Turp

Turp

Son dakika turp haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan turp ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını turp haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Turp

haberleri sayfasında son dakika yaşanan turp gelişmeleri de dahil olmak üzere 330 turp haberi bulunmuştur. Tüm turp haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana’da yetişen turp, pırasa ve ıspanaklar deprem bölgesinde talep görüyor
Adana’da yetişen turp, pırasa ve ıspanaklar deprem bölgesinde talep görüyor Çukurova’nın bereketli topraklarında üretilen turp, ıspanak ve pırasa deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Bölgede yetişen ürünlerin hasadı sürerken, kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürüyor.
1.04.2024 Adana
Nitrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Nitrat Barındıran Gıdalar Listesi...
Nitrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Nitrat Barındıran Gıdalar Listesi... Nitrat, nitrik asit tuzu iyonu olarak bilinmektedir. Sebzelerin gelişimi açısından oldukça önemli olan nitrat, birçok sebzede de doğal olarak bulunmaktadır. İçeriğinde nitrat bulunan sebzelerin tüketilmesi de vücutta bulunan eksikliği karşılamak için yardımcı olmaktadır. Genel olarak içeriğindeki nitrat oranı yüksek olan besinler; marul, dereotu, ıspanak, brokoli, lahana ve kırmızı pancar olarak ifade edilebilir. 
3.01.2024 Sağlık
Balgamlı Öksürük Nasıl Geçer? Balgamlı Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Balgamlı Öksürük Nasıl Geçer? Balgamlı Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Balgamlı öksürük, genel olarak kış aylarında görülmekte olan bir öksürük türü olarak ifade edilebilir. Balgamlı öksürük genel olarak kendisini tekrarlayan bir özelliğe sahiptir. Kişide hırıltıya yol açabilen bir öksürük türüdür. Öksürükte balgam çıkarılması halinde kişinin nefes almada zorluk yaşayacağının söylenmesi de mümkün olmaktadır. Bazı hastalıkların belirtisi olarak görülebileceğini söylemekte mümkündür. 
28.12.2023 Sağlık
Turp Otu Nedir? Turp Otu Faydaları Nelerdir?
Turp Otu Nedir? Turp Otu Faydaları Nelerdir? Turp otu antioksidan kaynağı olan besinlerden biridir. Sağlıklı kalmak isteyen herkesin sıkça tükettiği besin grubu içerisinde yer almaktadır. Turp otu hastalıklara şifa kaynağı olarak da bilinmektedir. Günümüzde oldukça fazla kişinin bunu tüketmesi hücrelerin yenilenmesine ve sağlıklı hareket edebilmeye de faydalıdır. Turp otu bitkisi yemeklerde ve salatalarda sıkça tercih edilen ot çeşitlerinden biridir. Sindirim sistemini düzenlemede etkisi bulunan turp otu aynı zamanda karaciğer dostudur. Karaciğerin daha aktif ve temiz bir şekilde çalışmasını destekler.
18.06.2023 Sağlık
Zayıflamak için internetten ilaç aldı, 350 kiloyu aştı: "Ben yandım kimse yanmasın"
Zayıflamak için internetten ilaç aldı, 350 kiloyu aştı: "Ben yandım kimse yanmasın" Zayıflamak için internetten ilaç alan 40 yaşındaki Gül Sevim Turp, iddiaya göre 100'lü kilolardayken ilaç kullanımının ardından felç geçirip 350 kiloyu aşarak yerinden oynayamaz hale geldi, eşi de tedavi sırasında terk etti. Geçirdiği tüp mide ameliyatı sonrası kilo vermeye başlayan Turp, “Kiloluydum ama bu kadar değildim. Zayıflamak için internetten kimse bir şey almasın, ben yandım kimse yanmasın. Firma beni her yerden engelledi, evliydim eşim beni bırakıp başka bir kadınla gitti. Ameliyat öncesi çok mutsuzdum ama şimdi çok mutluyum” dedi.
