Gazete Vatan Logo

Fi İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Fi İşareti Nasıl Yapılır?

Fi işareti, bir matematik terimidir. Kullanıma alanı ve amacına uygun olarak yazılmaktadır. Görseli ortadan bölünmüş bir O harfini andırmaktadır. Fakat klavye üzerinde doğrudan bulunmayan bir karakterdir. Fi işareti yazabilmenin birden fazla yolu olduğu bilinmektedir. Fi işaretinin matematikte bir ölçü birimi olduğu ve çap işareti olarak kullanıldığı bilinmektedir.

Fi İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Fi İşareti Nasıl Yapılır?

Fi İşareti Nedir, Ne İşe Yarar?

Hayat kolaylaştırıcı elektronik aygıt bilgisayarlar pek çok işlemi hızlı ve güvenli hale getirmiş bulunmaktadır. Klavye üzerinde bulunan pek çok karakter kolaylıkla kullanılabilmektedir. Ancak hayatın pek çok alanında gerekli olan karakter ve simgelere ihtiyaç duyulabilmektedir. Bunlara erişim sağlayabilmek için birkaç adımın takip edilmesi gerekmektedir.

Fi işareti aynı zamanda matematikte çap işareti olarak da tanınmaktadır. Fi işaretine klavyede bazı karakterler kullanılarak erişim sağlanabilmektedir. Kolaylıkla bulunarak ilgili alanlarda kullanılabilen fi simgesinin Yunanca olduğu ve Türkçe okunuş ve seslendirilişinin F gibi olduğu bilinmektedir. 

Klavyede Fi İşareti Nasıl Yapılır?

Fi işaretini klavyede yapabilmek içini işaretini klavyede yapabilmek için birkaç tuş kombinasyonu gerekmektedir. Bunlardan ilki, karakter eşlem tablosunu açmaktır. Klavye üzerinde Windows + R tuşlarına basarak pencere açılabilmektedir. Açılan kutuya charmap (karakter eşlem) komutu verilerek tablo açılmalıdır.

Haberin Devamı

0278 yazılarak fi işaretine erişilebilmektedir. Buradan kopyala yapıştır seçeneği kullanılarak fi (Ø)işareti yazılabilmektedir. Bir başka yol ise klavye üzerinde sol alt tuş basılı olacak şekilde sırasıyla 1 5 ve 7 rakamlarına basılması gerekmektedir.

Bu Kombinasyon ile de kolaylıkla fi işareti yazılabilmektedir. Ø Ortadan bölünmüş O şeklindeki fi simgesi bir matematik terimidir. Yunan alfabesinin 21 harfi olarak bilinen fi Türkçe’ de kullanılması gerektiğinde F sesi ile okunmakta ve konuşulmaktadır.

Klavyede Fi İşareti Var mıdır?

Bilgisayar klavyesinde fi işareti doğrudan bulunmamaktadır. Fakat klavyede birkaç tuş kombinasyonu sayesinde bulunabilmektedir. Fi işareti yazabilmek için birden fazla yol bulunmaktadır. Önce karakter eşlem tablosuna erişim sağladıktan sonra kopyala yapıştır yapılabilmektedir.

İkinci yol ise klavye üzerinde ALT tuşu basılı olarak sırasıyla 1 5 7 karakterleri kullanılmalıdır. Kolaylıkla Fİ işaretine erişilebildiği görülecektir. Matematik işlemlerinde birim değeri olarak kullanılabildiği gibi fi çap ifadesi olarak da kullanılabilmektedir.

Haberin Devamı