Gazete Vatan Logo

Karaciğer Temizleme Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...karaciğer Temizleme Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?

Karaciğer vücudunuzdaki en büyük organlardan biridir. Temel işlevi yerine getirmek ve vücudunuzdaki toksinleri kolayca atmak için günün her saati çalışır. Bu da sağlık açısından çeşitli faydalar sağlar.

Karaciğer Temizleme Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...karaciğer Temizleme Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?

Karaciğer Temizleme Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri

Karaciğer hem temizlenebilen hem de kendini yenileyebilen, kilo kaybına destek olan ve vücudunuzun sağlıklı çalışmasına yardımcı olan önemli bir organdır. Karaciğeriniz toksin birikimini kaldıramazsa aşırı yüklenebilir. Bu nedenle, doğru gıdayla doğru beslenmeyi takip etmek karaciğer sağlığınızı iyileştirmek için önemlidir.

Mevcut doğal gıdalardan bazıları, karaciğerin temizliğini desteklemek için karaciğerin zararlı atıkları vücuttan atma yeteneğini geliştirir. Aynı zamanda bu kürler kilo vermenize de yardımcı olur.

Karaciğer Temizleme Kürü Nasıl Yapılır ve Nasıl Tüketilir?

Yeşillik Kürü Tarifi

Ispanak ve lahana da dahil olmak üzere yeşil sebzelerin çoğu karaciğeriniz için oldukça faydalıdır ve safra üretimini teşvik etmeye uygundurlar. Harika bir lif, antioksidan ve diğer sağlıklı karaciğer besinleri kaynağı olduğundan ve etkili karaciğer temizleme özelliklerine sahip olduğundan çiğ ya da haşlandıktan sonra suyunu çay olarak tüketebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yüksek klorofil özelliklerinin varlığı bile kan dolaşımından toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Güçlü karaciğer savunması, ağır metalleri ve toksinleri nötralize etme konusundaki benzersiz kapasitesi nedeniyle, karaciğerinizi detoksifiye edecek en iyi gıdalardan biri olarak kabul edilir.

Nasıl Hazırlanır ve Tüketilir?

Öncelikle bir cezveye ıspanak ve lahana yapraklarını atınız. Daha sonra üzerine bol miktarda su ekleyiniz. Ocakta iyice kaynattıktan sonra 15 dakika kadar dinlenmeye bırakınız. Yaprakları süzdükten sonra sabah ve akşam aç karnına tüketiniz.

Zerdeçal Kürü Tarifi

Zerdeçal, çeşitli tedavi edici özelliklere sahip geleneksel bir baharattır. Güçlü doğal antioksidan özelliklere sahiptir ve düzenli tüketimi karaciğer hasarı semptomlarını azaltabilir. Zerdeçalın birincil biyolojik olarak aktif bileşenine kurkumin adı verilir. Antioksidanların çeşitli varlığı, karaciğer hücrelerini iyileştirir ve toksinleri uzaklaştıran enzimlere yardımcı olur. Böylece kilo vermenize de yardımcı olacaktır.

Haberin Devamı

Nasıl Hazırlanır ve Tüketilir?

Zerdeçal kürü hazırlamak için öncelikle yarım limonu bir su bardağının içerisine iyice sıkın. Daha sonra üzerine su ve bir çay kaşığı kadar zerdeçal baharatı ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra sabah ve akşam aç karnına tüketin.