Gazete Vatan Logo

Balgamlı Öksürük Nasıl Geçer? Balgamlı Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Balgamlı öksürük, genel olarak kış aylarında görülmekte olan bir öksürük türü olarak ifade edilebilir. Balgamlı öksürük genel olarak kendisini tekrarlayan bir özelliğe sahiptir. Kişide hırıltıya yol açabilen bir öksürük türüdür. Öksürükte balgam çıkarılması halinde kişinin nefes almada zorluk yaşayacağının söylenmesi de mümkün olmaktadır. Bazı hastalıkların belirtisi olarak görülebileceğini söylemekte mümkündür. 

Balgamlı Öksürük Nasıl Geçer? Balgamlı Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Balgamlı Öksürük Nasıl Geçer?

Balgamlı öksürüğün tedavi edilmesi için genel olarak ilaç tedavisi uygulanmaktadır. İlaç tedavisi almadan önce kişilerin evde uygulayabilecekleri doğal yöntemlerle de balgamlı öksürüğü geçirmek mümkün olmaktadır. 

Portakal, limon, greyfurt ve nar gibi meyveler kullanılarak hazırlanan doğal karışımların balgamı söktürücü bir etkiye sahip olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Genel olarak C vitamini içeren meyvelerin balgamlı öksürüğe çözüm olduğu da söylenebilir. 

Genel olarak mevsim geçişlerinde veya nemli ortamlarda oluşan balgamlı öksürüğün buharlı su metodu ile de çözümlenmesi mümkün olmaktadır. Kısa zamanda, kolay ve etkili bir sonuç alınması için tercih edilebilir bir yöntemdir. Leğenin içerisine konulan sıcak suyun buharını solumanız, balgamlı öksürük için oldukça iyi gelecektir. 

Balgamlı Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Balgamlı öksürük, çeşitli nedenlere bağlı olarak meydana gelebilmektedir. Öksürüğün geçirilmesi için uygulanabilecek olan bir takım doğal yöntemler bulunmaktadır. 

Haberin Devamı

Zencefil ve bal çayı, balgamlı öksürük için son derece faydalıdır.

Ihlamur ve bal ikilisinin de öksürük için tercih edildiğini söylemek mümkündür. 

Siyah turp ve bal ikilisinin de öksürüğe karşı tüketilebileceği bilinmektedir. 

Zencefil, hem öksürük kesici hem de balgamı azaltıcı etkisiyle bilinmektedir. 

Zerdeçal, içeriğinde bulunan güçlü antiseptik özelliği sayesinde solunum yollarında balgama yol açan bakterilerin ortadan kaldırılmasını kolaylaştırmaktadır. 

Meyan kökü, tüketildiğinde balgamı en hızlı şekilde söktüren bitkiler arasında yer almaktadır. 

Rezene, hem öksürüğü azaltır hem de balgam söktürücü özelliğiyle bilinir. 

Kekik, soğuk algınlığı ve grip için kullanılabilecek olan doğal yöntemler arasında yer almaktadır. Öksürük içinde kullanıldığı söylenebilir.

Evde uygulayabileceğiniz bazı doğal yöntemlerle balgam sökülmesi için kolaylık sağlayabilirsiniz. Ancak tercih ettiğiniz yöntemlere rağmen şikayetlerinizin azalmaması veya artması durumunda bir uzmana görünmenizin daha doğru olacağını söylemekte mümkün olmaktadır.

Haberin Devamı