Yan Etki

Yan Etki

Son dakika yan etki haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yan etki ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yan etki haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yan Etki

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yan etki gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.073 yan etki haberi bulunmuştur. Tüm yan etki haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yaptırdığı botoks 8 yıl sonra bile başına iş açtı! Şişlikler herkesi dehşete düşürdü
Yaptırdığı botoks 8 yıl sonra bile başına iş açtı! Şişlikler herkesi dehşete düşürdü Tıp teknisyeni Holly Brooke, botoks yaptırdı. Ancak yaşadığı yan etki 8 yıl sonra bile kendinisini rahatsız etmeye devam etti. Yüzündeki şişkinlikler herkesi dehşete düşürdü.
27.04.2024 Yaşam
Dudak uyuşması neden olur, nasıl geçer?
Dudak uyuşması neden olur, nasıl geçer? Dudaklarda karıncalanma ve uyuşma oldukça nadir durumlarda görülen belirtilerdendir. Sık sık yaşanılması halinde endişeye neden olan dudak uyuşması çoğu zaman felç riski ile ilişkilendirilir. Stres, soğuğa maruz kalma veya alerjik durumlarda da ortaya çıkabilen dudak uyuşması sık yaşanıyorsa mutlaka bir doktora başvurmak gerekiyor. Peki, Dudaklarda karıncalanma neden olur? Dudak uyuşması neden olur? Üst dudak uyuşması neden oluyor, nedenleri ne? İşte dudak uyuşmasının nedenleri...
22.04.2024 Sağlık
Kanser tedavisi gören hastalara kalp sorunu uyarısı
Kanser tedavisi gören hastalara kalp sorunu uyarısı Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Güngören onkoloji hastalarında kalp sağlığının önemini vurgulayarak, “Araştırmalar, kanser hastalarının yüzde 20’sinin kalple ilgili sorun yaşayabileceğini gösteriyor. Kalple ilgili yan etkiler, kemoterapi alındığı dönemde saatler içerisinde görülebileceği gibi, kemoterapi sonrası haftalar veya aylar içinde de ortaya çıkabilir. Fakat kemoterapi öncesi kardiyoloji uzmanı tarafından değerlendirme yapılarak riskli hastalar belirlenebilir” dedi.
1.04.2024 Sağlık
Alerjik reaksiyonlar, görsel deformasyonlar! Uzman isimden botoks uyarısı geldi
Alerjik reaksiyonlar, görsel deformasyonlar! Uzman isimden botoks uyarısı geldi Uzmanlarca yapılmayan botoksun olumsuz reaksiyonlara yol açabileceğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Hande Ulusal, “Uzman doktorlar tarafından yapılmayan botoks tedavisi, alerjik reaksiyonlara, görsel deformasyonlara yol açabilirken etkisini de çok kısa süre içinde yitirebiliyor. Yine de hastanın her durumda, botoks sonrasında dikkat etmesi gereken hususlar bulunuyor. İşlemin yapıldığı gün istenmeyen kaslara dağılım olmaması için hasta öne doğru eğilmemeli. İşlemin yapıldığı ilk 2 ila 3 saat içinde sırt üstü bile olsa yatar pozisyona gelmemeli. Uygulamanın yapıldığı bölgeye su değdirilmemeli ve alkollü içecek içilmemeli. Botoks uygulamasının yapıldığı gün kuaföre, spor salonuna ve saunaya gidilmemeli. Aynı zamanda 3 gün havuza girilmemeli. Öte yandan botoks tedavisinin yan etkilerini de bilmek gerekiyor. Bunların başında botoks enjeksiyonu sonrası morarma yer alıyor” dedi.
6.03.2024 Sağlık
Kabus kliniğinden yaşananlar şok etti: “Kızıma ‘Anne-babandan kurtulacağız, az kaldı’ diyormuş”
Kabus kliniğinden yaşananlar şok etti: “Kızıma ‘Anne-babandan kurtulacağız, az kaldı’ diyormuş” Türkiye geçen hafta psikiyatr Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu hakkındaki iddialarla sarsıldı. Haberlere göre Zoroğlu çocuklara hafıza kaybına da neden olan bir ilaç veriyor ve cinsel tacize uğradıkları yönünde telkinde bulunuyordu. Zoroğlu’na danışan üç aileye ulaştık, medyada çıkanlarla ilgili yorumlarını ve bu süreçte yaşadıklarını iddia ettikleri ‘inanılmaz’ olayları dinledik.
