Uzakdoğu

Uzakdoğu

Son dakika uzakdoğu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uzakdoğu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uzakdoğu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uzakdoğu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uzakdoğu gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.275 uzakdoğu haberi bulunmuştur. Tüm uzakdoğu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Seyahat acentelerine ilişkin yapılan düzenleme sektörü dönüştürecek
Seyahat acentelerine ilişkin yapılan düzenleme sektörü dönüştürecek Turist rehberleri ve seyahat acentelerine ilişkin kanun teklifinin TBMM’de kabul edilerek yasalaşmasının ardından konuşan Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD) Başkanı Mehmet Gem, seyahat acentelerine ilişkin maddenin rehberlerle sözleşmelerini yenilemeye yol açacağını ifade etti.
30.04.2024 Ekonomi
Turist rehberlerine iş bulma kolaylığı! Yeni düzenleme sektörü dönüştürecektur
Turist rehberlerine iş bulma kolaylığı! Yeni düzenleme sektörü dönüştürecektur Turist rehberleri ve seyahat acentelerine ilişkin kanun teklifinin TBMM’de kabul edilerek yasalaşmasının ardından konuşan Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD) Başkanı Mehmet Gem, seyahat acentelerine ilişkin maddenin rehberlerle sözleşmelerini yenilemeye yol açacağını ifade etti.
30.04.2024 Gündem
Sosyal medyadaki iddialar Karabük'ü sarstı! Öğrenciler ve esnaf tedirgin, üniversiteden açıklama geldi
Sosyal medyadaki iddialar Karabük'ü sarstı! Öğrenciler ve esnaf tedirgin, üniversiteden açıklama geldi Karabük Üniversitesi hakkında sosyal medyada çıkan iddialara şehir sakinleri ve esnaftan tepki geldi. Sosyal medyada ‘itiraf’ sayfasında bazı Türk öğrencilerin siyahi öğrencilerle cinsel birliktelik yaşadıktan sonra HPV ya da HIV kaptığı, fuhuş vakalarının çığ gibi arttığı iddiaları koca bir kenti ve üniversiteyi sarstı. Ancak bazı kesimlere göre de bunlar itiraf değil, iftiraydı. Amaç Karabük’e kara çalmak, yabancı düşmanlığını pompalamaktı. Karabük Üniversitesi'nden, Türk ve Afrikalı öğrencilerin cinsel birliktelik yaşamaları sebebiyle HIV ve HPV pozitif vakalarında artış ve hastanelerde yoğunluk olduğu iddialarına açıklama geldi.
27.03.2024 Gündem
Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Stokçuların ve karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız
Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Stokçuların ve karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yıllık Değerlendirme toplantısında konuştu. Prof. Dr. Bolat, "Her seçimde yapılmaya çalışılan soğan, patates tiyatrosunu bu seçim öncesi Allah'ın izniyle yaptırmayacağız. Tarım Bakanlığımız ile bu konuda gerekli ürün yeterliliklerine sahibiz, artırdık. Yaz boyunca onları Toprak Mahsulleri Ofisi vasıtasıyla gerekli şekilde depoladık. Stokçuların ve karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız." dedi.
10.01.2024 Gündem
Bakan Bolat: Stokçuların ve karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız
Bakan Bolat: Stokçuların ve karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yıllık Değerlendirme toplantısında konuştu. Prof. Dr. Bolat, "Her seçimde yapılmaya çalışılan soğan, patates tiyatrosunu bu seçim öncesi Allah'ın izniyle yaptırmayacağız. Tarım Bakanlığımız ile bu konuda gerekli ürün yeterliliklerine sahibiz, artırdık. Yaz boyunca onları Toprak Mahsulleri Ofisi vasıtasıyla gerekli şekilde depoladık. Stokçuların ve karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız." dedi. 
10.01.2024 Ekonomi
Bu çayı içen yapay zekayla yarışıyor! Japonlar keşfetti, Türkler saldırıyor: Enerji veriyor, halsizlik bırakmıyor!
