Toksin

Toksin

Son dakika toksin haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan toksin ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını toksin haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Toksin

haberleri sayfasında son dakika yaşanan toksin gelişmeleri de dahil olmak üzere 309 toksin haberi bulunmuştur. Tüm toksin haberleri aşağıda listelenmiştir.
Balın içerisine 1 kaşık ekleyince vücuttaki zehir akıyor; En güçlüsü bu, cilde de sürülüyor!
Balın içerisine 1 kaşık ekleyince vücuttaki zehir akıyor; En güçlüsü bu, cilde de sürülüyor! Vücuttaki zararlı maddelerin atılımı doktor tavsiyesi üzerine genellikle kimyasallar ağır antibiyotiklerdir. Ancak doğal yollarla da bu toksinleri atmam mümkündür. Hem de yanısıra birçok faydası da vardır. Balın içerisinde bir kaşık eklediğinizde mikrop öldürücü bir karışıma sahip oluyorsunuz.
29.04.2024 Yaşam
Bayramdan sonra vücudu kurtaran detoks - Yediklerinizin zararını minimuma indirin
Bayramdan sonra vücudu kurtaran detoks - Yediklerinizin zararını minimuma indirin Ramazan bayramıyla birlikte tatlılar, börekler sofralarda yerini aldı. 1 ay boyunca uzak kaldığımız lezzetleri bir anda yemek kiloya sebep olsa da bunların zararından kurtulmak mümkün. Bayramda yediklerinizin vücuda zararını minimuma indirecek detoksla karşınızdayız.
11.04.2024 Yaşam
Hızlıca iyileşmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler
Hızlıca iyileşmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Güler Yenipınar, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hızlıca iyileşmek için önerilerde bulundu. Yenipınar, "Bağışıklığı güçlendirmek için öncelikle kahvaltı ihmal edilmemelidir. Kaliteli beslenmede besinler kadar öğünlerde önemlidir. Öğünler atlanmamalıdır. Güne mutlaka kahvaltıyla başlanmalı, atlandığında veya gereken özen gösterilmediğinde aç kalınan süre içinde bağışıklık düşer" dedi.
27.12.2023 Sağlık
Kış aylarında cilt sağlığını korumanın yolları
Kış aylarında cilt sağlığını korumanın yolları   Kış aylarında düşen hava sıcaklıkları ile cilt problemlerinin görülme sıklığı artıyor. Yağlı ciltler soğukta daha az yağlanırken, normal ciltler kuruyor; kuru olan ciltlerse ağrı hissettirecek kadar hassaslaşabiliyor. Bu nedenle kış aylarında cilt sağlığını korumanın önemli olduğunu söyleyen Medicana Sağlık Grubu Dermatoloji Bölümü’nden Uzm. Dr. Ayşegül Alpay, kış aylarında cilt sağlığını korumanın yolları hakkında bilgi verdi.
21.12.2023 Sağlık
Karaciğer Temizleme Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...karaciğer Temizleme Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Karaciğer Temizleme Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...karaciğer Temizleme Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Karaciğer vücudunuzdaki en büyük organlardan biridir. Temel işlevi yerine getirmek ve vücudunuzdaki toksinleri kolayca atmak için günün her saati çalışır. Bu da sağlık açısından çeşitli faydalar sağlar.
17.12.2023 Sağlık
Kahve Limon Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...kahve Limon Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Kahve Limon Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...kahve Limon Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Kahve limon kürü son zamanların zayıflama adına en faydalı besinlerinden biridir. Bu iki karışımı tüketen kişilerin sindirim problemleri giderilmektedir. Kilo verme sürecini hızlandırmak isteyen kişiler bu tarifi deneyerek farklı görmektedir. Kilo verdiren kahve ile sindirim sistemini çalıştıran limon sağlık açısından da oldukça faydalıdır.
17.12.2023 Yaşam
Karaciğerdeki zehri söküp atıyor! Günde iki defa tüketmek gerekiyor
Karaciğerdeki zehri söküp atıyor! Günde iki defa tüketmek gerekiyor Karaciğerdeki zehri söküp atıyor, özellikle çayı çok şifalı! Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa aç veya tok karnına içenin karaciğerini, ilk günkü gibi gençleştiriyor. Karaciğer enzimlerini harekete geçirerek toksinleri vücuttan atıyor, çiğ tüketilirse doğal bir antibiyotik oluyor. Yağlanmayı önlüyor, tüm vücudu toksinlerden arındırıyor. Vitamin yönünden zengindir, sodyum, potasyum ve kalsiyum içeriyor. Sindirimi de kolaylaştırıyor, karaciğer hastalıklarının önlenmesinde çok etkili oluyor. Safra akışını düzenliyor, antioksidanlar açısından oldukça zengindir. Karaciğeri hasardan koruyor, aşırı hormon ve toksinleri dışarı atma fonksiyonlarını destekliyor.