24.09.2023 Yaşam
Öncesi ve sonrası işlemler etkiyi artırıyor: 'Tedavi olarak görülmeli'
Öncesi ve sonrası işlemler etkiyi artırıyor: 'Tedavi olarak görülmeli' Vücuttaki istenmeyen tüyler hem kadınlar hem de erkekler için büyük bir sorundur. Günümüzde kullanılan kıl alma yöntemlerinin aksine lazer epilasyonda kalıcı çözümler elde edilir. Yüzde yüz oranında bitiş garantisi olmasa da ağda, cımbız, ustura ya da jilet gibi kıl köklerini daha fazla besleyen aletler ile istenmeyen tüyleri yok etmeye çalışmak bir süre sonra sıklaşacağı için yorucu hale gelmeye başlar. Lazer epilasyon, istenmeyen tüyleri kalıcı olarak azaltmak veya ortadan kaldırmak amacıyla kullanılan bir kozmetik ve estetik tedavi yöntemidir. Bu yöntemde yoğun ve odaklanmış bir ışık enerjisi olan lazer, tüy foliküllerine (köklerine) yönlendirilir. Lazer ışığı, tüy folikülündeki melanin pigmenti tarafından emilir ve bu ışık enerjisi ısıya dönüşerek folikülü zararlı hale getirir veya yok eder.
3.09.2023 Sağlık
Koronavirüs aşısı sonrası sağır olmuştu: Davada karar çıktı
Koronavirüs aşısı sonrası sağır olmuştu: Davada karar çıktı Koronavirüs için geliştirilen aşıların yan etkileri olduğu gerekçesiyle binlerce kişi geçtiğimiz aylarda şikayetçi olmuştu. Mainz Eyalet Mahkemesi, önceki gün AstraZeneca aşısı olduktan sonra sağ kulağı sağır olan diş doktorunun tazminat talebi için kararını verdi.
22.08.2023 Magazin
Baş ağrısını migren sandı, felç geçirdi! O belirtiyi sakın es geçmeyin
Baş ağrısını migren sandı, felç geçirdi! O belirtiyi sakın es geçmeyin Felç, genelde yaşlıların başına gelebilecek bir şey olarak düşünülüyor. Fakat bu pek doğru değil. Araştırmalar, her yıl yüzlerce genç yetişkinin ve hatta çocukların felç geçirdiğine işaret ediyor. 20 yaşında felç geçiren Esmae Hodgetts da onlardan biri… Esmae’nin hikâyesini daha ilginç kılan şey ise felcin tam olarak belirti vermemesi. Öyle ki doktorlar bile genç kadının felç geçirdiğini iki gün boyunca anlayamadı. İşte tüm detaylar…
11.08.2023 Sağlık
Sofralarımızın ayrılmaz parçası patatesin korkunç zararları ortaya çıktı...
Sofralarımızın ayrılmaz parçası patatesin korkunç zararları ortaya çıktı... Kızartması, cipsi ve haşlamasını hemen her gün tükettiğimiz patatesin bilinmeyen zararları ortaya çıktı. Soframızdan eksik etmediğimiz patates, aşırı ve yanlış şekilde tüketildiğinde insan sağlığı için oldukça olumsuz sonuçlar doğuruyor.
20.07.2023 Yaşam
Bilim insanlarından kedilere ameliyatsız kısırlaştırma
Bilim insanlarından kedilere ameliyatsız kısırlaştırma ABD’li bilim insanları, Anti-Müllerian Hormon (AMH) gen terapisi adını verdikleri yöntemle kedileri ameliyatsız kısırlaştıran bir bilimsel çalışmayı duyurdu. Terapinin, kedilerde uzun süreli doğum kontrol sağladığı vurgulandı.
17.06.2023 Gündem
Kızamık salgını 2 ilde yükselişte
Kızamık salgını 2 ilde yükselişte “Kızamık salgınına” ilişkin uyarılar devam ediyor. Türk Tabipleri Birliği (TTB), 2023’ün ilk 4 ayında bin 440 vaka tespit edildiğini açıkladı. İstanbul ve Gaziantep’teki vaka artışlarına dikkat çekilirken, “Vaka olan bölgelerde tüm çocuklara bir doz aşı” önerisi geldi.
17.06.2023 Ekonomi
Sertleşme haplarına ve bel çevresindeki yağlanmaya karşı uyarı geldi: Cinsel performansı düşürüyor
Sertleşme haplarına ve bel çevresindeki yağlanmaya karşı uyarı geldi: Cinsel performansı düşürüyor Genel sağlık durumunun cinsel performansı doğrudan etkilediğini söyleyen Prof. Dr. Halim Hattat, risk faktörlerine karşı uyararak önerilerde bulundu. Hattat, cinsel damarların gücünü azaltan risk faktörlerinin başında özellikle bel çevresinde depolanan aşırı vücut yağlarına dikkat çekti.
