Yüksek Ateş

Yüksek Ateş

Son dakika yüksek ateş haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yüksek ateş ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yüksek ateş haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yüksek Ateş

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yüksek ateş gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.662 yüksek ateş haberi bulunmuştur. Tüm yüksek ateş haberleri aşağıda listelenmiştir.
İnfluenza vakaları arttı, uzmanı salgın uyarısı yaptı
İnfluenza vakaları arttı, uzmanı salgın uyarısı yaptı Acil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ersin Aksay, influenza ve soğuk algınlığı vakalarında ciddi bir artışın olduğunu ve mevcut durumun salgın olarak nitelendirilebileceğini söyledi. Aksay, “Bir salgından söz etmemiz mümkün. Aslına bakarsanız biz bu salgını Covid-19 döneminde maske kullanımından ötürü çok yaşamamıştık. Ancak maske kullanımının azalması sebebiyle influenza ve soğuk algınlığı vakalarında belirgin bir artış görüyoruz” dedi.
6.01.2024 Gündem
Uzman isimden riskli gruptaki kişiler ve yılbaşı kutlaması uyarısı: Maske takmak için en ideal dönemdeyiz
Uzman isimden riskli gruptaki kişiler ve yılbaşı kutlaması uyarısı: Maske takmak için en ideal dönemdeyiz Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, şu an Kovid dahil onlarca virüsün dolaşımda olduğunu ancak 2008'de büyük bir salgın yapan ve halk arasında Domuz gribi olarak bilinen H1N1'in baskın göründüğünü söyledi. Maske kullanmanın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Yavuz, “Şu anda bile grip açısından riskli olan gruplar henüz aşılarını olmamışsa grip aşısı yaptırabilir. Henüz hastalanmamış olanlar açısından aşı olmanın yanı sıra maske takmak için de en iyi zaman. Yılbaşı kutlamaları toplanmalarında da hastalık belirtisi taşıyanların riskli gruptaki kişilerle aynı ortama girmemesi gerekli" dedi.
27.12.2023 Sağlık
Tıp literatürüne girecek ameliyatla hayata tutundu
Tıp literatürüne girecek ameliyatla hayata tutundu Kanama bozukluğu ile en kanlı kalp ameliyatlarından birine alındı, kalbi açıkta yoğun bakımda tam 24 saat izlendi. Toplam 22 ünite kan verildi ve kalp kapağı yapay kapak ile değiştirildi. Rizeli inşaat mühendisi Emrullah Çitfçi, kanama bozukluğu hastalığı 'Von Willebrand' taşıyıcısıyken, enfeksiyona bağlı kalp kapağı değişimi ameliyatı ile sağlığına kavuşan hasta olarak tıp literatürüne girecek.
25.11.2023 Gündem
Nilüfer'den hayranlarını üzen haber! 'Tedavim hastanede devam ediyor'
Nilüfer'den hayranlarını üzen haber! 'Tedavim hastanede devam ediyor' Türk Pop müziğinin efsane seslerinden Nilüfer, hayranlarını üzen haberi sosyal medya hesabından paylaştı. Nilüfer, yaptığı açıklamada koronavirüse yakalandığını ve hastaneye kaldırıldığını duyurdu. .
20.09.2023 Magazin
Mide bulantısını ve hazımsızlığı anında bitiriyor! Cinsel gücü arttırıyor
Mide bulantısını ve hazımsızlığı anında bitiriyor! Cinsel gücü arttırıyor Cinsel gücü arttırıyor. Grip, nezle, yüksek ateş olmak üzere birçok hastalığa karşı savaşıyor, aynı zamanda lösemi tedavisinde etkili olduğu biliniyor. Çiğ ya da pişirerek tüketiliyor, bağırsak, mide ve sindirimi problemini yaşayan kişilerde gaz söktürücü özelliğe sahip. A, B1, B2, C, E ve K vitaminleri yönünden çok zengin, iştah açıcı bir etkiye de sahip bu besin, Türkiye'de özellikle Elazığ'ın yanı sıra, Hakkari, Bingöl, Tunceli, Erzurum, Muş ve Bitlis başta olmak üzere yüksek kesimlerde doğal olarak yetişiyor. Kilo almaya yardımcı oluyor, şeker ve tansiyon hastalıklarına deva oluyor. Afrodizyak özelliğine de sahip, astım, nefes darlığı, soğuk algınlığı, ishal, hemoroit, ülser gibi vakalara da iyi geliyor. Prof. Dr. Canan Karatay’ın ısrarla tüketin dediği bu bitki, tam bir C vitamini deposu ve kalp hastalıklarına da iyi geliyor...
