Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi: Ramazanda büyük saldırı çağrısı!

Orta Doğu'da kan kaybeden terör örgütü IŞİD'in son çırpınışlarına dair haberler peş peşe geliyor... Terör örgütü IŞİD, yayınladığı son ses kaydında militanlarına birçok ülkede saldırı çağrısında bulundu.

Son dakika haberi: Ramazanda büyük saldırı çağrısı!

Associated Press (AP) haber ajansının haberine göre, IŞİD terör örgütü iki hafta önce başlayan müslümanların kutsal ayı ramazan boyunca ABD, Avrupa, Rusya, Avustralya, Irak, Suriye, İran ve Filipinler'de saldırı düzenlemeleri için çağrıda bulundu.

Sözcü Ebu el-Hasan El Muhacir'e ait olduğu belirtilen ses kaydında geçen hafta İran'ın başkentindeki saldırıya övgülerde bulunulduğu, sözcünün ülke için "örümcek ağıdan daha zayıf" dediği ve çok daha fazla saldırı düzenleme çağrısı yapıldığı bildirildi.

'KARDEŞLERİNİZİ ÖRNEK ALIN'

El-Muhacir ayrıca, "cennete kılıç gölgesi altında ulaşılır" diyerek Rusya ve Avustralya'ya saldırılar düzenlenmesi çağrısında bulundu ve daha önce gerçekleşen saldırıları hatırlatarak "kardeşlerinizi örnek alın" dedi.

IŞİD geçmişte Ramazan sırasında çağrıda bulunmuştu. Bu yıl, birçok insanın hayatını kaybettiği ve yaralandığı Britanya, Mısır, Filipinler saldırılarını üstlendi.