Gazete Vatan Logo

AÖF geçme notu kaç, DD geçer mi? AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC harf notlarının anlamı ne, CD, DC ve DD şartlı geçiş mi?

AÖF geçme notu için yapılan aramalar, AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasıyla yoğunluk kazandı. AÖF bahar dönemi dönem sonu sınav sonuçları belli olunca harf notları ve anlamları araştırılmaya başlandı. Peki, AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC harf notlarının anlamı ne, CD, DC ve DD şartlı geçiş mi? AÖF geçme notu kaç, DD geçer mi?

AÖF geçme notu kaç, DD geçer mi? AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC harf notlarının anlamı ne, CD, DC ve DD şartlı geçiş mi?

AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC harf notlarının anlamı AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasıyla gündeme geldi. Harf notlarına erişen öğrenciler bu notların geçme mi yoksa kalmamı olduğunu araştırıyor.

AÖF geçme notu kaç, AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC harf notlarının anlamı ne?

Anadolu Üniversitesi "AÇIKÖĞRETİM DESTEK SİSTEMİ"nde AÖF harf notlarının anlamları ve ders geçme notuyla ilgili detaylar geliyor. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esaslarının 9.maddesinde "(Değişik:Senato‒3/1/2017‒1/10; Değişik: Senato‒18/9/2018‒7/4; Değişik: Senato‒27/11/2019‒15/13; Değişik: Senato‒11/3/2020‒2/7) Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Programlarında, ders bazında "Başarı Notu" alt sınırı uygulanır. "Başarı Notu" alt sınır değeri, laboratuvar dersleri, uygulama dersleri ve İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan dersler dışında 35'tir…” denilmektedir.

Not: 2019-2020 öğretim yılı bahar döneminden itibaren geçerli olacak şekilde “Başarı Notu” alt sınır değeri 35 olup Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde harf notları, dersin alındığı ilgili dönemdeki Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esaslarına göre belirlenmektedir.

Haberin Devamı

AÖF'te harf notlarının anlamları

AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz.

CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez. Öğrencinin genel not ortalaması 2,00’ın altında ise; öğrenci, Genel Not Ortalamasını 2,00’ın altına düştüğü dönemden itibaren bu notları aldığı dersler tekrar seçilebilir.

FF ise Başarısız Harf Notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir.

Örneğin, Akademik durumu Uyarı olan bir öğrencinin, daha önceki dönemden iki DD, bir DC olmak üzere üç koşullu geçer harf notuna ve bir de FF notuna sahip olduğunu varsayalım. Öğrenci koşullu geçer harf notuna sahip olduğu 3 dersi istediği zaman alabileceği gibi, FF notuna sahip olduğu dersi de istediği zaman alabilir. Burada önemli olan öğrencinin mezun olmak için genel not ortalamasını 2.00 ve üstüne taşıması ve FF dersinin olmamasıdır. Öğrenci genel not ortalamasını 2.00 ve üzerine taşıdığında koşullu geçer harf notuna sahip olduğu derslerden de başarılı olmuş olacaktır.

Haberin Devamı