Karaciğer

Karaciğer

Son dakika karaciğer haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan karaciğer ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını karaciğer haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Karaciğer

haberleri sayfasında son dakika yaşanan karaciğer gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.111 karaciğer haberi bulunmuştur. Tüm karaciğer haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ağız kokusunu sorun olmaktan çıkarın! İşte nedenleri ve yapılması gerekenler
Ağız kokusunu sorun olmaktan çıkarın! İşte nedenleri ve yapılması gerekenler Ağız kokusu, muhtemelen bir kişinin yaşayabileceği en rahatsız edici durumlardan biri. Bu sorunun ortaya çıkmasının farklı nedenleri var. Birçok kişi diş dolgusunun ağız kokusu yapıp yapmadığını merak ediyor. İşte detaylar...
22.04.2024 Yaşam
Cerrahi şansı olmayan hastalara dikkat! Yaşam beklentisini yükseltiyor
Cerrahi şansı olmayan hastalara dikkat! Yaşam beklentisini yükseltiyor Karaciğer tümörlerinin tedavisinde cerrahi tedavi çok önemli bir yer tutmakla birlikte hastaların yüzde 20 gibi küçük bir bölümü cerrahi şansına ulaşabildiğini vurgulayan Nükleer Tıp Uzmanı Prof. Dr. Nalan Alan Selçuk ve Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Melih Topcuoğlu, karaciğer tümörlerinde radyoembolizasyon yönteminin kullanılmasının önemini anlattı.
22.04.2024 Gündem
Hakan Taşıyan'dan yeni haber var! Organ nakilleriyle ölümden dönmüştü
Hakan Taşıyan'dan yeni haber var! Organ nakilleriyle ölümden dönmüştü .Arabesk sanatçısı Hakan Taşıyan, Mart 2021'de karaciğer ve böbrek nakli olmuş, hastanede yedi ay süren tedavinin ardından taburcu edilmişti. Uzun süredir ortalarda görünmeyen şarkıcı, film galasında kameraların karşısına geçti. Hakan Taşıyan, sağlık durumu hakkında bilgi verdi.
6.04.2024 Magazin
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var!
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var! Manyetik rezonans görüntüleme (MR), vücut içindeki yapıların detaylı bir şekilde incelenmesini sağlayan bir tarama yöntemidir. Bu yöntem, radyo dalgaları ve manyetik alandan faydalanarak gerçekleştirilir. Uzman doktorlar, birçok hastalığın teşhisinde ve tedavi süreçlerinin takibinde MR taramalarından yararlanır. Peki, birçok hastalığın teşhisinde kullanılan EMAR’ın neden gece çekildiğini biliyor musunuz? İşte nedeni…
4.04.2024 Yaşam
Belirtileri şişkinlik, ağrı ve enerji kaybıyla ortaya çıkıyor! İhmal edince ölümcül olabilir
Belirtileri şişkinlik, ağrı ve enerji kaybıyla ortaya çıkıyor! İhmal edince ölümcül olabilir Tüm organlarımız belirli bir işleyişle hayatına devam eder. Ancak sözkonusu karaciğer olunca risk bir adım daha öndedir. Karaciğerdeki yağlanma belirtileri sizde de varsa hemen harekete geçin. Gelin birlikte karaciğer yağlanmasının belirtilerine bakalım.
26.03.2024 Yaşam
'Dünyada yılda 1 milyon kişi kalın bağırsak kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor, araştırılması gerekiyor'
'Dünyada yılda 1 milyon kişi kalın bağırsak kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor, araştırılması gerekiyor' TÜRK Hepato Pankreato Bilier (HPB) Cerrahi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Gürkan Tellioğlu, görülme sıklığı 3'ncü sırada yer alan kalınbağırsak kanseri nedeniyle dünyada 1 milyon kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, "Kalınbağırsakta erken evre bir kanser çok belirti vermeyebilir. Ancak ailede birinci derece yakınlarınızda erken yaşta kalınbağırsak kanseri tanısı almış birisi varsa sizin de o kişinin tanı konduğu yaştan 5 yıl önce bir araştırılmanız lazım" dedi.
