Gazete Vatan Logo

Hesaba yatacak! KOBİ’ye 1.5 milyonluk destek

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye ve Suriye sermayeli KOBİ’lerin iletişiminin artırılması ve bu sayede birlikte çalışma kültürünün geliştirilmesi amacıyla Hollanda merkezli sivil toplum kuruluşu SPARK iş birliği ile “Dayanıklı KOBİ’ler, Güçlü Yarınlar” projesini hayata geçirdi. Katar Kalkınma Fonu - Qatar Fund For Development (QFFD) tarafından finanse edilen proje kapsamında, her bir katılımcı firmaya 30 bin TL olmak üzere toplam 1.5 milyon TL fon sağlanacak. Fon dijital dönüşüm süreçlerinin iyileştirilmesi ve projenin eğitim süreçlerinde belirlenen altyapı eksikliklerinin giderilmesi amacıyla kullanılacak.

Hesaba yatacak! KOBİ’ye 1.5 milyonluk destek

Sekiz ay sürmesi planlanan proje kapsamında 25 Türkiye sermayeli, 25 Türkiye’de faaliyet gösteren Suriye sermayeli KOBİ, sektör, büyüme hedefleri, birlikte iş yapabilirlikleri gibi kriterler göz önünde bulundurularak eşleştirilecek. Herhangi bir ayrım yapmaksızın tüm sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ’lerin başvurusuna açık olan ücretsiz projeye, 26 Şubat 2021 tarihine kadar TÜRKONFED’in internet sitesi üzerinden başvurulabilecek.

Proje hakkında bilgi veren TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan şunları söyledi: “TÜRKONFED olarak yaptığımız saha çalışmaları ile KOBİ’lerin ihtiyaçlarını tespit ediyor, ardından bu ihtiyaçlara yönelik çözüm geliştirmek üzere çeşitli projeleri hayata geçiriyoruz. Dayanıklı KOBİ’ler, Güçlü Yarınlar projesi ile de Türkiye sermayeli KOBİ’leri, ülkemizde iş kuran Suriye sermayeli KOBİ’ler ile bir araya getirmeyi, bu sayede birlikte çalışma kültürünü geliştirmeyi hedefledik.” (Milliyet)