Wwf

Wwf

Son dakika wwf haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan wwf ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını wwf haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Wwf

haberleri sayfasında son dakika yaşanan wwf gelişmeleri de dahil olmak üzere 166 wwf haberi bulunmuştur. Tüm wwf haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çocuklar doğa için kolları sıvadı
Çocuklar doğa için kolları sıvadı WWF-Türkiye’nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliği ve QNB Finansbank finansal desteği ile yürüttüğü ‘Doğa Öncüleri Gençlik Programı’ kapsamında doğal hayatı korumak için hazırlanan projeler Ulusal Gençlik Konferansı’nda tanıtıldı.
6.10.2023 Vitrin
Dünya Saati'nde ışıklar Türkiye için kapandı! Depremde yaşamını yitirenler anıldı
Dünya Saati'nde ışıklar Türkiye için kapandı! Depremde yaşamını yitirenler anıldı İsviçre merkezli Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından 2007 yılında iklim krizine farkındalık yaratmak için başlatılan ve yıllar içinde giderek yayılan 1 saatliğine ışıkları kapatma etkinliğinde bu yıl, Türkiye'deki ışıklar 20.30'da deprem felaketinde yaşamını yitirenleri anmak için kapatıldı.
25.03.2023 Gündem
Dünyanın ışıkları, 20.30’da iklim krizi ve Türkiye için kapanıyor
Dünyanın ışıkları, 20.30’da iklim krizi ve Türkiye için kapanıyor Her yıl 190’dan fazla ülke ve bölgede milyonların bir saatliğine iklim krizine dikkat çekmek için ışıklarını kapatarak koordine olduğu Dünya Saati etkinliğinde, bu yıl Türkiye’deki ışıklar, bugün saat 20.30’da deprem felaketinde yaşamını yitirilenleri anmak için kapatılacak.
25.03.2023 Dünya
25 Mart ışıklar kapatılacak mı? 25 Mart'ta ışıklar saat kaçta, neden kapatılacak?
25 Mart ışıklar kapatılacak mı? 25 Mart'ta ışıklar saat kaçta, neden kapatılacak? 25 Mart ışıklar kapatılacak mı sorusunun yanıtı merak ediliyor. WWF Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın tüm dünyada uyguladığı Dünya Saati uygulaması bu yıl 25 Mart'ta yapılacka. WWF Türkiye'nin öncülüğünde yapılan Dünya Saati uygulamasında ışıklar saat kaçta kapatılacak?
21.03.2023 Gündem
Tanesi 35 liradan satılıyor! Büyük tepki
Tanesi 35 liradan satılıyor! Büyük tepki Palamutun balıkçı tezgâhlarına çıkması büyük tepki topladı. Tanesi 35 liradan satılan palamutla ilgili uzmanlar ise uyardı. Şu anda tezgâhta bulunan palamutun av sezonunu olumsuz etkileyeceğini belirten İ.Ü. Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saadet Karakulak, Akdeniz havzasında en çok palamut avcılığı yapan ülkelerin başında Türkiye’nin olduğunu ama av baskısı ve iklim değişikliği etkisiyle son yıllarda palamut stoklarında büyük azalma olduğunu belirtti. Prof. Dr. Karakulak, “2005 yılında yaklaşık 71 bin ton avlanan palamut 2021 yılında 2600 tona kadar düştü. 2021 yılındaki azalmanın en büyük nedeni, Marmara Denizi’ndeki müsilajın balıkçılık faaliyetlerine yansıması. Palamut balığını korumak ve sürdürülebilir avcılığı için balıkçılık yönetiminde daha ciddi kuralların getirilmesi ve denetimlerin yapılması gerekir. Palamut avcılığı 1 Nisan 31 Ağustos tarihleri arasında yasaktır." dedi.
17.11.2022 Gündem
Dünya Limit Aşım günü nedir, ne demek? Dünya Limit Günü 2022!
Dünya Limit Aşım günü nedir, ne demek? Dünya Limit Günü 2022! Dünya Limit Aşımı Günü’nü hesaplayan Küresel Ayak İzi Ağı’na (GFN) göre 2022 yılına ait kaynakların 28 Temmuz itibarıyla bitti. Peki, Dünya Limit Aşım günü nedir, ne demek?
29.07.2022 Gündem
Denizli'nin çöpleri 15 bin haneyi aydınlatıyor
Denizli'nin çöpleri 15 bin haneyi aydınlatıyor Denizli Büyükşehir Belediyesi Kumkısık Katık Atık Bertaraf Tesisi'nde düzenli depolanan çöplerden aylık 15 bin hanenin ihtiyacını karşılayacak elektrik enerjisi üretiyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptıkları yatırımla iklim değişikliğinin de önüne geçtiklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Çevre yatırımları olmazsa olmazımızdır" dedi.