29.08.2023 Sağlık
Hasta yakınları doktora demir sopa ile saldırdı! 'Canımızı zor kurtardık'
Hasta yakınları doktora demir sopa ile saldırdı! 'Canımızı zor kurtardık' Gaziantep'te hasta yakınları tarafından kemer ve demir sopalarla dövülen acil servis doktoru Esadullah Beğoğlu (36), "Bir anda hastane önünde 20 kişi saldırdı. Kemerlerle, demir sopalarla saldırdılar. Canımızı zor kurtardık. Kafamda 15 dikiş var. Omuz ve boynumda yara izleri var. Kolumu ısırdılar. Sırtımda ve kalçalarımda demir sopa ve kemer izleri var" dedi.
21.08.2023 Yaşam
Kritik sıcak hava uyarısı: Koma ve ölümle sonuçlanabiliyor
Kritik sıcak hava uyarısı: Koma ve ölümle sonuçlanabiliyor Dahiliye Uzman Dr. Pelin Köprücü Arslan, "Sıcak çarpmasında genellikle şu belirtileri görüyoruz. Yüksek ateş, kuru ve kızarık cilt, kalp atım hızında artış, baş dönmesi, baş ağrısı ve hatta komaya kadar giden hastalarımız olabiliyor. Ciddi bir organ hasarına da neden olabiliyor ve ölüme kadar giden hasta sonuçlarını görebiliyoruz" dedi.
24.07.2023 Sağlık
İrem Derici'den korkutan haber! Hastaneye kaldırıldı
İrem Derici'den korkutan haber! Hastaneye kaldırıldı Ünlü şarkıcı İrem Derici, yüksek ateş ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. İrem Derici, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, 3 gün boyunca konuşmasının dahi yasak olduğunu belirtti.
23.07.2023 Magazin
Asya kaplanı sineği kabusu! Tam bir enfeksiyon taşıyıcı: Kanama, şok ve ölüm
Asya kaplanı sineği kabusu! Tam bir enfeksiyon taşıyıcı: Kanama, şok ve ölüm Artan sıcaklarla birlikte sivrisinek artışı paniğe neden oldu. Asya kaplanı sineği ısırıklarından şikâyet edenler ise kızarıklık, kaşıntı, şişlik, ağrı, yanma gibi belirtiler nedeniyle hastanelere koşuyor. Prof. Dr. Fatma Nurhayat Saydam, bu tür ile diğer sinekler arasındaki farkları anlatarak, neden olduğu hastalıkları bir bir sıraladı.
17.07.2023 Sağlık
Aşırı sıcaklar için sağlık uyarısı! Karşılaşacağınız tehlike büyük
Aşırı sıcaklar için sağlık uyarısı! Karşılaşacağınız tehlike büyük Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner, aşırı sıcaklıklar çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getirdiğini ifade etti.
13.07.2023 Gündem
Maymun çiçeği virüsü nedeniyle 2 kişi karantinaya alındı
Maymun çiçeği virüsü nedeniyle 2 kişi karantinaya alındı Çin’in başkenti Pekin’de maymun çiçeği virüsü görülen 2 kişi karantinaya alındı.
7.06.2023 Dünya
Uzmanı deprem sonrası enfeksiyon riskine karşı uyardı
Uzmanı deprem sonrası enfeksiyon riskine karşı uyardı Depremin tek başına bir enfeksiyon kaynağı olmasa bile neden olduğu durumların afetten sonraki dönemlerde depremzedeler arasında enfeksiyon hastalıklarına yol açabileceğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Songül Özer, “Deprem sonrası ilk günlerde enfeksiyonlara bağlı hastalıklar genellikle görülmez. Enfeksiyon gelişimi özellikle deprem sonrasındaki ilk haftadan sonra artmaya başlar” dedi.
