Gazete Vatan Logo

Osmanbey toptan fiyata perakende satış yapacak

İstanbul Shopping Fest kapsamında 14-15 Haziran’da ‘Osmanbey Weekend’ etkinliği yapılacak. Osmanbey esnafı ilk kez toptan fiyatına perakende satış için kapılarını açacak.

Osmanbey esnafı, İstanbul Shopping Fest’e iki günlük özel ‘Osmanbey Weekend’ etkinliğiyle destek verecek. Yılın 365 günü ihracat ağırlıklı toptan satış yapan tüm markalar, Osmanbey Weekend kapsamında kapılarını ilk kez perakende satış için açacak. Üstelik gece elbisesinden trikoya, takım elbiseden aksesuara tüm ürünler toptan satış fiyatına satılacak. Hafta sonunda Osmanbey’den 6 liraya kravat, 20 liraya gömlek veya 100 liraya takım elbise alınabilecek.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği (OTİAD) Başkanı İlker Karataş, “Osmanbey, toptancı profile sahip bir bölge. Kayıtlı ihracat tutarı 1.5 milyar dolar. Bavul ticaretinin bundan yüksek olduğunu düşünüyoruz. Ancak son dönemlerde sektörümüz sıkıntılı. Mısır’dan Suriye’ye, Rusya’dan Ukrayna’ya en fazla ihracat yaptığımız ülkelerde yangın var. Hem İstanbul Shopping Fest’e katkıda bulunmak hem de ihracatçılarımızın, esnafımızın yüzü gülsün, ticaret canlansın diye bu etkinliğe imza atıyoruz. Madem daha fazla turist gelsin, daha çok alışveriş yapılsın diyoruz o zaman İstanbul Shopping Fest’i sokağa, semtlere indirmek lazım” dedi.

Kaliteli üretim var

Bu etkinliğin bir diğer öneminin de Osmanbey’in kaliteli üretim yaptığını tekrar hatırlatmak olacağını kaydeden Karataş, “Osmanbey her zaman kaliteli üretim yaptı. Burada ihraç fazlası ürün bulamazsınız. Katma değeri yüksek ürünlerimiz var. Bunu bir kez daha hatırlatmak istedik. Ayrıca bu etkinlik marka değerimizi de artıracak. Toptan çalışan esnafımız 2 günlüğüne de olsa kapılarını perakende satış için açacak. Bu ilk kez olacak. 6 liraya kravat, 20 liraya gömlek veya 100 liraya takım elbise almak mümkün olabilecek” değerlendirmesini yaptı.

OTİAD’ın 800 üyesi olduğunu, Osmabey’de 4 bine yakın firmanın faaliyet gösterdiğinin belirtildiğini de anlatan Karataş, etkinliğe ilginin büyük olmasını beklediklerini vurguladı. Karataş, “Geçen yıl Fashion İst adı aldında bir fuar düzenledik. 3 günde 15 bin ziyaretçi bekliyorduk 18 bin kişi geldi. 150 milyon dolarlık iş hacmi beklentimiz gerçeğe dönüştü. Bu hafta sonunda da büyük ilgi olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

100 metre podyum

Osmanbey Weekend eğlence ve şovlarıyla da dikkat çekecek. 14 Haziran’da Şair Nigar Sokak’ta kurulacak 100 metre uzunluğundaki “catwalk” ile etkinliğin en büyük açık hava defilelerine ev sahipliği yapılacak. 40 mankenin görev alacağı 2 defilede 7 markanın koleksiyonları sergilenecek.

Kuyumcular 299 liraya tektaş sattı

İSTANBUL Shopping Fest’in özel kampanyalarından “Altın Günü”, İstanbul Kuyumcular Odası ve Birleşmiş Markalar Derneği işbirliğiyle gerçekleşti. Altın Günü’nün açılışını İTO Başkanı&İSF İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar Kapalıçarşı’nın kapısını açarak başlattı. Nuruosmaniye Caddesi’nde başlayan kortej Mehter Takımı eşliğinde Kapalıçarşı’ya girdi.

Altın Günü’ne özel olarak tüm İstanbul genelinde zirkon tek taş yüzük 399 TL yerine 129 TL’ye, pırlanta tek taş yüzük ise 799 TL yerine 299 TL’ye satıldı. İstanbul genelinde 5500 kuyumcu da altın ve takılarda yüzde 20’ye varan oranda indirim yaptı. Etkinliğe İstanbul Ticaret Odası Başkanı&İSF İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Akbulut, Atasay Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer, Birleşmiş Markalar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kamar, Kapalıçarşı Esnafları Derneği, Mahmutpaşa Esnaf ve İşadamları Derneği, Nuruosmaniye Esnaf Derneği yetkililerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Haberin Devamı