Zehirli Mantar

Zehirli Mantar

Son dakika zehirli mantar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan zehirli mantar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını zehirli mantar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Zehirli Mantar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan zehirli mantar gelişmeleri de dahil olmak üzere 76 zehirli mantar haberi bulunmuştur. Tüm zehirli mantar haberleri aşağıda listelenmiştir.
İstanbul'da 'mantar' alarmı! Belediye uyarı yaptı
İstanbul'da 'mantar' alarmı! Belediye uyarı yaptı Sarıyer'de de 'Kanlıca' mantarı sanılarak toplanılan mantarlardan yiyen 11 kişi zehirlendi. Sarıyer Belediyesi uyarıda bulundu.
12.12.2023 Gündem
'Kanlıca' mantarı sanılarak toplanılan mantarlardan yiyen 11 kişi zehirlendi
'Kanlıca' mantarı sanılarak toplanılan mantarlardan yiyen 11 kişi zehirlendi Sarıyer'de bilinçsiz toplanan mantarlar zehirlenme ve ölümlere neden oluyor. Sarıyer'de de 'Kanlıca' mantarı sanılarak toplanılan mantarlardan yiyen 11 kişi zehirlendi. Sarıyer Belediyesi uyarıda bulundu. Uyarıda, "İlçemizde mevsimsel olarak toplanan mantarlarla ilgili vakaları bildirilmiştir. Özellikle bazı türlerin 'Kanlıca' mantarına benzediği bilinmektedir. Halkımını bu konuda dikkatli olmaya davet ediyoruz" denildi. Mikolog Jilber Barutçuyan ise "Kanlıca dediğimiz mantarlar Türkiye'de en çok tüketilen mantar türlerinden. Bu mantarlara uzaktan benzeyen, sindirim sorunları yaratan mantarlar var. Bilmediğiniz mantarları lütfen yemeyin" uyarısında bulundu.
12.12.2023 Gündem
Hemen belirti vermiyor, çok sinsi ilerliyor! 16 saat sonra öldürüyor
Hemen belirti vermiyor, çok sinsi ilerliyor! 16 saat sonra öldürüyor Mantar zehirlenmesinin sinsi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ahmet Aydın, “Hemen belirti vermeyen 16 saat sonra şiddetli ishal, kusma, mide ağrısı belirtileri gösteren mantar öldürüyor. Doğadan topladığınız mantarları tüketmeyin, pişirince zehri gider diye düşünmeyin, çünkü gitmez. Mantar çok tüketilirse zehirlenme sonrası tedavi zorlaşıyor. Hatta bazen karaciğer nakline kadar götürüyor. Ayrıca, karaciğer ve kalp hastalarının sağlıklı kişilere göre bu zehirlenmeden kurtulması daha zordur” dedi.
21.06.2023 Sağlık
Uzmanından uyarı: “Hayvanların tükettiği mantarlar zehirli değildir gibi bir yaklaşıma girmek yanlıştır”
Uzmanından uyarı: “Hayvanların tükettiği mantarlar zehirli değildir gibi bir yaklaşıma girmek yanlıştır” TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Kayseri Temsilcisi Ergül Türkarslan, “Hayvanların tükettiği mantarlar zehirli değildir gibi bir yaklaşıma girmek yanlıştır. Hayvanlar zehirlenmiyor diye biz de zehirlenmeyiz diyemeyiz” dedi.
12.06.2023 Vatan TV
Bilinçsiz tüketimi öldürüyor! Belirtileri tek tek açıklandı
Bilinçsiz tüketimi öldürüyor! Belirtileri tek tek açıklandı Mantar sezonunun açılmasına az bir süre kala doğada kendiliğinden yetişen mantarları bilinçsizce tüketenlerin yaşadığı zehirlenmelere dikkat çeken uzmanlar, “Bilinçsiz mantar tüketimi öldürüyor” dedi. Peki zehirli ve zehirsiz mantarlar nasıl ayırt ediliyor? İşte detaylar...
29.03.2023 Sağlık
Mantar zehirlenmelerinde ilk 3 güne dikkat
Mantar zehirlenmelerinde ilk 3 güne dikkat Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde geçtiğimiz ay zehirlenme vakalarına hızla ve en doğru müdahale edilebilmesi amacıyla, toksikoloji yoğun bakım ünitesi açıldı. Mantar zehirlenmelerinde kritik hastalar da buraya naklediliyor. Hastanede görevli Prof. Dr. İlgin Özden, ilk üç güne dikkat çekti. İlgin Özden, "Belli bir eşik aşıldığı zaman kendini iyi sanan bir hasta 3'üncü günde çok ağır bir tabloya gidebiliyor ve acil karaciğer nakli gerekebiliyor" dedi.