22.03.2024 Adana
Kalın bağırsak can almaya devam ediyor! Dünyada 1 milyon kişi etkilendi
Kalın bağırsak can almaya devam ediyor! Dünyada 1 milyon kişi etkilendi Kalınbağırsak kanseri nedeniyle dünyada 1 milyon kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Türk Cerrahi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Gürkan Tellioğlu, kalınbağırsakta erken evre bir çok belirti vermeyebileceğini vurguladı.
22.03.2024 Gündem
Rus doktorlar tespit etti: Karaciğeri bitiren 3 alışkanlık! O meyve kimsenin aklına gelmez
Rus doktorlar tespit etti: Karaciğeri bitiren 3 alışkanlık! O meyve kimsenin aklına gelmez Karaciğer, vücudun en hayati organlarının başında gelir. Birçok riskli durum da onun için geçerlidir. Yağlanma riski taşıyan bu organda belirtilerle kendini gösteriyor. Karaciğeri bitiren 3 alışkanlık Rus doktorlar tarafından tespit edildi. İşte detaylar...
15.02.2024 Dünya
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı Ara tatilin sona ermesi ile özellikle nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların çocuklarda artmasını beklediklerini belirten uzmanlar, mutlaka önlem alınması gerektiğine dikkat çekti.
13.02.2024 Sağlık
Adana Şehir Hastanesi'nde 6 yılda 10 milyondan fazla hastaya hizmet verildi, 250 bin ameliyat yapıldı
Adana Şehir Hastanesi'nde 6 yılda 10 milyondan fazla hastaya hizmet verildi, 250 bin ameliyat yapıldı Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Volkan Harput, son 6 yılda 10 milyondan fazla kişiye hizmet verdiklerini, 250 binden fazla da ameliyat gerçekleştirdiklerini açıkladı.
13.02.2024 Adana
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü” Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
4.02.2024 Gündem
Glutatyon İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Glutatyon Barındıran Gıdalar Listesi...
Glutatyon İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Glutatyon Barındıran Gıdalar Listesi... Vücudumuzun aşırı serbest radikallerle savaşmak, hücrelerinizi ve dokularınızı hasara karşı korumak ve yaşlanmayı yavaşlatmak için antioksidanlar ürettiğini biliyor muydunuz? Glutatyon da vücuttaki hücreler tarafından üretilen güçlü bir antioksidandır.
1.02.2024 Yaşam
Sedef Taşı Özellikleri Nelerdir? Sedef Taşının En Bilinen Faydaları...
Sedef Taşı Özellikleri Nelerdir? Sedef Taşının En Bilinen Faydaları... Sedef taşı, deniz hayvanlarının kabuğunda bulunan sert bir maddedir ve estetik bir görüntüye sahiptir. Bereket taşı olarak da bilinen sedef taşı deniz ve okyanus bulunan ülkelerde çıkarılmaktadır.
31.01.2024 Yaşam
Safir Taşı Özellikleri Nelerdir? Safir Taşının En Bilinen Faydaları...
Safir Taşı Özellikleri Nelerdir? Safir Taşının En Bilinen Faydaları... Safir taşı korindon grubunda yer alır ve birçok farklı renkte olabilir. En sık rastlanan safir renkleri arasında kahverengi, beyaz, yeşil, pembe, gri, turuncu ve sarı vardır.
30.01.2024 Yaşam
B12 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B12 Barındıran Gıdalar Listesi...
B12 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B12 Barındıran Gıdalar Listesi... B12 vitamini suda çözünebilen ve az da olsa vücut tarafından depolanan bir vitamindir. B12 eksikliğinin genellikle unutkanlığa neden olduğu bilinir. 
29.01.2024 Yaşam
Resmen yağları paramparça ediyor! Zayıflamak isteyenler tercih ediyor
Resmen yağları paramparça ediyor! Zayıflamak isteyenler tercih ediyor Kilo vermek isteyenler çeşitli diyet listelerini uygulasa da ek tavsiyelere dikkat ediyor. Kilo vermeye yardımcı besin destekleri diyetisyenler tarafından açıklanıyor. )- Günümüzün en yaygın sağlık problemlerinden olan yağlı karaciğer hastalığının Türkiye’de her 2 kişiden birinde görüldüğünü belirten Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Bayram, “Kızılcık meyvesiyle yaptığımız 8 haftalık çalışma sonucunda, kızılcık meyvesinin tüketiminin vücut ağırlığını, vücut yağ oranını ve bel çevresindeki yağlanmayı azalttığını gördük” dedi.