11.01.2023 Vatan TV
İnternetten aldığı zayıflama ilacı hayatını kabusa çevirdi! Eşinin yaptığı karşısında ise perişan oldu
İnternetten aldığı zayıflama ilacı hayatını kabusa çevirdi! Eşinin yaptığı karşısında ise perişan oldu Zayıflamak için internetten ilaç alan 40 yaşındaki Gül Sevim Turp, iddiaya göre 100'lü kilolardayken ilaç kullanımının ardından felç geçirip 350 kiloyu aşarak yerinden oynayamaz hale geldi. Eşinin bu zor süreçte yaptığı karşısında yıkılan Turp, internetten zayıflama ilacı almak isteyenleri de uyardı.
11.01.2023 Yaşam
Hızla kalorileri yakıyor, sağlıklı kilo verdiriyor! Yüzde 30 artırıyor...
Hızla kalorileri yakıyor, sağlıklı kilo verdiriyor! Yüzde 30 artırıyor... Kış aylarında üşümenin kilo vermeyi hızlandırdığını belirten Diyetisyen Serenay Bender, “Kilo vermek için kış aylarının seçilmesinin nedenleri arasında ilk olarak soğuk havanın kalorilerin daha hızlı yakılmasını sağlaması yer alıyor. Kış aylarındaki meyve ve sebze liflerinin çok olması da kilo vermeyi kolaylaştırıyor” dedi. İşte o besinler...
24.11.2022 Sağlık
Aydın'ın lezzetleri kitapta toplandı
Aydın'ın lezzetleri kitapta toplandı Aydın'ın ilk gastronomi kitabı tanıtıldı. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un önderliğinde; gastronomi alanında çok sayıda önemli ismin katkılarıyla hazırlanan kitapta Aydın’ın kültürel zenginlikleri ve geleneksel tarifleri yer aldı.
16.05.2022 Kültür Sanat
Sebze ve meyve fiyatları yüzde 40'a kadar düştü! Daha da ucuzlayacak
Sebze ve meyve fiyatları yüzde 40'a kadar düştü! Daha da ucuzlayacak Kış mevsiminde pazarlarda ve marketlerde artan sebze ve meyve fiyatları, sıcakların artması ve yazın gelmesi ile birlikte düştü. Yüzde 25 ile 40 arasında azalan fiyatların daha da düşmesi bekleniyor. Havaların ısınmasıyla birlikte sera masrafları azalıyor, bu da fiyatlara yansıyor. Bostanların üretime geçmesi ile fiyatlar daha da düşecek. Pazarda birkaç haftadır 40 liradan satılan biber 20 liraya, 40 liradan satılan fasulye 25 liraya, 20 liradan satılan kabak 8 liraya, domatesin kilosu 25 liradan 15 liraya düştü.
28.04.2022 Ekonomi
Karaciğer sağlığı için çok önemli! Mutlaka tüketin!
Karaciğer sağlığı için çok önemli! Mutlaka tüketin! Pek çok organ için güç merkezi olan karaciğer, protein, kolesterol ve safra üretmenin yanında vitaminleri, mineralleri ve hatta karbonhidratları depolamaya kadar temel görevleri yerine getiren kilit organdır. Hem kanser riskini azaltmak hem de zararlı toksinlere karşı korunmak için bazı yiyecekleri beslenme programına dahil etmek gerekiyor. Toksinleri atarak karaciğerin iyi şekilde çalışmasına yardımcı olmak için uzmanlar faydalı besinleri tüketmek gerektiğini söylüyor. Peki, Karaciğeri koruyan besinler neler? Karaciğeri en hızlı ne temizler? Karaciğer dostu yiyecekler hangileri? İşte detaylar…
16.04.2022 Sağlık
Ucuz domates, biber, salatalık, soğan fırsatı! Nisan ayı tam zamanı
Ucuz domates, biber, salatalık, soğan fırsatı! Nisan ayı tam zamanı Ucuz domates, biber, maydanoz, nane, kekik, biberiye, fesleğen, marul, patlıcan, havuç, roka, soğan, sarımsak yetiştirmek mümkün. Gelen zamların fiyatları arttırması sebebiyle bir sürü para vererek aldığınız sebze ve meyveleri az bir uğraşla kendiniz de yetiştirebilirsiniz. Nisan itibarıyla bitkiler ekilmeye başlıyor. Yani şimdi tam zamanı. Güneş alan bir balkonda domates, salatalık, patlıcan, biber, fasulye, kabak, domates, kekik, biberiye ve çilek daha verimli yetişir. Daha az güneş alan kuzey cephe balkonlarda ise havuç, turp, karalahana, marul, ıspanak, biberiye, nane ve maydanoz yetiştirmek mümkün (bu bitkiler gölge ve nem sever). Özetle her evde üretim yapılabilir. Sebze ve meyvelerin çoğu 2-3 ay içinde ürün verir. İşte basit, hesaplı ve ‘kendine yeten üretimin’ püf noktaları...
