Gazete Vatan Logo

Sonsuz İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Sonsuz İşareti Nasıl Yapılır?

Sonsuz işareti matematik alanında oldukça fazla kullanılmakta olan işaretlerden birisi olarak bilinmektedir. Sonsuz miktardaki sayıları ifade etmek için kullanılan bir işaret olarak bilinmektedir. Günümüzde ise sonsuzluk işareti matematik dışında da farklı alanlarda kullanılabilmekte olan bir işaret olarak bilinmektedir. Sonsuz işareti; fizik, matematik hatta bilgisayar bilimi gibi çeşitli alanlarda kullanılmakta olan bir semboldür. 

Sonsuz İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Sonsuz İşareti Nasıl Yapılır?

Sonsuz İşareti Nedir, Ne İşe Yarar?

Sonsuz işareti her alanda kullanılabilmekte olan işaretlerden birisi olarak bilinmektedir. Sonsuzluk işareti tarih, matematik, sosyal medya siteleri olmak üzere farklı birçok alanda kullanılabilmektedir. Sonsuzluk işareti yatay 8 işaretine benzemektedir. Sonsuzluk sembolünün ∞ olarak gösterildiğini söylemekte mümkündür. 8 rakamının sağ tarafa veya sol tarafa yatırılmasıyla sonsuzluk işaretinin elde edilmesi mümkün olmaktadır. 

Sonsuzluk işaretinin kullanılması sonu olmayan bir durumu ifade etmektedir. Ebediyet ve sonu olmayan manasına gelmekte olan sonsuzluk işareti en fazla ise fizik ve matematik alanlarında kullanılmaktadır. Sonsuzluk işareti ilk kez Wallis tarafından kullanıldığı bilinen bir işaret olarak ifade edilebilir. Yayınlanan Treatise on the Conic Sections isimli kitapta ilk kez sonsuzluk işaretinin kullanıldığı ifade edilebilir. 

Klavyede Sonsuz İşareti Nasıl Yapılır?

Sonsuzluk işareti birçok farklı alanda kullanılabilmektedir. Günümüzde teknolojik alanda da sonsuz işaretinin yapılması gerekebilmektedir. Bu nedenle klavyede sonsuz işaretinin ne şekilde yazılacağının bilinmesi de oldukça önemlidir. Klavyede sonsuzluk işaretinin yapılabilmesi için tercih edilebilecek farklı yöntemler bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Sonsuz işaretini yapmak için tercih edilen yöntemlerden birisi klavyeden Alt + 236 veya Alt + 8734 kombinasyonunu kullanmak olmalıdır. Bu kombinasyonu yaptığınız zaman sonsuzluk işaretini elde edebilirsiniz.

Bu yöntemi kullanarak sonsuzluk işaretini elde edemezseniz eğer farklı yöntemlerde mevcuttur. Klavyeden öncelikle space tuşuna ardından ise sol kısımda bulunan Alt tuşuna basılması gerekmektedir. Numpad bölümünde yer alan 8, 7, 3 ve 4 rakamlarına basılarak da sonsuzluk işaretini elde edebilirsiniz. 

Tercih edebileceğiniz yöntemlerden bir diğeri ise bilgisayarınızda bulunan başlat menüsünü açarak karakter eşlem programına giriş yapmak olmalıdır. Unicode'a git kısmına bastıktan sonra çıkan ekranda "221E" kodunun yazılması gerekmektedir. Ardından göründüğü gibi sonsuzluk işareti otomatik olarak karşınıza çıkacaktır. Seç ve kopyala butonlarına basarak sonsuzluk işaretini elde edebilirsiniz. 

Haberin Devamı

Son olarak uygulayabileceğiniz yöntem ise bir siteden sonsuzluk işaretini ctrl+c yaparak kopyalayıp sonrasında kullanmak istediğiniz alana giderek ctrl+v yaparak yapıştırabilirsiniz. Yani kopyala yapıştır yöntemini kullanarak da sonsuzluk işaretinin elde edilmesi mümkün olmaktadır. Ardından kopyaladığınız sonsuzluk işaretini istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.