Gazete Vatan Logo

Slash İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Slash İşareti Nasıl Yapılır?

Slash işareti birçok farklı amaç altında bilgisayarda yaygın kullanılan işaretlerden biridir. Bu durum hem harfler arasında hem de rakamlar arasında bir bağlantı kurmak amaçlı çok fazla değerlendirilmektedir. Böylece eğitim ile beraber günlük yaşamda hesaplama yaparken ya da değişik şekillerde kullanılır.

Slash İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Slash İşareti Nasıl Yapılır?

Diğer bir anlamı üzerinden eğik çizgi olarak ifade edildiğini söylemek mümkündür. Örneğin 7/8 şeklinde bir yazı yazılmak istendiğinde 7 ile 8 arasında bu şekilde Slash işareti konabilir. Özellikle iş hayatında da yine yaygın biçimde kullanılan bir işaret olduğunu söylemek mümkündür.

Slash İşareti Nedir?

Aynı zamanda eğik işaret olarak da bilinen slash işareti, bilgisayarda farklı amaçlar altında kullanılan bir eğik çizgidir. Bu çizgi özellikle rakamlar arasında çok fazla kullanılır ve birçok amaç altında değerlendirilir. Örneğin bölme işareti için ya da kesir işareti amaçlı ele alınabilir. Aynı zamanda Türkçe üzerinden cümlenin öğelerini ayırırken yine kullanım imkanı verir.

Tabii bu gibi birçok duruma örneklendirmek slash işareti üzerinden mümkün. Dünya çapında uluslararası düzeyde Slash olarak bilinmesiyle beraber Türkçede eğik çizgi şeklinde ifade edilmektedir. Aynı zamanda klavye üzerinden bilgisayar doğrultusunda en çok kullanılan işaretler içerisinde olduğunu söylemek mümkün.

Slash İşareti Ne İşe Yarar? 

Haberin Devamı

Birçok değişik amaç altında ele alınan ve kullanılan yaygın işaretlerden biri olarak Slash işareti öne çıkmaktadır. Diğer anlamı üzerinden eğik çizgi şeklinde Türkçede bilinmektedir. Bu durumda bölme ve kesir gibi işlemleri yaparken matematikte çok fazla kullanılır. Aynı zamanda ve özellikle bilgisayar ortamında ya da günlük yaşanan tarihi belirtmek ve rakamları ayırmak için kullanıldığını söylemek mümkündür.

Aynı zamanda dışlayıcı ya da kapsayıcı yapısı üzerinden de bu görevler doğrultusunda kullanılan bir işaret olarak öne çıkıyor. O yüzden hem gerçek yaşamda yazılı olarak hem de dijital dünyada çok fazla değerlendirildiğini ifade etmek gerekir.

Klavyede Slash İşareti Nasıl Yapılır?

Bilgisayar ortamında klavyeyi kullanarak en çok değerlendirilen ve en fazla amaca sahip işaretler içerisinde Slash işareti gelmektedir. Dünya çapında bilinen bu anlamı dışında Ayrıca eğik çizgi olarak öne çıkan bu işaret, klavye üzerinden kolayca uygulanabilir. Bunun için çift tuşuna basılı tutmak suretiyle 7 rakamına basmak yeterlidir.

Haberin Devamı