8.04.2022 Ekonomi
Pazarda fiyatlar cep yakıyor
Pazarda fiyatlar cep yakıyor Erzincan’da ki halk pazarlarında sebze fiyatları cep yakıyor. Kentte pazartesi günleri Buğday Meydanına kurulan halk pazarında vatandaşlar özellikle sebze fiyatlarının çok yüksek olduğundan yakındı. Pazarda 30 TL’ye satılan biber ve patlıcan vatandaşların cebini yaktı. Ramazan ayına girmeden önce biraz yoğunluk olduğunu belirten pazar esnafı bu günlerde müşterinin azaldığını ve sebze hallerinde ürün bulunmadığından pahalılığın düşmediğini vurgulayarak zaman zaman vatandaşlardan da tepki aldıklarını söyledi.
4.04.2022 Ekonomi
Sihirli Annem'in Ceren'i Gizem Güven'den flaş hamle!
Sihirli Annem'in Ceren'i Gizem Güven'den flaş hamle! "Sihirli Annem" dizisinde 'Ceren' karakteriyle adını geniş kitlelere duyuran oyuncu Gizem Güven, 10 yıl aşk yaşadığı futbolcu Caner Turp ile 1 buçuk yıl önce nikah masasına oturmuştu. Çiftten geçtiğimiz günlerde kötü haber gelmişti. Gizem Güven, Instagram hesabından Caner Turp ile fikir ayrılıkları yaşadıklarını ve evlilikleri sonlandırma kararı aldıklarını duyurmuştu. Eski eşiyle yaşadığı evi terk edip yeniden İstanbul'a dönen Güven, kendisine yeni bir hayat kurdu.
3.04.2022 Magazin
Astım, egzama ve alerjiyi tetikliyor! 'Atopik üçlü' olarak biliniyor, yüzde 60...
Astım, egzama ve alerjiyi tetikliyor! 'Atopik üçlü' olarak biliniyor, yüzde 60... Astım, egzama ve alerjilerin birlikte ortaya çıkma eğilimi atopik üçlü olarak adlandırılıyor. Egzama ile başlıyor, ardından gıda alerjileri, ardından astım ve daha sonra hapşırma ve burun akıntısına neden olan alerjik rinit gelişiyor. Hafif egzamalı çocukların yüzde 20'sinde astım gelişirken, şiddetli egzamalı çocukların yüzde 60'ında astım geliştiği gözleniyor. Uzmanlar kuru fasulye, nohut, mercimek, soğan, sarımsak, lahana, enginar, bezelye, turp, elma, portakal, süt ve süt ürünleri, yulaf kepeği gibi nefes almayı zorlaştıran besinlerden uzak durmayı öneriyor. Kayısı, böğürtlen, kavun, kuru üzüm gibi meyveler; mantar, domates, yeşil biber gibi sebzeler; kimyon, pul biber, biberiye, kekik gibi baharatlar ve badem, yer fıstığı gibi yağlı tohumlar, salisilik içeriği yüksek besinlerin de astım şikayetlerini artırıyor.
23.03.2022 Sağlık
Enfeksiyonla savaşan doğal antibiyotik! Sabahları yemek yeterli, zararlı bakterileri öldürüyor, bağışıklığı güçlendiriyor...
