Gazete Vatan Logo

3. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 3. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular

Temel giriş ile beraber öğrenciler bu dönem doğal sayıları öğrenmeye başlar. Özellikle doğal sayılarla farklı sayı basamakları doğrusunda nasıl işlem yapılacağına dair bilgiler elde edilir. Bunun dışında kesirler ve aynı zamanda katı ve sıvı ile zaman ölçme gibi bilgiler yer alır.

3. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 3. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular

Yeni dönem Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı kapsamında geometri girişi ile beraber birçok farklı konu bu açıdan da ele alınmaktadır. Öğrencilerin geleceğine dair güçlü bir temel oluşturmak adına önemli bir dönem olarak öne çıkıyor.

3. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir?

Matematikte doğal sayılar ve kesirler öğrenciler için en temel konular içerisinde yer alır. Bu konular özellikle onların gelecekte matematik problemleri daha kolay yapabilmesi açısından büyük öneme sahiptir. O yüzden 2023 2024 3 sınıf matematik konuları müfredat kapsamında bu konuları ele almaktadır. Ayrıca geometri üzerinden de konular olurken ölçme ve tartma konuları bulunuyor.

- Doğal sayılar

- Doğal sayılar ile toplama ve çıkarma

- Doğal sayılar ile çarpma ve bölme

- Kesirler

- Zamanı ölçme

- Paralarımız

- Tartma

- Geometrik cisimler ve şekiller

- Geometrik örüntüler

- Uzamsal ilişkiler

- Uzunluk ve çevre ile alan ölçme

- Sıvı ölçme

Bu konular 3. sınıf matematik konuları olması ile birlikte aynı şekilde 4. sınıfta da devam eder. Böylece öğrenciler güçlü bir temel oluşturarak doğal sayılar, geometri ve kesirler ile ölçme ve tartma konusunda bilgileri idrak eder.

Haberin Devamı

2023/2024 3. Sınıf Matematik MEB Müfredatı ve Tüm Konular

Yeni dönem 3. sınıf matematik konuları Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı olarak detaylı şekilde öne çıkıyor. Bu sene özellikle ağırlıklı şekilde doğal sayılar ve kesirlerin dışında, ölçme ve tartma konuları ele alınmaktadır. Aynı zamanda geometri üzerinde aynı cisimler ve şekiller ile örüntüler konusu da yer almaktadır.

3. sınıf 1. dönem matematik konuları; Öğrenciler bu dönem doğal sayıları öğrenirken aynı zamanda doğal sayılar üzerinden nasıl işlem yapacağını anlamaktadır. Daha sonra kesirler, zamanı ölçme, paraları öğrenmek ve tartma konuları önemli yer taşır. Bunlar teorik olması ile aynı zamanda öğrencilere uygulamalı şekilde de sunulmaktadır.

3. sınıf 2. dönem matematik konuları; Bu dönem daha çok geometri üzerinden şekiller ve cisimler konuları öne çıkmaktadır. Ayrıca geometri şekilleri üzerinden alan, çevre ve uzunluk ölçme gibi konular ele alınmaktadır. Bu dönem içerisinde yine sıvı ölçme konuları öğrencilere temel olarak öğretilir.

Haberin Devamı

2023-2024 3. Sınıf Matematik Konularına Giriş

Öğrenciler için hem 3. sınıf hem de 4. sınıf matematik konuları oldukça önemlidir. Çünkü bu sınıflar içerisinde doğal sayılar ve kesirler temel olarak alınmak suretiyle işlem yapma fırsatı elde edilir. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı doğrultusunda geometri konuları yine bu dönemde öne çıkmaktadır. O yüzden 3. sınıf matematik konuları öğrenciler için oldukça önemlidir.