15.10.2023 Sağlık
Vücuttaki zehri atıyor! Bir lokmasıyla toksinlerin kronik hastalığa dönüşmesini engelliyor
Vücuttaki zehri atıyor! Bir lokmasıyla toksinlerin kronik hastalığa dönüşmesini engelliyor Vücuttaki tüm toksinin adeta bir filtre gibi süzüldüğü ve biriktiği karaciğer, en hayati organlardan biridir. Uzmanlar, karaciğerdeki toksinlerin atılmaması durumunda birçok kronik rahatsızlığın beraberinde geleceğini vurguluyor.
12.10.2023 Sağlık
Karaciğer için bir kaşığı yetiyor! Toksin bırakmıyor, kahveyle bile tüketiliyor!
Karaciğer için bir kaşığı yetiyor! Toksin bırakmıyor, kahveyle bile tüketiliyor! Vücudun ritmini belirleyen en önemli organların başında karaciğer geliyor. Yağ metabolizmasını kontrol eden, toksinleri atan ve zararlı maddelerin yayılmasını önleyen karaciğerdir. Ürettiği safra da sindirim sistemi için önemlidir. Vücudun ihtiyacı olan proteinlerin üretimini sağlar. Kısacağı karaciğer sağlığı tüm vücut için krtik önemdedir. Peki karaciğeri koruyan, onu iyileştiren besinler nelerdir? İşte o besinler listesinin en üst sırasındaki isim...
18.10.2023 Sağlık
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'da 7'si çok tehlikeli
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'da 7'si çok tehlikeli Jeolog ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, “Depremde İstanbul’da 14 barajın, 7'si çok tehlikeli. Yani bu depremi çıkartır veya çıkartmaz. Ayrıca İstanbul'da en az 100 milyon ton atık çıkar. Bunları şimdiden, uluslararası yöntemlere göre nasıl bertaraf edeceğiz? Nasıl bunları ortadan kaldıracağız? Nasıl geri dönüşüme tabii tutacağınızın planlanması lazım.” dedi.
17.08.2023 Gündem
Tere Otu Nedir? Tere Otu Faydaları Nelerdir?
Tere Otu Nedir? Tere Otu Faydaları Nelerdir? Hurf ya da habbürreşad isimleriyle de bilinen tere otunun birçok faydası vardır. Keskin bir aroması olan tere otunun yaprakları ve tohumları tüketime uygundur. 
20.06.2023 Sağlık
Turp Otu Nedir? Turp Otu Faydaları Nelerdir?
Turp Otu Nedir? Turp Otu Faydaları Nelerdir? Turp otu antioksidan kaynağı olan besinlerden biridir. Sağlıklı kalmak isteyen herkesin sıkça tükettiği besin grubu içerisinde yer almaktadır. Turp otu hastalıklara şifa kaynağı olarak da bilinmektedir. Günümüzde oldukça fazla kişinin bunu tüketmesi hücrelerin yenilenmesine ve sağlıklı hareket edebilmeye de faydalıdır. Turp otu bitkisi yemeklerde ve salatalarda sıkça tercih edilen ot çeşitlerinden biridir. Sindirim sistemini düzenlemede etkisi bulunan turp otu aynı zamanda karaciğer dostudur. Karaciğerin daha aktif ve temiz bir şekilde çalışmasını destekler.
18.06.2023 Sağlık
Türkiye'de kişi başı tüketilen tuz miktarı 3 gram azaldı
Türkiye'de kişi başı tüketilen tuz miktarı 3 gram azaldı Türkiye'de tuz tüketiminin azaltılmasına yönelik olarak 2010 yılından itibaren uygulanan ve ulusal program çerçevesinde yürütülen çalışmalar sonuç vermeye başladı. İlk olarak günlük tüketilen ana besin maddesi ekmeğe katılan tuz miktarı düşürülürken, lokantalardaki masalarda bulunan tuzlukların da kaldırılması sağlandı.
4.05.2023 Sağlık
Diyabet ve tansiyonun bir numaralı düşmanı! Düzenli tüketilirse kanser riskini sıfıra düşürüyor
Diyabet ve tansiyonun bir numaralı düşmanı! Düzenli tüketilirse kanser riskini sıfıra düşürüyor Düzenli tüketildiğinde kanser riskini sıfıra indiriyor, antioksidan özelliği bulunuyor. Kan şekerini düzenlemeye yardımcı oluyor, kansere sebep olan toksinlerden diğer hücreleri koruyor. Kalp hastalığı, diyabet ve diğer kronik hastalıkların riskini en aza indiriyor; 33 çeşit kükürt bileşiği, 17 çeşit aminoasit, flavonoidler, çinko, magnezyum, kalsiyum, A vitamini, B ve C vitaminleri içeriyor. Tansiyon düşürüyor, kan damarlarını koruyor, hücre yıkımını azaltıyor. İşte insan sağlığı için mucize olan yeşil besinler...