25.01.2024 Yaşam
İyot İçeren Besinler Nelerdir? En Çok İyot Barındıran Gıdalar Listesi...
İyot İçeren Besinler Nelerdir? En Çok İyot Barındıran Gıdalar Listesi... Daha enerjik olmak ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak için iyot önemli bir vitamindir. İyotu besinlerden doğal yollar ile ya da vitamin takviyesi olarak almak mümkündür. 
24.01.2024 Sağlık
Sitrin Taşı Özellikleri Nelerdir? Sitrin Taşının En Bilinen Faydaları...
Sitrin Taşı Özellikleri Nelerdir? Sitrin Taşının En Bilinen Faydaları... Sitrin, ismini Fransızca bir kelime olan citron sözcüğünden almaktadır. Citron, kelime olarak limon anlamına gelir ve birinci yüzyıldan bu yana kullanıldığı düşünülmektedir.
23.01.2024 Yaşam
Jasper Taşı Özellikleri Nelerdir? Jasper Taşının En Bilinen Faydaları...
Jasper Taşı Özellikleri Nelerdir? Jasper Taşının En Bilinen Faydaları... Jasper taşı akik, kuvars ve kalsedon alt türlerinden biridir. Genelde dekoratif bir taş olarak kabul edilen jasper Antik çağdan beri kullanılır. 
23.01.2024 Yaşam
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir Obezitenin tüm dünyada belirgin şekilde artarak önemli bir sağlık sorunu haline geldiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gül Bora Makal, "Obez bireylerde sıklıkla karaciğerde yağlanma ve eşlik eden safra kesesi taşları görülür. Bazen bu durum karaciğer fonksiyon testlerinde bozulmaya kadar gidebilir" dedi.
22.01.2024 Sağlık
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir'
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir' Kış aylarında solunum yolunu etkileyen influenza A-B, Respiratuar Sinsityal Virüs (RSV), Rhinovirüs ve Adenovirüs gibi viral enfeksiyon salgınları görülüyor. Bu kış özellikle influenza A ve RSV vakalarında artış yaşandığını ve semptomların geçmiş yıllara göre daha şiddetli olduğunu belirten İç Hastalıkları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, RSV enfeksiyonuna karşı alınabilecek önlemler ve çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirttiği glutatyonun hastalıklardan korunmadaki rolünü anlattı. Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, “Glutatyon tedavisiyle bağışıklığı güçlendirilebilir” dedi.
18.01.2024 Sağlık
D Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok D Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
D Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok D Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... D vitamini insan vücudu için vazgeçilmez olan vitaminlerden biridir ve sağlıklı bir yaşam için gerekir. D vitamini içeren besinler arasında ton balığı, somon, tatlı patates, uskumru, mantar, ayran, yoğurt ve peynir bulunur.
16.01.2024 Sağlık
B6 Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B6 Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
B6 Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B6 Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... B6 vitamini Piridoksin vitamini olarak da bilinir. B grubu vitaminlerinden birisidir. Dışarıdan alınabilen, vücutta depolanmayan ve enerji takviyesi olarak alınabilir. Işığa ve ısıya karşı hassas bir yapısı vardır. Herkes B6 vitaminini dışarıdan almalıdır özellikle sporcular tarafından etkin bir şekilde kullanılması önerilir.
16.01.2024 Sağlık
A Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok A Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
A Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok A Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... A vitamini hayvansal ve bitkisel kaynaklı tüm besinlerde farklı oranlarda bulunmaktadır. Beyaz et, kırmızı et, balık ve deniz ürünleri, taze meyve ve sebzeler A vitamini içerir. 
13.01.2024 Sağlık
Demir İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Demir Barındıran Gıdalar Listesi...
Demir İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Demir Barındıran Gıdalar Listesi... Demir, vücut fonksiyonları için çok önemli ve hayati bir element olarak bilinir. Vücut; kas hücresi, kırmızı kan hücresi ve pek çok sayıda enzimi oluşturmak için demire gereksinim duyar. Demir, vücutta üretilmez. Sadece besinler tarafından temin edilir.
12.01.2024 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Karaciğer ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki karaciğer haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.