Gazete Vatan Logo

MASK coin nedir? MASK coin ne zaman çıktı?

MASK coin, dijital varlık alım-satım platformu Bitexen’de listelenmesinin ardından kripto para yatırımcılarının gündeminde yer alıyor. Dijital varlık listesine dört yeni coinle birlikte listenen MASK coin ile ilgili bilgiler araştırılıyor. Peki, MASK coin nedir? MASK coin ne zaman çıktı? MASK coin nerede kullanılıyor? İşte detaylar…

MASK coin nedir? MASK coin ne zaman çıktı?

MASK coin, dijital varlık alım-satım platformu Bitexen’de listelendi. Kripto yatırımcıları, yeni coin ile ilgili bilgileri araştırıyor.

MASK coin kimin, hangi şirketin?

2019 yılında kurulmuş olan Mask Network, kullanıcılarının Twitter ve Facebook üzerinden şifreli mesajlar göndermesini sağlayan bir protokoldür. Esasen internet ile üstte çalışan merkezi olmayan bir ağ arasında bir köprü görevi görüyor. Mask Network, kullanıcıların çevrim içi etkileşimlerine belirli bir düzeyde gizlilik eklemelerine olanak tanıyor. Merkeziyetsiz bir yapıda kullanıcıların şifreli mesajlar göndermesine, kripto para transferleri yapmasına, dosyalar paylaşmasına ve DApp'lerle etkileşime girmesine izin veriyor.

MASK coin ne zaman çıktı?

Ekosisteminin yerel token’i olan MASK ise 2021 yılında piyasaya sürülmüştür ve platform içerisindeki işlemler için kullanılıyor.