Gazete Vatan Logo

Sorumsuz ziyaretçi kutup ayısını öldürdü!

Almanya'da Wilhelma hayvanat bahçesinde bir ziyaretçinin düşürdüğü ceket ve çantayı yiyen kutup ayısı hayatını kaybetti.

Sorumsuz ziyaretçi kutup ayısını öldürdü!

Almanya'nın Stuttgart şehrinde bulunan Wilhelma hayvanat bahçesinde Anton adlı kutup ayısının, bir ziyaretçinin çitlerin arkasına düşürdüğü ceket ve çantasını yedikten sonra öldüğü belirtildi.

Hayvanat behçesi çalışanları, 25 yaşındaki kutup ayısının birkaç gün önce hastalandığını ve öksürerek kumaş parçaları çıkardığını gördüklerini açıkladılar. Anton'a kusmasına yardımcı olacak ilaç verildiğini ve hayvanın ceket ve çanta parçalarını vücudundan çıkardığını belirten uzmanlar, ancak kutup ayısının iç organlarındaki yaralanma ve iltihaplanma yüzünden öldüğünü belirttiler.



Uzmanlar,kutup ayısının giysileri yememesi durumunda, 10 ile 15 yıl daha yaşayabilme ihtimali olduğunu söylediler.

20 YILDA 200 ÇOCUK AYAKKABISI DÜŞÜRDÜLER

Hayvanat bahçesi görevlisi Andreas Woessner, Anton'un neden ceket ve çantayı yemeğe karar verdiğini bilmediğini söyleyerek, "Genelde çitlerin ardına düşen eşyaları parçalardı. Bu objeleri neden yemeye karar verdiği hakkında bir fikrim yok. Sadece içlerinde çok lezzetli maddelerin olabileceğini tahmin edebilirim" diye konuştu.

Ziyaretçilerin itlerin ardına düşürdüğü objelerin ciddi sorunlara neden olduğunu belirten çalışanlar, son 20 yılda yaklaşık 200 çocuk ayakkabısı, 50 oyuncak bebek, sayısız şapka, kamera ve telefonun, kutup ayısının havuzuna düştüğünü belirttiler.

Eşyalarını düşürdükleri durumda hayvanat bahçesi çalışanlarına haber vermeleri gerektiğini ziyaretçilere hatırlatan veteriner Tobias Knauf-Witzens, "Eğer bu objelerin bölgesine düştüğünü bilseydik, Anton'u kurtarabilirdik" dedi.

Haberin Devamı