29.05.2023 Sağlık
Bakan Koca'dan 'mide botoksu' açıklaması
Bakan Koca'dan 'mide botoksu' açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Obezite tedavisi amacıyla mide botoksu yaptırdıktan sonra yan etki nedeniyle hastanelere başvuran hastaların olduğu bildirilmiştir" dedi.
11.03.2023 Gündem
Kış aylarında cildinizi koruyun
Kış aylarında cildinizi koruyun Kış ayları geldi ve havalar soğumaya başladı. Soğuk hava şartlarından dolayı cildiniz aşırı kurumaya meyilli olabilir. Bunu önlemek için cildinize nem depolayan bir bakım yöntemini uygulamanız gerekiyor olabilir. İşte soğuyan havalarla birlikte kuruyan ciltler için öneriler...
11.12.2022 Sağlık
Antibiyotik kullanımı ile ilgili korkutan uyarı! Herkes doğru sanıyordu ama tamamen yanlış çıktı
Antibiyotik kullanımı ile ilgili korkutan uyarı! Herkes doğru sanıyordu ama tamamen yanlış çıktı Antibiyotik kullanımı ile ilgili son dakika uyarısı! Herkes doğru biliyordu ama tamamen yanlış çıktı. Kış aylarında olabilecek viral enfeksiyonlarda bilinçsiz antibiyotik kullanımının uygun olmadığını belirten Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammed Bekçibaşı, tarih vererek korkutan bir uyarıda bulundu.
10.12.2022 Sağlık
Akıllı ilaçla 8 ayda gelen sağlık! Tümör vücuduna yayılmıştı, hepsi kayboldu
Akıllı ilaçla 8 ayda gelen sağlık! Tümör vücuduna yayılmıştı, hepsi kayboldu İzmir'de, 7 yıl önce meme kanserini yenen Tülin Gece (39), ikinci çocuğuna hamileyken hastalığının tüm vücuduna yayıldığını öğrendi. Beyin, kemik, karaciğer, akciğer ve birçok alanda lenf bezi metastazları tespit edilen Gece'ye, görme kayıpları başlayıp, tekerlekli sandalyeye mahkum olmuşken, kemoterapi yerine akıllı ilaç tedavisi uygulandı; 8 ayda sağlığına kavuştu.
25.11.2022 Sağlık
Mezoterapi ile parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olmak mümkün
Mezoterapi ile parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olmak mümkün Herkes sağlıklı, lekesiz ve parlak bir cilde sahip olmak istiyor. Günümüzde cilt kalitesini yükseltmek için birçok yöntem bulunuyor. Mezoterapi cildi daha sağlıklı hale getiriyor.
20.11.2022 Sağlık
Kışın kuruyan ciltten evde alınacak önlemlerle kurtulmak mümkün
Kışın kuruyan ciltten evde alınacak önlemlerle kurtulmak mümkün Havaların soğuması saçlarda ve cilt üzerinde olumsuz etkilere neden oluyor. Pek çok kişi mevsim değişimlerinde saçlarının dökülmesinden şikayet ederken, havaların soğuması ciltte kurumaya yol açıyor. Cilt kuruluğunda PRP ve mezoterapi gibi klinik çözümler bulunurken, evde alınacak önlemler ve maskeler ile de cilt kuruluğunun önüne geçilebilir .
7.11.2022 Sağlık
HPV aşısı ile kanserden korunmak mümkün! 'Aşılanıp kanser olan hasta görmedim'
HPV aşısı ile kanserden korunmak mümkün! 'Aşılanıp kanser olan hasta görmedim' Her yıl üç yüz binden fazla kadın rahim ağzı kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor. Rahim ağzı kanserinden, HPV aşısı ile kurtulmak mümkün. 9-15 yaş arasında yapılan aşı ile kız çocuklarının ileriki yaşlardan HPV virüsü kaynaklı kanserlere yakalanmasının önüne geçilebilirken, aşılama 45 yaşına kadar uygulanabiliyor. HPV aşısı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu, aşının hayat kurtardığına dikkat çekerek, "HPV aşısının kesinlikle ulusal aşı programına girmesi gerekir. HPV’ye bağlı gelişen kanserler, aşı ile engellenebilir. Yüzlerce rahim ağzı kanseri ameliyatı yaptım, içlerinde bir tane bile aşılanmış hasta yoktu. Aşılanıp serviks kanseri olmuş hasta görmedim.” diye konuştu.
