Gazete Vatan Logo

Musalla taşından kalktı satılan ‘ilk’ okulu aldı

“Musalla taşındaydım. Hüsnü Özyeğin beni sanayiciliğe döndürdü” diyen Mehmet Çeker, Gedikpaşa İlköğretim Okulu’nu 21.4 milyon YTL’ye aldı

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde plastik fabrikası olan Mehmet Çeker, önce 1999 depremi, sonra da 2001 kriziyle sarsıldı. Borçlarını ödeyebilmek için 1.2 milyon dolarlık evini 600 bin dolara sattı. Bununla yetinmedi arabasını da sattı. Finansbank’ta işini döndürmek için pazarlık yaparken şansı döndü ve bankanın patronu Hüsnü Özyeğin onun olduğu odaya girdi. Özyeğin, Çeker’i dinledi, ertesi gün fabrikasına gitti ve yöneticilerine “İşletme kredisi verin, borçları için kolaylık gösterin” talimatını verdi.

ESKİ GEDİKPAŞALI
Batma noktasına gelen Çeker, Özyeğin’e duyduğu minneti “Musalla taşına yatmış bir sanayiciydim. Beni Hüsnü Bey oradan kaldırdı ve sanayiciliğe döndürdü” diyerek gösterdi. Gerçekten de Çeker, Özyeğin’in desteği sayesinde işlerini toparladı. Sanayiciliğe devam etti. Son olarak da Eminönü’ndeki Gedikpaşa İlköğretim Okulu’nu 21 milyon 444 bin YTL’ye satın aldı. Çeker’in şirketi Erpet Turizm, İl Özel İdaresi’nin yaptığı ihalede en yüksek teklifi verdiği okulla ilgili planlarını tapuyu aldıktan sonra netleştirecek.

30-35 yıl Gedikpaşa’da yaşadığını ve okulun 7-8 yıldır tinercilere ev sahipliği yapmasından rahatsızlık duyduğunu anlatan Mehmet Çeker, “İhale olduğunu duyduğumda girmeye karar verdim. İhaleye kazanmak için girdim. Benden yüksek teklif veren de olmadı zaten. Tapu elime geçince nasıl bir yatırım yapacağıma karar vereceğim. İmar izinleri neyse uyacağım” diye konuştu.

Ticari yatırım yapılabilecek
Mehmet Çeker’in kazandığı Gedikpaşa İlköğretim Okulu’nun ihalesine 4 firma katıldı. AK Parti’nin kaynak yaratmak için sattığı okullardan ilki olan Gedikpaşa’nın muhammen bedeli 17.2 milyon YTL olarak belirlendi. İhaleye Erpet, Tacettin Coşkun, Koala İnşaat ve Özyıldız Petrol katıldı. Tacettin Coşkun 17.5 milyon, Koala 18.5 milyon, Erpet ise 21.4 milyon YTL teklif verdi. İstanbul İl Genel Meclisi Üyesi Hikmet Şarboğa, imar planında kültür alanı olan okulun bir yıl kadar önce ticaret alanına çevrildiğini söyledi. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Sabri Ateş ise okulun ucuza gittiğini savundu.

Haberin Devamı