Gazete Vatan Logo

ÖSYM şifre alma-ÖSYM şifremi unuttum! ÖSYM şifresi nasıl alınır, şifre yenileme nasıl yapılır?

ÖSYM şifremi unuttum! ÖSYM şifre yenileme ve alma nasıl yapılır?  ÖSYM takvimine göre Lisans KPSS sonuçları 21 Ekim Cuma günü açıklanacak. Adaylar heyecanla sonuçların açıklanmasını beklerken ÖSYM sayfasına giriş yapmak için şifresini unutanlar da yeni şifre almanın yolunu araştırıyor. Peki, ÖSYM şifre yenileme nasıl yapılır, ÖSYM şifresi nasıl alınır?

ÖSYM şifre alma-ÖSYM şifremi unuttum! ÖSYM şifresi nasıl alınır, şifre yenileme nasıl yapılır?

KPSS lisans, ön lisans, Alan Bilgisi ve ÖABT sınav sonuçları sona erince gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. ÖSYM sonuç açıklama sistemi üzerinden duyurulacak sınavın lisans oturumu sonuçları bugün belli olacak. ÖSYM takvimine göre, 2022 Lisans KPSS sonuçları 21 Ekim Cuma günü açıklanacak. Şifresini unutan adaylar yeni şifrenin nasıl alınacağını araştırıyor. Peki, ÖSYM şifresi nasıl alınır, yenilenir? İşte ÖSYM yeni şifre aşma…

ÖSYM ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Kişisel şifresini kaybeden veya unutan adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilirler.

Öncesinde "Şifremi Unuttum" alanına girmeleri burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları (Sorulara verilen cevaplar, daha önce sistemde şifre değişikliği yapılırken verilen bilgilerle aynı olmalıdır.) gerekmektedir.

Sorulara doğru cevap veremediği için internet erişim şifresini bu yolla yeniden edinemeyen adaylar, yeni şifre edinmek için ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine veya ekte yer alan ÖSYM tarafından yetkilendirilmiş Başvuru Merkezlerine nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte şahsen başvurarak, ücreti karşılığı yeni şifrelerini edinmek zorundadır. Nüfus cüzdanında adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde adayın güncel bir fotoğrafı veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir.

Haberin Devamı

ÖSYM ŞİFRE YENİLEME NASIL YAPILIR?

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Nüfus Müdürlüklerinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı edinmiş olan adaylar, e-Devlet şifreleriyle ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıt olabileceklerdir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemini (https://ais.osym.gov.tr) ziyaret eden adaylar burada yer alan e-Devlet İle Kayıt Ol butonu vasıtasıyla ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kaydolacaklardır.

e-Devlet şifresiyle ÖSYM AİS'e kayıt olan adaylar, bir başvuru merkezine gitmeksizin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden sunulan tüm işlemleri yapabileceklerdir.

Haberin Devamı