8.11.2022 Gündem
Mikolog Barutçiyan: Ölümlerin yüzde 95'i 'Köygöçüren' adı verilen mantardandır
Mikolog Barutçiyan: Ölümlerin yüzde 95'i 'Köygöçüren' adı verilen mantardandır Sarıyer'de mantarla gelen ölümle ilgili açıklama yapan Mikolog Jilber Barutçiyan, "Ölümlerin yüzde 95'inden sorumlu olan 'Köygöçüren' diye bilinen mantar türüdür. 50 gramı bile yetişkin bir insanın ölümüne neden olabilir. Mantarları tanımadan kesinlikle toplamamalılar" diye konuştu. Barutçiyan, "200 mantar türü yenilebiliyor. Geri kalan 29 binden fazla tür mantar ise çeşitli nedenlerle yenmiyor" dedi.
7.11.2022 Yaşam
Mantardan 23 kişi zehirlendi, kritik uyarı geldi! 'Ben bunları biliyorum demeyin'
Mantardan 23 kişi zehirlendi, kritik uyarı geldi! 'Ben bunları biliyorum demeyin' Düzce'de, son bir ayda ormandan topladıkları mantarları yiyen 23 kişi zehirlendi. İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz mantarlarda bulunan toksin maddelerin karaciğer hasarları ya da ölümcül sonuçlara neden olduğunu belirterek, "Doğada yetişen doğal mantarları ben bunları biliyorum diyerek toplayıp tüketmek oldukça tehlikeli. Kültür mantarlarını, pakette olan mantarları tüketmek gerekiyor. Az bir miktarda bile olsa zehirli mantar yiyeceğin içine karıştığında ölümcül sonuçlarla karşılaşabiliyoruz" dedi.
28.10.2022 Yaşam
Ünlü yazar Nicholas Evans hayatını kaybetti
Ünlü yazar Nicholas Evans hayatını kaybetti 'Atlara Fısıldayan Adam' kitabının yazarı Nicholas Evans'ın 72 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı.
15.08.2022 Dünya
Sonbaharda ortaya çıkıyor! Çok zehirli, öldürüyor! Renk değiştiren köygöçüren...
Sonbaharda ortaya çıkıyor! Çok zehirli, öldürüyor! Renk değiştiren köygöçüren... Renk değiştirme ve taklit etme özelliği nedeniyle doğada yenilebilen diğer mantar türleriyle karıştırılan zehirli ve öldürücü köygöçüren mantarının toplanıp tüketilmemesi uyarısında bulunuldu.
22.09.2021 Yaşam
MHP lideri Devlet Bahçeli'den muhalefete erken seçim tepkisi
MHP lideri Devlet Bahçeli'den muhalefete erken seçim tepkisi MHP Genel Başkanı Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun erken seçim çağrısına tepki gösterdi. Bahçeli, ''Ülkemizin erken seçim diye bir gündemi yoktur. Bugünden itibaren de seçimlere 754 gün kalmıştır'' dedi.
1.06.2021 Siyaset
Bahçeli: Türk düşmanları Dağlık Karabağ'da faaldir
Bahçeli: Türk düşmanları Dağlık Karabağ'da faaldir Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında çok önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Meclisimize ihanet edenlerin torunları bugün Karabağ'da cinayet nöbetindedir. Osmanlı Devletinin topraklarına hücum edip onun bir parçasını işgal eden Fransa da bunun destekçisidir. Silah ve mühimmat temin etmektedir. Yani Türk düşmanları Dağlık Karabağ'da faaldir." dedi.
20.10.2020 Siyaset
Mantar zehirlenmelerine dikkat!
Mantar zehirlenmelerine dikkat! Çorum Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, son günlerde artış gösteren mantar zehirlenmelerine karşı uyardı.
1.07.2020 Sağlık
Dünyanın en zehirli mantarını yemişler! Kızı öldü, anne 18 gündür yaşam savaşı veriyor
Dünyanın en zehirli mantarını yemişler! Kızı öldü, anne 18 gündür yaşam savaşı veriyor Muğla’da, doğadan topladıkları mantarı tüketen anne-kızdan Mükerrem Akgül (57) hayatını kaybederken, yoğun bakıma alınan annesi Fatma Koçer’in (84) ise 18 gündür tedavisi sürüyor. Kulaktan dolma bilgilerle tedavi amaçlı mantar tüketiminin yanlış olduğunu belirten Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde (MSKÜ) görevli Doç Dr. Hakan Allı, anne- kızın romatizmaya iyi geldiği düşüncesiyle tükettiği mantarın dünyanın en zehirli türlerinden olduğunu belirtti.