4.10.2022 Sağlık
Aşı-kalp krizi ilişkisi yalan çıktı! Yüz binlerce kişi araştırmaya katıldı
Aşı-kalp krizi ilişkisi yalan çıktı! Yüz binlerce kişi araştırmaya katıldı Koronavirüs salgınında aşı karşıtları Kovid-19 aşılarının kalp krizine yol açtığını iddia ediyordu. Ancak Güney Kore’de 600 bine yakın kişiyle yapılan araştırma bunu çürüttü.
11.08.2022 Gündem
Dalga dalga yayılıyor! Maske ve karantina uyarısı
Dalga dalga yayılıyor! Maske ve karantina uyarısı Sağlık Bakanlığı’nın 4-10 Temmuz verilerine göre haftalık Kovid-19 vaka sayısı 117 bin 95’e, 17 olan ölü sayısı 31’e çıktı. Prof. Dr. Hüseyin Baskın, Kovid-19 pandemisinin artık varyant pandemisine dönüştüğünü belirterek, varyantların dalga dalga yayıldığını söyledi.
15.07.2022 Yaşam
Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Geri dönüyor! Toplu taşıma, uçaklar, otobüsler, AVM'ler...
Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Geri dönüyor! Toplu taşıma, uçaklar, otobüsler, AVM'ler... Yasaklarla ilgili flaş açıklama. Kovid-19 vaka sayısında artış sürerken Prof. Dr. Serap Şimşek, “Günlük vaka sayısı 8000 olarak açıklandı ancak branş hekimleri olarak bu sayının 100 bin sınırına dayandığını düşünüyoruz” dedi ve bayram sonrasına işaret etti. Önlemler de geç mi kaldık? İpin ucu kaçtı mı?” sorusı üzerine Şimşek, “Toplu ulaşım, uçaklar, şehirlerarası otobüsler, AVM’ler ve kalabalık kapalı alanlarda maske kuralının gelmesi gerekirken, vakit kaybediyoruz. Geçtiğimiz kış dönemi hafif seyirli olduğu belirtilen Omicron varyantı nedeniyle ocak sonundan nisan ayına kadar 3 aylık sürede resmi rakamlara göre 15 bin yurttaşımız yaşamını yitirdi. Dünya Sağlık Örgütü her ülkenin resmi ölüm rakamlarını 3 ile çarpması gerektiğini duyurdu” dedi.
8.07.2022 Yaşam
Mezoterapi 20’li yaşlarda cildin korunmasını sağlıyor!
Mezoterapi 20’li yaşlarda cildin korunmasını sağlıyor! Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, günümüzde sıklıkla uygulanmaya başlanan mezoterapi yöntemini tüm detaylarıyla sizler için anlatıyor.
27.06.2022 Sağlık
Ereksiyon güçlüğüne kalıcı çözüm!
Ereksiyon güçlüğüne kalıcı çözüm! Ereksiyon güçlülüğüne çözüm oluyor. Sertleşme sorunu olan herkesi ilgilendiriyor Erkeklerde önemli cinsel sorunların başında gelen sertleşme bozukluğunda düşük yoğunluklu şok dalga tedavisinin kalıcı çözüm sağladığını belirten Op. Dr. Egemen İşgören, şok dalga tedavisinin vücudun doğal iyileşme mekanizmalarını harekete geçirdiğini söyledi.
27.05.2022 Sağlık
Su çiçeği aşısı ne zaman yapılır? İşte suçiçeği aşı takvimi!
Su çiçeği aşısı ne zaman yapılır? İşte suçiçeği aşı takvimi! Varicella-zoster virüsü (VZV) su çiçeği enfeksiyonuna neden olur. Çoğu vaka, enfekte bir kişiyle temas yoluyla ortaya çıkar. Virüs, bulaşıcıdır. Tükürük, öksürme, hapşırma ve su çiçöeği kabarcıklarından gelen sıvı teması ile bulaşır. Sıklıkla çocukları etkiler ve yaygın olarak görülür. Su çiçeği aşısı, önerilen iki dozu alan kişilerin yüzde 98'inde suçiçeğini önler. Pek çok kişi suçiçeği aşı takvimini merak ediyor. Peki, Su çiçeği aşısı ne zaman yapılır? Su çiçeği aşısı aşı takvimine göre ne zaman yapılmalı? İşte detaylar…
22.05.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Yan Etki ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yan etki haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.