli gelişmelerinden birine imza atarak sahibinden.com’u kurarak, Türkiye’nin en büyük online ilan sitesini kurmuş oldu.

Haberin Devamı

Yaklaşık 250 çalışanı olan site, 2014 yılında fiyat politikasında yapmış olduğu değişimlerle birlikte gelirini çok iyi seviyelere yükseltmiştir. Dilediğiniz her alanda ürünün ilanını verebileceğiniz sahibinden.com sektörün önde gelen sitelerinden biri olmaya devam etmekte ve her geçen gün gelişmeye devam etmektedir.