Sri Lanka

Sri Lanka

Son dakika sri lanka haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sri lanka ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sri lanka haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sri Lanka

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sri lanka gelişmeleri de dahil olmak üzere 523 sri lanka haberi bulunmuştur. Tüm sri lanka haberleri aşağıda listelenmiştir.
TCG Kınalıada'dan yola çıktı!
TCG Kınalıada'dan yola çıktı! TCG Kınalıada korveti, Japonya'ya 134 yıl önce iadei ziyaret yapan Ertuğrul Fırkateyni, dönüş yolunda yakalandığı fırtına sonucu kayalıklara çarparak batan geminin anısına Uzak Doğu'ya sefere çıktı. TCG Kınalıada, 4,5 ay sürecek seyrinde 20 ülkeye demir atacağı belirtildi.
8.04.2024 Gündem
Yük gemisinin yıktığı köprüden nehre düşenlerden 2'sinin cansız bedenine ulaşıldı
Yük gemisinin yıktığı köprüden nehre düşenlerden 2'sinin cansız bedenine ulaşıldı ABD'nin Baltimore kentinde yük gemisinin çarptığı Francis Scott Key Köprüsü'nün yıkılmasıyla nehre düşen 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.
28.03.2024 Dünya
Dev gemi köprüyü yıktı, onlarca araç suya gömüldü!
Dev gemi köprüyü yıktı, onlarca araç suya gömüldü! ABD'nin Baltimore şehrinde bir kargo gemisi 1977 yılında inşa edilen köprüyü yerle bir etti. Kaza anında köprünün üzerinde bulunan onlarca araç ise suya düştü.
26.03.2024 Dünya
Peridot Taşı Özellikleri Nelerdir? Peridot Taşının En Bilinen Faydaları...
Peridot Taşı Özellikleri Nelerdir? Peridot Taşının En Bilinen Faydaları... Peridot taşı; ‘Zeberced’ ve ‘İletişim taşı’ olarak da bilinir. En eski mücevherler arasında yer alan Peridot taşı, Mısır uygarlığı ile yakından bağlantılı olan bir taştır. İlk örneklerine ise Kızıldeniz'de bulunan Topazios Adası’nda rastlanır. 
7.02.2024 Yaşam
Lal Taşı Özellikleri Nelerdir? Lal Taşının En Bilinen Faydaları...
Lal Taşı Özellikleri Nelerdir? Lal Taşının En Bilinen Faydaları... Lal taşı başkalaşmış kayalar ve kayaçlar içerisinde bulunana doğal bir silikat olarak ifade edilmektedir.
31.01.2024 Yaşam
Safir Taşı Özellikleri Nelerdir? Safir Taşının En Bilinen Faydaları...
Safir Taşı Özellikleri Nelerdir? Safir Taşının En Bilinen Faydaları... Safir taşı korindon grubunda yer alır ve birçok farklı renkte olabilir. En sık rastlanan safir renkleri arasında kahverengi, beyaz, yeşil, pembe, gri, turuncu ve sarı vardır.
30.01.2024 Yaşam
Garnet Taşı Özellikleri Nelerdir? Garnet Taşının En Bilinen Faydaları...
Garnet Taşı Özellikleri Nelerdir? Garnet Taşının En Bilinen Faydaları... Son yıllarda oldukça popüler olan Garnet Taşı en yaygın olarak kullanılan taşlardan biridir. Halk arasında lal taşı olarak da bilinen Garnet taşı tarih boyunca popülerliğini koruyan taş çeşitlerinden biridir.
17.01.2024 Yaşam
Ay Taşı Özellikleri Nelerdir? Ay Taşının En Bilinen Faydaları...
Ay Taşı Özellikleri Nelerdir? Ay Taşının En Bilinen Faydaları... Ay taşı dünyanın her yerinde bulunan bir taştır. Ay taşı ay ışığına benzer bir parlaklık olan maviden beyaza renkleri nedeniyle oldukça değerlidir. Ay taşı yaygın olarak takı yapımında kullanılmaktadır.