Enfeksiyonla savaşan doğal antibiyotik! Sabahları yemek yeterli, zararlı bakterileri öldürüyor, bağışıklığı güçlendiriyor... Kansere karşı koruyor, bağışıklığı güçlendiriyor. Enfeksiyonlarla savaşan doğal antibiyotik! Sabahları tüketmek yeterli oluyor. Zararlı bakterileri öldürüyor. Bu besinler birçok hastalığa karşı koruyor ve düzenli tüketildiğinde faydaları daha kalıcı oluyor. İçerdikleri değerler güçlü olduğu için doğal bir şifa kaynağı. Özellikle bazı besinleri çiğ tüketmek daha çok faydalı oluyor. Ancak aşırı tüketmemek gerekiyor. Fazla tüketimde faydadan çok zarar getiriyor. İşte antibiyotik etkisi sağlayan doğal besinler...
18.03.2022 Sağlık
Bağışıklılığı güçlendiriyor! Sinire iyi geliyor! Şifa deposu
Bağışıklılığı güçlendiriyor! Sinire iyi geliyor! Şifa deposu Ege’de yüzyıllardır süre gelen ot toplama ve yemeklerini yapma geleneği, günümüzde sıradan bir bahar etkinliği olmaktan çıkarak festivallere dönüştü. 300’e varan çeşidiyle doğanın Ege Bölgesine sunduğu en büyük armağanlarından olan otların sayısız faydasına dikkat çeken Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Eylem Ezgi Fadıloğlu, otların nasıl tüketilmesi gerektiğini anlattı.
14.03.2022 Sağlık
T harfi ile bitki isimleri - T ile başlayan bitkiler...
T harfi ile bitki isimleri - T ile başlayan bitkiler... Dünya üzerinde yer alan birçok farklı bitki türü bulunmaktadır. Her bitkinin sahip olduğu özellikler bulunmaktadır. Bundan dolayı bitkilerin isimleri ve özellikleri sıkça merak edilmektedir. Bitkiler arasında t harfi ile başlayan bitkiler olduğu da bilinmektedir.
22.02.2022 Gündem
Boşanma kararının ardından Gizem Güven'den yeni hamle
Boşanma kararının ardından Gizem Güven'den yeni hamle 2020 yılında ilişkilerini evlilikle taçlandıran Gizem Güven-Caner Turp çifti, boşanma kararı almış ve ortak bir açıklama yayınlamışlardı. "Geçmişimize ve birbirimize olan olan saygımız baki kalacaktır" diyen ünlü çiftten Güven, eşini hayatından tamamen çıkarttı.
12.02.2022 Magazin
Sihirli Annem'in Ceren'i Gizem Güven ve futbolcu eşi Caner Turp boşanıyor!
Sihirli Annem'in Ceren'i Gizem Güven ve futbolcu eşi Caner Turp boşanıyor! Bir döneme damga vuran Sihirli Annem dizisinin yıldızı Gizem Güven,2020 yılında evlendiği futbolcu Caner Turp ile boşanma kararı aldığını, sosyal medya hesabından duyurdu. Ortak bir açıklama yayınlayan ikili, "Geçmişimize ve birbirimize olan olan saygımız baki kalacaktır" dedi.
10.02.2022 Magazin
Vücudun direncini artırıyor, şekeri dengeliyor! Tam bir kalp dostu...
Vücudun direncini artırıyor, şekeri dengeliyor! Tam bir kalp dostu... Karaciğeri kuvvetlendiriyor, içerdiği flavonoidler sayesinde vücutta oluşabilecek kanserli hücrelere karşı savaşıyor. Bağışıklığı güçlendirerek kış mevsiminde hastalıklardan korunmaya katkı sağlıyor, yüksek antioksidan kapasitesi sayesinde vücut direncini artırıyor. E, A, C, B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum gibi mineralleri de barındırıyor. Sindirim problemlerine karşı fayda sağlıyor, bağırsak faaliyetlerinin düzenlenmesine yardımcı oluyor. Tam bir kalp dostu, uzun süre tokluk sağlayarak kilo kontrolüne yardımcı oluyor. Ciltteki kırışıklıkların en aza indirgenmesinde ve cilt pürüzsüzlüğünde kilit rol oynuyor. Kan şekeri dengesini düzenliyor; siyah, beyaz, mor, yeşil, kırmızı görünümleriyle sofraları süslüyor.
