Gazete Vatan Logo

KYK yurt 17. yedek sonuçları açıklandı!

KYK yurt sırası bekleyen öğrenciler için 17. Yedek sonuçları açıklandı. KYK yurt sorgulama işleminizi nasıl ve nereden yapacağınızı öğrenmek için haberimizi okuyunuz.

KYK yurt 17. yedek sonuçları açıklandı!

Devlet, her yıl lisans eğitimi almaya hak kazanan öğrencilerden burs başvuruları alıyor. Her eğitim yılı öncesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından belirlenen KYK burs başvuru tarihlerinde lisans eğitimi almaya hak kazanan üniversite öğrencileri tarafından KYK burs başvuruları yapılabiliyor. Üniversite öğrencileri tarafından yapılan KYK burs başvurularının sonuçları ise Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından KYK burs sorgulama ekranından öğrenilebiliyor. Türkiye’de ihtiyaç sahibi olan ve maddi desteğe ihtiyaç duyan üniversite öğrencilerinin eğitim yaşamlarında karşı karşıya kaldıkları giderleri karşılayabilmeleri konusunda Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sunulan burs/kredi desteği oldukça önemli bir role sahiptir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

KYK BURS SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK YURT SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sunulan KYK burs desteğine ilişkin olarak 1 kasım seçimlerinde verilen KYK bursunun 320 TL’den 400 TL’ye çıkarılacağı vaadi geçtiğimiz günlerde hayata geçirildi. Üniversite öğrencileri tarafından Kredi ve Yurtlar Kurumu’na yapılan KYK burs başvuruları onaylanan ve hali hazırda KYK burs desteği alan üniversite öğrencileri her ay Ziraat Bankası aracılığı ile aldıkları KYK bursunu 400 TL olarak alacak. Üniversite öğrencileri Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun internet üzerinde yer alan resmi web sayfasında yer alan online KYK burs sorgulama ekranından burs/kredi desteği alıp, alamayacaklarını öğrenebilmelerinin yanı sıra aldıkları KYK bursunun ayrıntılı dökümlerini de öğrenebiliyor. Bu sayede üniversite öğrencileri internet üzerinde yer alan KYK burs sorgulama ekranından yeni ayda burslarını ne kadar aldıklarını da görebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Üniversite öğrencileri akıllı cihazlar sayesinde internete son derece pratik ve kolay bir şekilde erişim sağlayarak, internet üzerinde yer alan Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun online KYK burs sorgulama ekranından 2016 KYK burs hizmetlerinden faydalanıp, faydalanamayacağını öğrenebiliyor. Üniversite öğrencileri Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi web sayfasındaki online hizmetler kategorisinde yer alan bu sorgulama sayfasında T.C. kimlik numarası ile burs durumunu öğrenebiliyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sunulan burs desteği geri ödemesiz olarak üniversite öğrencilerine verilirken, kredi desteği sadece geri ödemeli olarak üniversite öğrencilerine veriliyor. Bu nedenle KYK’ ya yaptıkları başvuruda kredi desteği almaya hak kazanan üniversite öğrencileri öğrenimlerinin tamamlanmasından en geç 2 yıl sonra geri ödemelere başlaması gerekiyor.

Haberin Devamı

Üniversite öğrenciler ayrıca Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sunulan yurt hizmetleri ile de yurt ihtiyaçlarını öğrenim sürelerince daha ekonomik ve daha konforlu biçimde karşılayabilme şansına sahip olabiliyor. Her yıl lisans eğitimi almaya hak kazanan üniversite öğrencileri konaklama ihtiyaçlarına hem ekonomik, hem konforlu hem de güvenli bir çözüm olması nedeni ile Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yurt hizmetlerine başvurarak, okuduğu kentteki YURTKUR yurtlarında kalmaya çalışıyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK yurt sorgulama ekranından üniversite öğrencilerinin başvuru sonuçlarını paylaşıyor. İnternet üzerinde yer alan Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi web sayfası üzerinden erişim sağlanabilen KYK yurt sorgulama ekranında üniversite öğrencileri kolay bir şekilde yurt hizmetinden yararlanıp, yararlanamayacaklarını görebiliyor.

Haberin Devamı