Gazete Vatan Logo

Tire İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Tire İşareti Nasıl Yapılır?

Tire işareti, matematik işlemlerinde ve pek çok alanda kullanılan bir simgedir. Klavye üzerinde bulunan karakterler haricinde hayatın farklı alanlarında gerekli olan simgeler bulunmaktadır. Elektronik araçlar arasında en çok kullanılan bilgisayar yardımıyla işler daha hızlı ve güvenle yapılabilmektedir.

Tire İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Tire İşareti Nasıl Yapılır?

Tire işareti klavye üzerinde bulunan karakterler arasındadır. Bilgisayar klavyesi üzerinde Bacspace(Geri) tuşunun ilk sol tuşu tire yani eksi işaretidir. Kolaylıkla yazılabilmektedir, alt tire ise shift tuşu kullanılarak eksi tuşuna basıldığında elde edilebilmektedir. 

Tire İşareti Nedir, Ne İşe Yarar?

Tire işareti bilgisayar klavyesinde bulunan bir simgedir. Eksi işareti olarak matematik işlemlerinde klavye üzerinden kolaylıkla kullanılmaktadır. Aynı simge tire işareti olarak farklı alanlarda da kullanılabilmektedir. Ancak söz konusu alt tire ve üst tire olduğunda ise birkaç tuş desteğiyle bulunabilmektedir.

Bu adımdan alt tire işareti yazabilmek için shift tuşu basılı tutulmalıdır. Ardından Bacspace tuşunun ilk sol tuşuna dokunmanız yeterli olacaktır. Klavye üzerinde bulunduğundan kolaylıkla yazılabilen tire simgesi, farklı alanlarda çeşitli amaçlarla kullanılabilmektedir.

Klavye üzerinde bulunan karakterler haricinde pek çok karakter oluşturulabilmektedir. Bu işlemler için teknik destek almak yerine herkes kendisi yapabilmektedir. Karakter eşlem tablosu bilgisayar kullanıcılarının en büyük yardımcısıdır. Başlat adımından takip edilecek bir kaç tuş desteğiyle erişim sağlanarak işlemler yapılabilmektedir. 

Haberin Devamı

Klavyede Tire İşareti Nasıl Yapılır?

Klavye üzerinde tire işareti yazabilmenin birden fazla yolu bulunmaktadır. İlk olarak geri tuşunun ilk solunda bulunan eksi tuşuna dokunulması gerekmektedir. Bu şekilde kolaylıkla tire boşluk ya da eksi işareti yazılabilmektedir. Alt tire işareti yazabilmek için ise Shift tuşu basılı olarak geri tuşunun solunda bulunan eksi(-) tuşuna dokunmak yeterli olacaktır.

Matematik işlemlerinde çok önemli bir işlevi bulunan tire işareti, Türkçe’ de boşluk simgesi olarak kullanılmaktadır. Alt tire yazılması gerektiğinde ise Shift tuşu basıldıktan sonra eksi tuşu kullanılmalıdır. Böylece alt tire simgesi de kolaylıkla yazılabilmektedir.

Tire işareti yapabilmenin bir başka yolu ise; Başlat komutuyla tüm programlar – donatılar – sistem araçları takip edilmelidir. Bu takip sonunda karakter eşlem tablosu açılacaktır. Tablo üzerinde ilgili alana U+002D kodunun yazılması gerekmektedir. Devamında ise U+005F koduyla alt tire işaretine erişim sağlanabilmektedir.

Haberin Devamı