22.12.2021 Sağlık
Tavuk, domuz, at eti, kebap, yoğurt ve rakı... Türk mutfağında 3 bin yıllık şaşırtan gerçekler!
Tavuk, domuz, at eti, kebap, yoğurt ve rakı... Türk mutfağında 3 bin yıllık şaşırtan gerçekler! Türk mutfağının arkasında Göktürk Devleti’nden Osmanlılar’a kadar Eski Türk devletlerini çerçeveleyen birçok kültürün izi bulunuyor. Dünyanın en eski mutfaklarından biri olarak kabul edilen Türk mutfağı, kadim bir tarihe sahip. Orta Asya'dan Anadolu'ya uzanan bu lezzet öyküsünün hikâyesi de çok ilginç. Bin yıl önce Anadolu'ya göçen Türklerin tavuk yememesi, çatalı hiç kullanmamaları hatta kabak yetiştirdikleri kocaman tarlalarının olması bunlardan yalnızca birkaçı.
4.12.2021 Gündem
Sadece beslenmeyle o sorun çözülüyor!
Sadece beslenmeyle o sorun çözülüyor! Dünya üzerinde iyot eksikliği problemi yaşayan 30 milyon insan olduğunu ve bu durumun beslenmeyle doğrudan ilişkili olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı ve Fitoterapist Prof. Dr. Murat Hakan Terekeci, “İyot eksikliğinin önlenmesi için beslenmeye dikkat edilmesi gereklidir. Brokoli, turp, şalgam, kara lahana, ıspanak, soya fasulyesi, karnabahar gibi besinleri iyot eksikliği olan bireyler kullanmamalıdır. Balık, taze meyve ve sebze, deniz yosunu ve süt ve süt ürünleri ise iyot bakımından zengin gıdalardır” dedi.
3.12.2021 Sağlık
Aylık net kazancı 7 bin TL! Kısa sürede ise 40 bin TL kâr, tamamen mesleğiniz olabilir...
Aylık net kazancı 7 bin TL! Kısa sürede ise 40 bin TL kâr, tamamen mesleğiniz olabilir... Aylık kazancı 7 bin TL'yi buluyor! Kısa sürede ise 40 bin TL net kâr elde ediliyor. Sezonluk iş fırsatı, tamamen mesleğiniz haline gelebilir. Kendi işini yapmak isteyen ancak nereden başlayacağını bilemeyenler için ayrıntılı bir rehber hazırlandı. 6 aylık ya da 1 yıllık sezonluk sebze üreticiliği yapabilirsiniz. Aylık net kazancı 6-7 bin lira arasında değişiyor. Maliyet, kazanç, işçilik, ilaç, gübre... Bu işi yapmak isteyenler için adımlar detaylarıyla anlatıldı.
1.11.2021 Ekonomi
Meme kanserine karşı doymuş yağlardan uzak durun
Meme kanserine karşı doymuş yağlardan uzak durun Meme kanseri ve beslenme arasında çoğu kanserde olduğu gibi güçlü bir ilişkinin mevcut olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Özenç Turşak, “Doymuş yağdan zengin gıdalarla beslenenlerde meme kanseri sıklığı 2 kat artmaktadır. Bu gıdalar arasında sosis, salam gibi işlenmiş et ürünleri, krema, çeşitli çikolata, pasta ve bisküviler yer almaktadır” dedi.
14.10.2021 Sağlık
Makat çatlağına şifa olan besinler!
Makat çatlağına şifa olan besinler! Kabızlık yaşayan kişilerde dışkılama sırasında basınç ve zorlama ile anüste çatlaklar ya da yırtıklar oluşur. Oluşan bu yırtıklara makat çatlağı (anal fissür) denir. Bu yırtıkların oluşmasına ve derinleşmesine neden olan en temel sebep kabızlık ve ishal ataklarıdır.
5.09.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Turp ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki turp haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.