Bu çayı içen yapay zekayla yarışıyor! Japonlar keşfetti, Türkler saldırıyor: Enerji veriyor, halsizlik bırakmıyor! Uzakdoğu'nun en zeki milleti olan Japonlar işin sırrını biliyor. Yaratıcılığın asıl nedeni bu içecekmiş! Bağışıklık sistemini güçlendiren bu içecek, içeni adeta iğne ipliğe döndürüyor. Gün boyu halsizlik ve yorgunluk bırakmıyor.
14.12.2023 Yaşam
Gelinim Mutfakta Uzakdoğu Usulü Kurbağa Bacağı nasıl yapılı? Uzakdoğu Usulü Kurbağa Bacağı tarifi, yapımı ve malzemeleri…
Gelinim Mutfakta Uzakdoğu Usulü Kurbağa Bacağı nasıl yapılı? Uzakdoğu Usulü Kurbağa Bacağı tarifi, yapımı ve malzemeleri… Gelinim Mutfakta Uzakdoğu Usulü Kurbağa Bacağı yapıldı. Gelinler bugün Uzakdoğu usulü kurbağa bacağı ile birincilik mücadelesi verecek. Gelinim Mutfakta Uzakdoğu usulü kurbağa bacağı tarifi ise merak konusu oldu. Peki, Gelinim Mutfakta kurbağa bacağı nasıl yapılır? Uzakdoğu Usulü Kurbağa Bacağı tarifi, yapımı ve malzemeleri…
5.12.2023 Televizyon
Ücretsiz internet müjdesi! Tarih belli oldu
Ücretsiz internet müjdesi! Tarih belli oldu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, A Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Uraloğlu "Ücretsiz internet projesi için 10 gb interneti hak eden kişilerin kullanmasını sağlamış olacağız. Gerek cep telefonundan gerek IMEI numarasından örtüşmesini sağlayacağız. Başkası kullanamayacak. BTK ile bunu sağlama yeteneğine sahibiz. Bu ay 10 gb internet başlar. En ihtiyaç olan nokta bu ay. Gençler hangi operatörü kullanıyorlarsa o operatörü kullanabilecekler" dedi.
2.10.2023 Gündem
1 aylık demir ihtiyacını karşılıyor: Kötü kokusuna rağmen çok tüketiliyor!
1 aylık demir ihtiyacını karşılıyor: Kötü kokusuna rağmen çok tüketiliyor! Uzakdoğu ülkelerinde sık tüketilen ancak Türkiye'de pek bilinmeyen Durian meyvesi kökü ve keskin kokusuyla da bilinir. Kendine özgü aromasıyla bilinen meyve açılması zor kalın, sert bir kabuğa sahiptir. Meyvelerin kralı olarak da bilinir.
27.07.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emekli maaşı açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emekli maaşı açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu hafta Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni kapsayan Körfez turunu tamamladı. Özellikle ekonomi alanında yeni iş birliği anlaşmaları yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez turu dönüşünde gazetecilere önemli değerlendirmelerde bulundu.
21.07.2023 Gündem
Avrupa ve Çinli otomobil firmaları Türkiye'ye fabrika açabilir! Bakan Kacır açıkladı
Avrupa ve Çinli otomobil firmaları Türkiye'ye fabrika açabilir! Bakan Kacır açıkladı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, otomotivde yeni yatırımlar çekmek üzere sıcak görüşmeler yürütüldüğünü belirtti. Kacır, “Avrupa firmalarının yanı sıra aralarında Çin’in de bulunduğu Uzakdoğu’dan birkaç markayla görüşüyoruz. Yıl bitmeden bunlardan en az birinin yatırım kararını duyurmasını bekliyoruz. Listede Manisa da var” diye konuştu.