20.02.2023 Sağlık
Deniz Baykal hayatını kaybetti
Deniz Baykal hayatını kaybetti CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ankara’da 84 yaşında hayatını kaybetti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Kıymetli büyüğümüz Sayın Deniz Baykal’ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Bize mücadelelerle dolu bir hayat öyküsünü miras bıraktı. Milletimizin başı sağ olsun" mesajını paylaştı.
11.02.2023 Gündem
Kızamık belirtileri nelerdir, kaç gün sürer? Neler yapılmalıdır? Kızamık aşısı ne zaman yapılır?
Kızamık belirtileri nelerdir, kaç gün sürer? Neler yapılmalıdır? Kızamık aşısı ne zaman yapılır? Kızamık, solunum yoluyla bulaşan bir çocuk hastalığıdır. Zatürre ve menenjit gibi hastalıkllara neden olabilen kızamık, çocukluk döneminde aşısı yapılmadığı takdirde yetişkinlikte de görülebilir. Son dönemde yaşanan kızamık vakalarındaki artış sonrası vatandaşlar da "kızamık belirtileri nelerdir, kızamık aşısı ne zaman yapılmalıdır" sorularına yanıt aramaya başladı. Diğer adı Rubeola olan kızamık ne zaman ortaya çıkmıştır? İşte detaylar...
1.02.2023 Sağlık
'Strep A' alarmı! "En net belirti boğaz ağrısı"
'Strep A' alarmı! "En net belirti boğaz ağrısı" Gösterdiği artışla dünya genelinde tedirginliğe ve Türkiye'de de 3 yaşındaki bir çocuğun ölümüne sebep olan streptokok mikrobu ile ilgili uzmanından uyarılar geldi. Hastalığın en net belirtisinin boğaz ağrısı olduğunu söyleyen Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Suat Gürkan, hasta olan çocuğun mutlaka evinde 10 günlük tedavi sürecine girmesi gerektiğini belirtti.
29.01.2023 Gündem
Tedavi edilmeyen gribal enfeksiyon zatürreye çeviriyor
Tedavi edilmeyen gribal enfeksiyon zatürreye çeviriyor Akdeniz Üniversitesi'nden (AÜ) Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Tuğçe Tural Kara, geçen seneye göre 0-5 yaş arasındaki çocuklarda gribal enfeksiyon vakalarında artış yaşandığını açıkladı. Çocukların yüksek ateş, öksürük, burun akıntısı, kusma, ishal ve gözlerde kızarıklık gibi belirtileri olduğunu aktaran Doç. Dr. Kara, hastalığın tedavi edilmediği takdirde zatürreye kadar ilerleyeceğini söyledi.
31.12.2022 Sağlık
Uzman isimlerden dikkat çeken uyarı geldi!
Uzman isimlerden dikkat çeken uyarı geldi! Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Yeliz Karakan, son günlerde üst solunum yolu hastalıklarında görülen artışa dikkat çekti. Influenza, RSV ve Covid 19 salgınlarının bir arada görülmeye başlandığını belirten Dr. Karakan, maske kullanımına ve el hijyenine dikkat etmenin en etkin koruyucu önlem olduğunu söyledi.
29.12.2022 Sağlık
Deve gribi nedir, belirtileri nelerdir ve bulaşıcı mı? Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS) deve gribi ölümcül mü?
Deve gribi nedir, belirtileri nelerdir ve bulaşıcı mı? Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS) deve gribi ölümcül mü? Fransa Milli Takımı'nı deve gribi endişesi sardı. Fransa'da Upamecano ve Rabiot'nun ardından Kingsley Coman'da yüksek ateş şikayetinden ötürü finalde forma giyemeyecek. Benzer rahatsızlıkların artması deve gribi şüphesini güçlendirdi. Söz konusu gelişme sonrası deve gribi hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, deve gribi nedir, belirtileri neler, bulaşıcı mı?
17.12.2022 Sağlık
4 yıldır bitkisel hayatta olan Zilan, çocukken en sevdiği dizinin müziğine tepki veriyor
4 yıldır bitkisel hayatta olan Zilan, çocukken en sevdiği dizinin müziğine tepki veriyor Bursa'da, 6 yaşındayken Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) teşhisi konulan, doktorların 'en fazla 1 sene yaşar' dediği ve 4 yıldır bitkisel hayatta olan Zilan Ataş'ın (19) annesi Bilgen Ataş (43), "Bitkisel hayattaki kızım, sağlığında en sevdiği dizi olan 'Bez Bebek'in müziklerini açtığımda tepki veriyor. Zilan'ın, 'Anneciğim, uyanır mısın?' diye beni uyandıracağı günü bekliyorum" dedi.