17.01.2024 Yaşam
Yakut Taşı Özellikleri Nelerdir? Yakut Taşının En Bilinen Faydaları...
Yakut Taşı Özellikleri Nelerdir? Yakut Taşının En Bilinen Faydaları... Yakut taşı dünya genelinde en değerli dört taştan biridir. Estetik ve güzellik bakımından oldukça değerli olan yakut taşı Hindistanlılar tarafından taşların efendisi olarak da değerlendirilmektedir.
3.01.2024 Gündem
Hamas-İsrail savaşında son dakika gelişmesi! İsrail kara harekatına hazırlanıyor: Gazze sınırında 300 bin asker...
Hamas-İsrail savaşında son dakika gelişmesi! İsrail kara harekatına hazırlanıyor: Gazze sınırında 300 bin asker... Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı Operasyonu' Ortadoğu'yu kaosa sürüklerken tüm dünyanın gözü bölgedeki gelişmelerde. Hamas'a savaş ilan eden İsrail Gazze'ye bomba yağdırmaya devam ederken ölenlerin sayısı 950'ye yükseldi. İsrail basını jetlerin Aksa Tufanı'nın arkasındaki isim olan Deif'in babasının evini vurarak yakınlarını öldürdüğünü yazdı. Ordu sözcüsü ise Gazze sınırında 300 bin askerin hükümetten gelecek emri beklediğini duyurdu. İsrail Lübnan'daki Hizbullah militanlarıyla üçüncü gününe giren çatışmalarda bir yarbayın öldüğünü doğruladı. Doğu sınırındaki patlama sesleri ise, üçüncü bir ülkeyle ilk temas niteliği taşıyor.
11.10.2023 Dünya
Sri Lanka Bayrağı Anlamı Nedir? Sri Lanka Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Sri Lanka Bayrağı Anlamı Nedir? Sri Lanka Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Sri Lanka Asya kıtasında ve Hint okyanusunda yer alan bir ada ülkesidir. Sri Lanka'nın resmi adı Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti olarak karşımıza çıkar. 
14.09.2023 Eğitim
Vegan Zhanna Samsonova kimdir? Instagram fenomeni Zhanna Samsonova öldü mü, Samsonova vegan diyet nedeniyle mi öldü?
Vegan Zhanna Samsonova kimdir? Instagram fenomeni Zhanna Samsonova öldü mü, Samsonova vegan diyet nedeniyle mi öldü? Vegan beslenme savunucusu sosyal medya fenomeni Zhanna Samsonova 39 yaşında hayatını kaybetti. Genç kadının ölümü sonrası Zhanna Samsonova kimdir, nereli kaç yaşında? Vegan Zhanna Samsonova neden öldü, vegan diyet nedeniyle mi öldü?
1.08.2023 Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez turuna çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez turuna çıkıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni kapsayan bir Körfez turuna çıkacak, ziyaretlerde Türkiye’ye yönelik yatırımlar ele alınacak.
5.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sri Lanka Cumhurbaşkanı Wickremesinghe'yle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sri Lanka Cumhurbaşkanı Wickremesinghe'yle görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sri Lanka Cumhurbaşkanı Ranil Wickremesinghe'yle telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
4.07.2023 Gündem
Sri Lanka'nın firari eski Devlet Başkanı Rajapaksa ülkesine döndü
Sri Lanka'nın firari eski Devlet Başkanı Rajapaksa ülkesine döndü Sri Lanka'da protestoların ardından ülkeyi terk eden eski Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa ülkesine döndü.
2.09.2022 Dünya
Hz. Adem ve Hz. Havva nerede yaşadı? Hz. Adem ve Havva dünyada nereye indirildiler?