5.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Emine Erdoğan, 'Dünya Ortak Evimiz' yazarlarının çevre önerilerini dinledi
Emine Erdoğan, 'Dünya Ortak Evimiz' yazarlarının çevre önerilerini dinledi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kendisinin ve 28 çevre gönüllüsünün hikayelerinin yer aldığı 'Dünya Ortak Evimiz' kitabı yazarlarının çevre ile ilgili önerilerini dinledi.
3.06.2022 Gündem
Emine Erdoğan'ın öncülüğünde hazırlanan "Dünya Ortak Evimiz" kitabı okuyucuyla buluşuyor
Emine Erdoğan'ın öncülüğünde hazırlanan "Dünya Ortak Evimiz" kitabı okuyucuyla buluşuyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde hazırlanan ve 28 çevre gönüllüsünün ilham veren hikayelerinin yer aldığı "Dünya Ortak Evimiz" kitabının tanıtımı yarın yapılacak.
31.05.2022 Siyaset
4. İzmir Gastrofest ‘Geleceğe Miras: Yaşayan Toprak’ temasını işliyor
4. İzmir Gastrofest ‘Geleceğe Miras: Yaşayan Toprak’ temasını işliyor İzmir’in ilk gastronomi festivali İzmir GastroFest, dördüncü yılında ‘Geleceğe Miras: Yaşayan Toprak’ temasıyla 24 Ekim’de Tarihi Havagazı Fabrikasında yeme-içme severleri ünlü şefler, yemek yazarları ve kanaat önderleriyle buluşturuyor.
15.10.2021 Arşiv
Dünya saati etkinliği nedir? WWF Dünya saati etkinliği ne zaman, saat kaçta yapılacak?
Dünya saati etkinliği nedir? WWF Dünya saati etkinliği ne zaman, saat kaçta yapılacak? Dünya saati etkinliği kapsamında yarın dünya 60 dakikalığına kararacak. İklim krizine dikkat çekmek için her yıl yeni bir mesajı dünyaya duyuran Dünya Doğayı Koruma Vakfı, bu yılki etkinliğin detaylarını paylaştı. 27 Mart'ta milyonlarca insanın katılımıyla gerçekleştirilecek küresel etkinlikte mesaj 'değişim çağrısı' olacak. 1 saatliğine ışıkların kapatılacağı ve dünyanın sesinin dinleneceği etkinliğin saati de duyuruldu. Peki, Dünya saati etkinliği nedir?Dünya saati etkinliği detayları…
26.03.2021 Gündem
WWF'den kuraklık uyarısı! 10 şehir küresel yüksek risk listesinde
WWF'den kuraklık uyarısı! 10 şehir küresel yüksek risk listesinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve NASA'nın yayınladığı haritalarla Türkiye'nin son dönemde yaşadığı ciddi kuraklık tehdidiyle ilgili bir uyarı da WWF-Türkiye'den (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) yapıldı. WWF'in gerçekleştirdiği Su Riski Filtresi çalışmasına göre Türkiye'de aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi şehirlerin olduğu toplam 10 kentin küresel ölçekte yüksek su riski taşıdığı açıklandı.
22.01.2021 Gündem
İnternet üzerinden rezalet satış!
İnternet üzerinden rezalet satış! Yasa dışı olmasına rağmen yaban hayvanları internet üzerinden satılıyor. Kendilerine ulaşan kişilerle pazarlık yapan satıcılar, baykuş, puhu, kerkenez, şahin gibi yaban hayvanlarını kutu içinde otobüsle istenilen yere gönderebileceğini belirtiyor.
2.01.2021 Gündem
O madde erkeklerde kısırlığa neden oluyor
O madde erkeklerde kısırlığa neden oluyor Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nın yaptığı araştırma çarpıcı verileri ortaya koydu. Araştırmaya göre bir insan her hafta bir kredi kartı büyüklüğünde yaklaşık beş gram plastik tüketiyor. Bu kadar yüksek miktarda plastik tüketiminin sağlığa zararları hakkında bilgiler aktaran Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, “Şu an dünyada her yıl 300 milyon ton plastik çevreye salınıyor. Maruz kaldığımız plastik tüketim miktarı arttıkça karaciğer kanseri, kısırlık, otizm, tiroit ve pankreas bozuklukları, metabolik sendrom ve obeziteye yol açıyor dedi.
13.12.2020 Sağlık
Hızla artıyor! Sayı 4 milyonu geçti
Hızla artıyor! Sayı 4 milyonu geçti Rapor yayımlandı. Çıkan veriler şaşırttı. 2020 yılında 4 milyon arttı. Artışın önümüzdeki yıl da devam etmesi bekleniyor. Corona virüs salgını iş hayatında önemli değişikliklere neden oldu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından açıklanan 2020 yılı ikinci çeyrek verilerine göre, e-imza sayısı 4 milyon 339 bin 192’ye, mobil imza sayısı ise 650 bin 544’e ulaştı. Toplamda 4 milyon 989 bin 736 elektronik sertifika oluşturuldu.