15.12.2022 Yaşam
Strep A virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Strep Türkiye'de var mı, nasıl bulaşır?
Strep A virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Strep Türkiye'de var mı, nasıl bulaşır? İngiltere'de Strep A bakterilerinin yol açtığı enfeksiyon nedeniyle 9 çocuk hayatını kaybetti. İngiltere'de paniğe neden olan Strep A bakterisi Türkiye'de de son günlerin en çok araştırılan konuları arasında yer alıyor. Peki, Strep A virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Strep Türkiye'de var mı, nasıl bulaşır?
9.12.2022 Sağlık
Yeni salgın alarmı! Türkiye'de ilk vaka görüldü
Yeni salgın alarmı! Türkiye'de ilk vaka görüldü İngiltere ve Fransa’da Strep A bakteriyel enfeksiyonu nedeniyle ölen çocukların sayısı 11’e yükselirken, İstanbul’a 2 yaşında bir çocuk, Strep A kaynaklı menenjit nedeniyle yoğun bakımda tedavi görüyor.
9.12.2022 Gündem
Üç virüs birleşti, yeni pandemi korkusu başladı! Çocuklarda ölü sayısı artıyor
Üç virüs birleşti, yeni pandemi korkusu başladı! Çocuklarda ölü sayısı artıyor Koronavirüs pandemisi ve maymun çiçeği kabusu sonrası korkutan salgın haberleri gelmeye devam ediyor. Üç virüs birleşti, İngiltere’de yeni bir kabus daha baş gösterdi. Ülkede Strep A enfeskiyonu vakaları artarken, bir ilkokul öğrencisinin hastalığa yenik düşmesi ile ölü sayısı 8'e yükseldi. Yetkililerden art arda uyarılar gelirken, son dönemde solunum yollarında 'üçlü virüs' olarak bir arada görülen bir salgın da patladı. Uzmanlar insan vücudunu sarsan bu virüsle ilgili ‘ölümcül’ açıklaması yaptı.
6.12.2022 Dünya
Strep A nedir? 4 Çocuğun hayatını kaybettiği Strep A hastalığını belirtileri nelerdir, nasıl ortaya çıkar?
Strep A nedir? 4 Çocuğun hayatını kaybettiği Strep A hastalığını belirtileri nelerdir, nasıl ortaya çıkar? İngiliz Sağlık Güvenliği Merkezi, Strep A salgını nedeniyle Ealing'deki 4'üncü çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı. Durum ülkede yeni bir salgın endişesi yaratırken Strep A salgını hakkında yapılan aramalar da yoğunlaştı. Peki, Strep A nedir, belirtileri nelerdir, nasıl ortaya çıkar?
2.12.2022 Sağlık
Grip geldi sınıflar boş kaldı! Okullarda salgın tehlikesi
Grip geldi sınıflar boş kaldı! Okullarda salgın tehlikesi Pandemi döneminin ardından çocukları bu yıl beklenenden erken ve güçlenerek gelen grip vurdu. 3 yılın sonunda griple tanışan çocuklarda yüksek ateş, 20 güne kadar sürebiliyor. Öğretmenler de ‘Her gün birkaçı ateşleniyor’ diyerek sınıfların boş kaldığına dikkat çekiyor.kor
29.11.2022 Gündem
Korkut hava savunma sistemi teknik özellikleri ne? ASELSAN Korkut Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemi’nden yeni görüntüler!
Korkut hava savunma sistemi teknik özellikleri ne? ASELSAN Korkut Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemi’nden yeni görüntüler! ASELSAN Korkut alçak irtifa hava savunma sisteminin görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı. “KORKUT'an bir yanımız olduğu doğrudur” başlığı ile paylaşılan Korkut ile ilgili bilgiler ve teknik özellikler araştırılıyor. Peki, Korkut hava savunma sistemi teknik özellikleri ne? İşte ASELSAN Korkut hava savunma sistemi görüntüleri ve detaylar…
17.11.2022 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Yüksek Ateş ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yüksek ateş haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.