7.11.2019 Gündem
İlk kez görüldü! Dünyanın en ölümcül...
İlk kez görüldü! Dünyanın en ölümcül... Avustralya'da ilk kez dünyanın en ölümcül mantarlarından biri olarak bilinen "zehirli ateş mercanı" yetiştiği tespit edildi.
3.10.2019 Dünya
Dünyanın en ölümcül mantarlarından biri tespit edildi
Dünyanın en ölümcül mantarlarından biri tespit edildi Avustralya'da ilk kez dünyanın en ölümcül mantarlarından biri olarak bilinen "zehirli ateş mercanı" yetiştiği tespit edildi.
3.10.2019 Bilim ve Teknoloji
Şok iddia! Rusya'dan Türkiye'ye gelen tehlike!
Şok iddia! Rusya'dan Türkiye'ye gelen tehlike! “Bilimadamları alarm zilleri çalıyor: Rus tahıl ürünlerine toksitli mantarlar bulaştı.” Rusya’nın önde gelen gazetelerinden Moskovski Komsomolets, bu başlıkla yayınladığı haberde, bu sezonun hasatına bulaşan “Fusarium" mantarının insan sağlığı için büyük tehdit yaratan toksitler içerdiğini duyurdu.
17.06.2021 Dünya
Villaya yapılan baskında 'Sihirli mantar' bulundu
Villaya yapılan baskında 'Sihirli mantar' bulundu Muğla'nın Datça İlçesi'nde, polisin lüks bir villaya yaptığı uyuşturucu baskınında, Türkiye'de ender olarak görülen, zehirli mantar türü olan Magic Mashroom ele geçirdi.
29.09.2021 Gündem
Bu karıncalar kahve yetiştiriyor!
Bu karıncalar kahve yetiştiriyor! Fiji Adalarında, tohum ekip fidanı gübreleyen ve yetiştikten sonra bitkinin usaresiyle beslenen bir karınca türü keşfedildi. Kahve yetiştiren karınca adeta organik tarım yapıyor.
17.06.2021 Dünya
Mantar yerken nelere dikkat edelim?
Mantar yerken nelere dikkat edelim? İşviçre Sağlık Bakanlığı onaylı “Mantar Uzmanlığı” diplomasına sahip olan Jilber Barutçiyan, zehirli ve zehirsiz mantarları ayırmak için hiçbir teknik metot olmadığını belirterek, “Mantarı bilimsel bir netlikte tanımlayarak güncel bir kaynaktan yenilebilirliğini kontrol etmeniz gerekir" diyor...
7.11.2015 Arşiv
Mantar hakkında doğru bilinen yanlışlar
Mantar hakkında doğru bilinen yanlışlar 'Pişirilen mantarın zehri gider' diyorsanız çok yanılıyorsunuz: İşte mantar hakkında hayat kurtaran bilgiler...
8.12.2010 Sağlık
Zehirli mantar faciası: 3 ölü
Zehirli mantar faciası: 3 ölü İzmir'in Karabağlar semtinde yedikleri mantardan zehirlenen Ali Hazır ve Nuran Coşkun çifti ile oğlulları Hasan Hızır evlerinde ölü bulundu. Cesetler, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi
29.09.2021 Gündem
Zehirli mantar karaciğeri vuruyor
Zehirli mantar karaciğeri vuruyor Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Zeki Karasu, art arda yaşanan zehirlenmeler nedeniyle vatandaşları yabani mantar yememeleri konusunda uyardı. Doç.Dr. Karasu, zehirli mantarın karaciğer ve böbreklerde ağır tahribata yol açarak ölüme götürdüğünü söyledi
29.09.2021 Gündem
Bir velinin irtica mektubu Meclis’te
Bir velinin irtica mektubu Meclis’te CHP’li Gazalcı, Milli Eğitim Bakanı Çelik ile ilgili gensoru görüşmelerinde Sezer’e gönderilen mektubu okudu. Mektupta (...) Anadolu Öğretmen Lisesi’ndeki irticai örgütlenme anlatılıyor
29.09.2021 Gündem
Arabanın motorundan çıkan 2 metrelik yılan hem şaşırttı hem de korkuttu
Arabanın motorundan çıkan 2 metrelik yılan hem şaşırttı hem de korkuttu Bolu'nun Mudurnu ilçesinde park halindeki otomobilin motor kısmına giren yaklaşık 2 metrelik yılan, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları neticesinde çıkarıldı. Aracının başına geldiğinde gördüğü manzara karşısında panik olan Elif Alemdar, "Arabanın önünde sallanıyordu, korktuk" dedi.
8.06.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Zehirli Mantar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki zehirli mantar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.