21.03.2023 Sağlık
Uzmanlar ‘merdiven altı’ kliniklere karşı uyarıyor: Alerjik reaksiyon görülebilir
Uzmanlar ‘merdiven altı’ kliniklere karşı uyarıyor: Alerjik reaksiyon görülebilir Ciltteki yaşlılık belirtilerinin önüne geçmek için gerçekleştirilen botoks uygulamasına talebin arttığını ve bu işlemi tek başına yapmak isteyen pek çok kişinin internette satılan botoks ürünlerine rağbet gösterdiğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Hande Ulusal, “Merdiven altı klinikler çoğaldı, onaysız estetik ürünleri satılmaya başlandı. Menşei belli olmayan ürünlerle evde kendi kendine yapılan uygulamalar ve uzman olmayan kişilerin gerçekleştirdiği işlemler sağlığa zarar verebilir; hastalarda alerjik reaksiyonlara, göz kapağı düşüklüğüne, yeme ve konuşma güçlüğüne sebep olabilir” dedi.
2.03.2023 Sağlık
Yeni salgın alarmı! Türkiye'de ilk vaka görüldü
Yeni salgın alarmı! Türkiye'de ilk vaka görüldü İngiltere ve Fransa’da Strep A bakteriyel enfeksiyonu nedeniyle ölen çocukların sayısı 11’e yükselirken, İstanbul’a 2 yaşında bir çocuk, Strep A kaynaklı menenjit nedeniyle yoğun bakımda tedavi görüyor.
9.12.2022 Gündem
Sofralardaki tehlike! Zehir miktarını yüzde 15 artırıyor, kansere neden oluyor
Sofralardaki tehlike! Zehir miktarını yüzde 15 artırıyor, kansere neden oluyor Baharat, kuruyemiş hatta süt ürünlerinde dahi görülebilen aflatoksin maddesinin kansere davetiye çıkardığını belirten Gıda Mühendisi Murat Doğan, bu maddenin görüldüğü sütlerin işlendiğinde zehir miktarının 15 kat arttığını kaydetti.
18.11.2022 Sağlık
Mantardan 23 kişi zehirlendi, kritik uyarı geldi! 'Ben bunları biliyorum demeyin'
Mantardan 23 kişi zehirlendi, kritik uyarı geldi! 'Ben bunları biliyorum demeyin' Düzce'de, son bir ayda ormandan topladıkları mantarları yiyen 23 kişi zehirlendi. İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz mantarlarda bulunan toksin maddelerin karaciğer hasarları ya da ölümcül sonuçlara neden olduğunu belirterek, "Doğada yetişen doğal mantarları ben bunları biliyorum diyerek toplayıp tüketmek oldukça tehlikeli. Kültür mantarlarını, pakette olan mantarları tüketmek gerekiyor. Az bir miktarda bile olsa zehirli mantar yiyeceğin içine karıştığında ölümcül sonuçlarla karşılaşabiliyoruz" dedi.
28.10.2022 Yaşam
Bağışıklığı güçlendiriyor, bakterileri öldürüyor! Grip ve soğuk algınlığına karşı doğal savaşçı
Bağışıklığı güçlendiriyor, bakterileri öldürüyor! Grip ve soğuk algınlığına karşı doğal savaşçı Daha önce yararlarını hiç duymadığınız, hastalıklara karşı etkisi azımsanamayacak kadar güçlü besinler bulunuyor. Kış aylarında bunları tüketerek hastalıklardan ilaçla değil doğal yollarla korunmanız mümkün. Grip ve soğuk algınlığına karşı savaşıyor, bağışıklığı güçlendirip bakterileri öldürüyor. Aynı zamanda doğrudan antiviral etkiye sahip olup doğal ağrı kesici görevi görüyor. Detaylarıyla uzman isim tek tek açıkladı…
23.10.2022 Sağlık
HÜS hastalığı nedir, HÜS sendromunun belirtileri nelerdir? Hemolitik Üremik Sendrom virüsünün tedavisi nedir?