14.07.2023 Ekonomi
Udi Hindi Yapı Nasıl Kullanılır? Udi Hindi Yapı Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Udi Hindi Yapı Nasıl Kullanılır? Udi Hindi Yapı Kullanırken Yapılması Gerekenler... Bir uzak doğu Asya bitkisi olarak bilinen udi hindi bitkisi, özellikle yağı üzerinden değerlendirilen bir türdür. Genelde tarçına benzeyen ve çubuk şeklinde bir görüntüsü bulunur. Üzerinden özel bir şekilde hazırlanan, üretilen ve değerlendirilen udi hindi yağı, dünya çapında önemli bir yer taşımaktadır.
18.06.2023 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan önce yemin edecek, sonra yeni kabineyi açıklayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan önce yemin edecek, sonra yeni kabineyi açıklayacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ikinci kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çankaya Köşkü’nde açıklanacak. Erdoğan’ın yemin ve göreve başlama törenlerine, aralarında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in de aralarında bulunduğu 20 dünya lideri, çok sayıda bakan ve temsilci katılacak.
3.06.2023 Gündem
Bakan Ersoy: En çok turist ağırlayan 3'üncü ülke olmayı başardık
Bakan Ersoy: En çok turist ağırlayan 3'üncü ülke olmayı başardık Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı EMITT'in açılış programına katıldı. Bakan Ersoy, “Biz en çok turist ağırlayan 3'üncü ülke olmayı başardık.  Hem krizi çok iyi yönettik hem de kriz sonrasında en iyi performans gösteren ülke olduk. Paylaştığımız rakamlar Türkiye’nin turizmde süper lige yükseldiğini gösteriyor. 2028 hedefimizi de 90 milyon turist ve 100 milyar dolar gelir olarak duyurduk. İnşallah bu hedefleri birer birer tutturacağız" dedi.  
12.04.2023 Ekonomi
Tekstilin kalbinde deprem korkusu! Binalar mühürlenecek
Tekstilin kalbinde deprem korkusu! Binalar mühürlenecek İstanbul’da tekstilin ve hazırgiyimin merkezi olan 3 semti deprem korkusu sardı. Laleli’de olası bir deprem nedeniyle siparişlerini alamamaktan korkan yabancı müşteri, Uzakdoğu’ya yöneldi. Siparişleri Çin’e kaptıran bir diğer semt ise Merter oldu. Satışların şimdilik yüzde 35 düştüğü kaydedilirken; tedirginliğin hâkim olduğu Osmanbey’de ise sağlam olmayan yapıların mühürleneceği belirtiliyor.
13.03.2023 Gündem
Beşiktaş'tan son teklif! Kevin N’Koudou artı 2 milyon Euro
Beşiktaş'tan son teklif! Kevin N’Koudou artı 2 milyon Euro Beşiktaş, Fatih Karagümrük'te oynayan Borini için Süleyman Hurma'ya Kevin N’Koudou artı 2 milyon Euro teklif etti.
5.03.2023 Beşiktaş
Yıllardır görülmeyen vakalar ortaya çıktı uzman isimden salgın uyarısı geldi
Yıllardır görülmeyen vakalar ortaya çıktı uzman isimden salgın uyarısı geldi Koronavirüs salgını sırasında artan aşı karşıtlığının etkisiyle çocukluk çağı aşılama oranlarının düşmesi ve düzensiz göçle aşı takiplerinin zorlaşması, yıllardır görülmeyen vakalarının yeniden ortaya çıkmasına neden oldu. Türk Pediatri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Haluk Çokuğraş, yıllar sonra ilk kez bir vakayı hastaneye yatırdıklarını belirterek, hastalık için aşılanma oranının yüzde 95'lerin altına inmesi durumunda, salgınların yeniden yaşanabileceğini vurguladı.
1.02.2023 Gündem
Sahte fizyoterapist hayatını kabusa çevirdi! Belini çekerken fıtığını patlattı
Sahte fizyoterapist hayatını kabusa çevirdi! Belini çekerken fıtığını patlattı Kendisini fizyoterapist olarak tanıtan G.K., belini çektiği Rahman E.’nin fıtığını patlattı. Tedavi yetkisi olmadığı belirlenen sahte fizyoterapiste 5 yıl hapis talebiyle dava açıldı. Rahman E., "7 ay rapor aldım, işe gidemedim. 8 yıllık işimden oldum." dedi.