30.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Almanya duyurdu! 2022'den itibaren yasak olacak
Almanya duyurdu! 2022'den itibaren yasak olacak Almanya'da tek kullanımlık plastik poşet kullanımı 2022'den itibaren yasaklanacak.
27.11.2020 Dünya
Kanal D ekranında TV'de ilk kez çok özel bir belgesel!
Kanal D ekranında TV'de ilk kez çok özel bir belgesel! Kıvanç Tatlıtuğ’un seslendirip sunduğu “Tarım Bizim Geleceğimiz” belgeseli 30 Eylül Çarşamba akşamı saat 20.00’de Kanal D'de!
29.09.2020 Televizyon
Bartın'da endemik bitki türü keşfedildi
Bartın'da endemik bitki türü keşfedildi Bartın Üniversitesi Ulus Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Bilge Tunçkol tarafından keşfedilen yeni bitki türüne şehrin ismi verildi.
19.07.2020 Yaşam
'Mavi Gezegen'in rengini aldığı okyanuslar tehdit altında
'Mavi Gezegen'in rengini aldığı okyanuslar tehdit altında Daha önce hiç olmadığı kadar büyük tehdit altında olan okyanusları korumaya yönelik adım atılmazsa 2050'de, yerkürenin sularındaki plastik atıkların miktarı balıkları geçebilir.
9.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Putin'i çileden çıkaran olay! Yöneticileri televizyonda azarladı
Putin'i çileden çıkaran olay! Yöneticileri televizyonda azarladı Sibirya'da elektrik santralinden sızan 20 bin ton dizel yakıt, Ambarnaya Nehri'nin üzerinde büyük bir yakıt tabakası oluşturdu. Olayı sosyal medyadan öğrenen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de tesis yöneticilerini azarladı.
4.06.2020 Dünya
Doğanın yaşam örgüsü alarm veriyor!
Doğanın yaşam örgüsü alarm veriyor! İklim değişikliği, tüketici tercihleri, kentleşme, demografi, tarımsal kirlilik ve aşırı hasat gibi unsurlar, doğada biyolojik çeşitliliği olumsuz etkileyerek yaklaşık 1 milyon canlı türünü yok olma tehlikesiyle baş başa bıraktı.
21.05.2020 Bilim ve Teknoloji
‘Tarımda kullanılan 13 zehir yasaklansın’ İşte o maddeler...
‘Tarımda kullanılan 13 zehir yasaklansın’ İşte o maddeler... Tarımda kullanılan pestisitlerin zararlarını anlatmak ve pestisit kullanımını azaltmak için Doğa Derneği, Buğday Derneği, WWF Türkiye, Yeryüzü Derneği ve Geenpeace Akdeniz’in de arasında olduğu 95 sivil toplum kuruluşu bir araya geldi.
2.12.2019 Gündem
2. Sıfır Atık Zirvesi’nde dünyada sıfır atık yönetimi konuşuldu
2. Sıfır Atık Zirvesi’nde dünyada sıfır atık yönetimi konuşuldu Emine Erdoğan'ın himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında düzenlenen 2. Sıfır Atık Zirvesi, Türkiye ve dünyadan tüm paydaşları bir araya getirdi. Paralel oturumlarda, sıfır atık konusunda otorite pek çok isim, dünya kentlerinde dönüşüm ve kaynakların verimli kullanımını ele aldı.
8.11.2019 Gündem
Uzmanlar uyardı: Geri dönüşü olmayan bir gidişat içerisindeyiz!
Uzmanlar uyardı: Geri dönüşü olmayan bir gidişat içerisindeyiz! İklim krizine bağlı felaketlerin en kötüsünün henüz yaşanmadığını belirten Doç. Dr. Ayşe Uyduranoğlu, “Doğadaki bu mükemmel denge insanın neden olduğu iklim krizi ile maalesef bozuluyor. Eğer önlem almazsak, iklim krizinin sonuçlarını çok daha ağır hissetmeye başlayacağız. Geri dönüşü olmayan bir gidişat içerisindeyiz” dedi.
30.09.2019 Gündem
Risk artırıyor: İklim değişikliğiyle ilgili korkutan açıklama!
Risk artırıyor: İklim değişikliğiyle ilgili korkutan açıklama! İklim değişikliği, deniz seviyesinin yükselmesine, okyanus sıcaklığının artmasına, buzul kütlelerinin erimesine ve donmuş toprakların çözülerek milyarlarca ton metan gazının atmosfere salınmasına yol açıyor.
25.09.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Wwf ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki wwf haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.