Gazete Vatan Logo

Doktorlar ne zaman greve gidiyor? Doktorlar kaç gün grev yapacak? Beyaz miting ne zaman? İşte doktorların grev günleri!

Doktorlar yeniden greve gidiyor. Geçtiğimiz ay ve mayıs ayının başında grev yapan doktorlar, taleplerini dile getirmek için greve gidecek. Sağlıkta şiddet, düşük ücretler, malpraktis (tıbbi yanlış uygulama), kısa randevu süreleri gibi konularda grev yapacak doktorlar iş bırakacak. Peki, Doktorlar ne zaman greve gidiyor? Doktorlar kaç gün grev yapacak? İşte doktorların grev günleri!

Doktorlar ne zaman greve gidiyor? Doktorlar kaç gün grev yapacak? Beyaz miting ne zaman? İşte doktorların grev günleri!

Doktorlar taleplerini dile getirmek için yeniden greve gidiyor. Nisan ayında ve mayıs ayı başlarında iş bırakan doktorlar taleplerinin karşılanması için iş bırakacak. Sağlıkta şiddet, düşük ücretler, malpraktis (tıbbi yanlış uygulama), kısa randevu süreleri gibi konularda seslerini duyaracak doktorlar, hükümete taleplerini iletecek. Peki, Doktorlar ne zaman greve gidiyor? Doktorlar kaç gün grev yapacak? İşte doktorların grev günleri!

DOKTORLAR NE ZAMAN GREVE GİDİYOR?

Tabip-Sen ve Hekim Birliği Sendikası’na bağlı doktorlar 26-27 Mayıs’ta grev yapıyor. İş bırakmayan Türk Tabipleri Birliği (TTB) ise 29 Mayıs’ta Ankara’da “Beyaz Miting” yapacak.

ACİL VAKALAR NE OLACAK?

6 gün uygulanacak grev boyunca sağlık kuruluşları resmî tatillerde sunulduğu şekilde devam edecek. Bu nedenle vatandaşların acil durumlar dışında sağlık kurum ve kuruluşlarına başvurmaması istenecek. Grev süresince acil hastalar, diyaliz hastaları, acil ve riskli gebeler, çocuk aciller, kanser hastaları ve yoğun bakım hastalarının bakımı aksamayacak.

Haberin Devamı

DOKTORLAR NEDEN GREVE GİDİYOR?

Grevlerde, sağlıkta şiddet, düşük ücretler, malpraktis (tıbbi yanlış uygulama), kısa randevu süreleri gibi konular dile getirilecek.