11.01.2023 Yaşam
Cinsel hayatın olmaması boşanma sebebi! Dikkat çeken 'süre' detayı
Cinsel hayatın olmaması boşanma sebebi! Dikkat çeken 'süre' detayı Cinsel ilişki konusunda çiftler arasında sorun yaşandığında hukuki olarak genel boşanma sebebi kabul edilebiliyor. Bunda süre de önemli. Eşlerin ne kadar süre ilişki içinde bulunmaması durumunda boşanabileceklerini, kanunda konu ile ilgili nelerin yer aldığını uzman isim açıkladı.
21.01.2023 Yaşam
Togg ile ilgili flaş direksiyon detayı!
Togg ile ilgili flaş direksiyon detayı! Togg’un kısa sürede üretim bandından çıkarak yollarla buluşması, KKTC’de “Togg’u nasıl getireceğiz?” tartışmalarına yol açtı.
16.12.2022 Ekonomi
Mehmet Emin Ay kimdir, nereli, kaç yaşında? Ayasofya Cami’nde görevlendirilen imam Prof. Dr. Mehmet Emin Ay kitapları ve hayatı!
Mehmet Emin Ay kimdir, nereli, kaç yaşında? Ayasofya Cami’nde görevlendirilen imam Prof. Dr. Mehmet Emin Ay kitapları ve hayatı! Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne Prof. Dr. Mehmet Emin Ay görevlendirildi. Prof. Ay her hafta Cuma namazı ile Cuma günü ikindi, akşam, yatsı ve cumartesi günleri sabah namazını kıldıracak. Peki, Mehmet Emin Ay kimdir, nereli, kaç yaşında?
30.09.2022 Gündem
Mazhar Alanson’un eşi Biricik Suden'den makyajsız poz!
Mazhar Alanson’un eşi Biricik Suden'den makyajsız poz! Mazhar Alanson’un eşi Biricik Suden sosyal medya hesabından doğum günü pozu paylaştı. Ünlü ismin makyajsız haline yorum ve beğeni yağdı.
19.09.2022 Magazin
Avrupa için korkutan doğal gaz senaryosu: Ocak ayında tamamen tükenebilir
Avrupa için korkutan doğal gaz senaryosu: Ocak ayında tamamen tükenebilir Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yaşanan enerji kriziyle birlikte Avrupa'da bu kış çetin geçecek. Rusya'nın, Avrupa'ya doğal gaz akışını kesmesi krizi iyice derinleştirdi. Enerji Uzmanları kış şartlarında ciddi tasarruflar yapılmazsa Ocak ayında Avrupa’nın depolarında doğalgaz kalmayacağını söyledi.
16.09.2022 Dünya
Binali Yıldırım: İkinci yüzyıl Türklerin yüzyılı olacaktır
Binali Yıldırım: İkinci yüzyıl Türklerin yüzyılı olacaktır AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Erzincan'ın Tercan ilçesinde düzenlenen 2’nci Bal Festivali’nde toplu açılış yaptı. 2023’ün sıradan bir yıl olmadığını belirten Yıldırım, "Bir yüzyılı geride bırakıp ikinci yüzyıla 2023'te başlayacağız. İkinci yüzyıl Türklerin yüzyılı olacaktır” dedi.
27.08.2022 Siyaset
Otomotiv yan sanayi 14 milyar dolarlık ihracat peşinde!
Otomotiv yan sanayi 14 milyar dolarlık ihracat peşinde! İlk 6 ayda yaklaşık 6.5 milyar dolar ihracat yapan Türk otomotiv yan sanayi 2022’yi 14 milyar dolarla kapatmayı hedefliyor.
31.07.2022 Otomobil

Benzer Haber Etiketleri

Uzakdoğu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uzakdoğu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.