HÜS hastalığı nedir, HÜS sendromunun belirtileri nelerdir? Hemolitik Üremik Sendrom virüsünün tedavisi nedir? BOLU Çaydurt Yuva köyünde içme suyundan zehirlenen çoğu çocuk pek çok kişi hastanede tedavi altına alındı. Bazı hastaların tetkiklerinde kanlı ishalle ortaya çıkan, anemi ve akut böbrek yetmezliği ile seyreden Hemolitik Üremik Sendrom (HÜS) tanısına ulaşıldı. Söz konusu gelişmenin ardından HÜS ile ilgili yapılan aramalar arttı. Peki, HÜS nedir, HÜS sendromunun belirtileri nelerdir? Hemolitik Üremik Sendrom (HÜS) hastalığı tedavisi nedir?
22.07.2022 Sağlık
Karaciğer yağlanmasıyla savaşıyor! Vücudu temizliyor, zehri söküp atıyor, günde sadece iki kez tüketen gençleşiyor
Karaciğer yağlanmasıyla savaşıyor! Vücudu temizliyor, zehri söküp atıyor, günde sadece iki kez tüketen gençleşiyor Vücuda alınan zararlı maddeler karaciğerde birikerek zamanla toksinleşir. Toksin dolu karaciğer temizlenmezse sağlığı direkt etkiler ve kronik hastalıklara zemin hazırlar. Uzmanların açıklamalarına göre, karaciğerdeki zehri atmanın yolu bazı besinlerden geçiyor. Bu besinler, karaciğerdeki toksinleri atarak vücudu hızla yeniliyor. İşte karaciğeri temizleyen besinler...
30.05.2022 Sağlık
Botoks enjeksiyonuyla kaş kaldırmak mümkün mü?
Botoks enjeksiyonuyla kaş kaldırmak mümkün mü? Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, botoks enjeksiyonuyla ameliyatsız kaş ve göz kapağı kaldırma estetiğinde dikkat edilmesi gerekenleri sizler için anlattı.
11.05.2022 Sağlık
Tansiyon ve kolesterolü düşürüyor, vitamin, mineral ve protein deposu! Alzheimer, kalp krizi, kronik hastalıklar...
Tansiyon ve kolesterolü düşürüyor, vitamin, mineral ve protein deposu! Alzheimer, kalp krizi, kronik hastalıklar... Alzheimer, kalp krizi, kronik baş ağrısı, kansere karşı çok etkili, mevsimsel salgın hastalıklarda koruyucu olarak, tansiyon ve kolesterol düşürücü olarak, kan sulandırıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici olarak kullanılıyor. Demir deposu olarak bilinen bu besin; A, B, C, E vitaminleri, magnezyum, fosfor, iyot mineralleri ve protein açısından çok zengin, vücut direncini artıyor. Karaciğer dostu olarak biliniyor, içerdiği vitamin, mineral yoğunluğu ve anti toksin özelliği ile birçok hastalıkta gıda desteği olarak kullanılıyor. İdrar söktürücü özelliğe sahip, içerdiği mentol, midenin normal işlevini görmesine neden oluyor. Vücuda giren grip mikrobuna karşı savaşıyor, ileri yaşlarda ülsere yakalanma riskini de azaltıyor. Bazı gıdalar, bazı hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Peki hangi besin hangi hastalık için şifa? İşte o besinler ve iyi geldiği hastalıklar...
17.04.2022 Sağlık
Karaciğer sağlığı için çok önemli! Mutlaka tüketin!
Karaciğer sağlığı için çok önemli! Mutlaka tüketin! Pek çok organ için güç merkezi olan karaciğer, protein, kolesterol ve safra üretmenin yanında vitaminleri, mineralleri ve hatta karbonhidratları depolamaya kadar temel görevleri yerine getiren kilit organdır. Hem kanser riskini azaltmak hem de zararlı toksinlere karşı korunmak için bazı yiyecekleri beslenme programına dahil etmek gerekiyor. Toksinleri atarak karaciğerin iyi şekilde çalışmasına yardımcı olmak için uzmanlar faydalı besinleri tüketmek gerektiğini söylüyor. Peki, Karaciğeri koruyan besinler neler? Karaciğeri en hızlı ne temizler? Karaciğer dostu yiyecekler hangileri? İşte detaylar…
16.04.2022 Sağlık
Deri yaşlanmasının önüne geçmek mümkün
Deri yaşlanmasının önüne geçmek mümkün Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ersoy Acer, bazı yaşam tarzı değişiklikleri ile birlikte deri yaşlanma belirtilerini geciktirmenin mümkün olduğunu belirterek, “Özellikle karbonhidrat, şeker içerikli diyetlerden uzak durmalı, bol sebze ve meyve tüketilmelidir” dedi.
12.04.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Toksin ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki toksin haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.