Hz. Adem ve Hz. Havva nerede yaşadı? Hz. Adem ve Havva dünyada nereye indirildiler? Âdem’in yaratılışı Tevrat ve Kur’ân-ı Kerîm’de anlatılmaktadır. Kur’an, sahih hadisler ve bunlara dayanan diğer güvenilir İslâmî kaynakların Hz. Âdem hakkında verdiği bilgilerden çıkan sonuca göre Âdem topraktan yaratılmıştır. Kur’ân-ı Kerîm’de Havvâ’nın yaratılışından bahsedilmemekte, kocası Âdem ile birlikte cennete yerleştirilmeleri ve sonra oradan çıkarılışları anlatılmaktadır. Peki, Hz. Adem ve Hz. Havva nerede yaşadı? Hz. Adem ve Havva dünyada nereye indirildiler? Kuran-ı Kerim’de Hz. Adem ve Hz. Havva nasıl anlatılır? İşte detaylar…
2.09.2022 Dini Bilgiler
Bakan Çavuşoğlu bizzat açıkladı! Yatırım miktarı 10 milyar dolara yükseldi
Bakan Çavuşoğlu bizzat açıkladı! Yatırım miktarı 10 milyar dolara yükseldi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kamboçya'daki temaslarının ardından yaptığı açıklamada, "Görüştüğümüz tüm muhataplar, Türkiye’nin tahıl konusunda Birleşmiş Milletlerle oynadığı rol konusunda teşekkürlerini ilettiler. Türkiye’ye yönelik güvenlerini, Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’ye güvendiklerini söylediler. Görüyorum ki gerçekten Türkiye'ye yönelik umut da artıyor. Türkiye küresel bir aktör oldu" dedi. Çavuşoğlu ayrıca, " Özellikle iş çevrelerimizin de ciddi artan ilgisi var, yatırımlar artıyor, ticaretimiz artıyor. ASEAN ülkelerinin Türkiye’deki yatırım miktarı 10.3 milyar dolarak çıktı. Türk şirketlerinin yatırım miktarı da 471 milyon dolar civarındaydı." ifadelerini kullandı.
3.08.2022 Siyaset
Ülkeden kaçan Sri Lanka Devlet Başkanı Rajapaksa e-mail yoluyla istifa etti
Ülkeden kaçan Sri Lanka Devlet Başkanı Rajapaksa e-mail yoluyla istifa etti Sri Lanka’da ekonomik krizin ardından yaşanan protestolar nedeniyle Singapur’a kaçan Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa’nın e-mail yoluyla istifa mektubunu Sri Lanka Parlamento Başkanına yolladığı bildirildi.
14.07.2022 Dünya
Ekonomik kriz Çin'i vurdu!  12 banka battı
Ekonomik kriz Çin'i vurdu! 12 banka battı Çin'de 12 banka iflas etti, patronları kaçtı. Zarar 10 milyar doları aştı. Parasını çekmek için bankalara akın edenlere polis müdahale etti, sokaklar karıştı.
14.07.2022 Ekonomi
Ukrayna'dan Rusya'ya sürpriz saldırı! Zelenski'den tehdit gibi açıklamalar...
Ukrayna'dan Rusya'ya sürpriz saldırı! Zelenski'den tehdit gibi açıklamalar... 24 Şubat'ta başlayan Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş tüm şiddetiyle sürüyor. Ukrayna güçleri ülkenin güneyinde bir karşı taarruz başlatılırken Zelenski'den tehdit gibi açıklamalar geldi.
13.07.2022 Dünya
Sri Lanka'da Devlet Başkanı ülkeyi terk etti OHAL ilan edildi
Sri Lanka'da Devlet Başkanı ülkeyi terk etti OHAL ilan edildi Sri Lanka'da Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın Maldivlere kaçmasının ardından ülke genelinde olağanüstü hal (OHAL) edildi.
13.07.2022 Dünya
Sri Lanka'da sular durulmuyor! Devlet Başkanı Rajapaksa’nın ülkeyi terk ettiği iddia edildi
Sri Lanka'da sular durulmuyor! Devlet Başkanı Rajapaksa’nın ülkeyi terk ettiği iddia edildi Ekonomik kriz nedeniyle patlak veren protestoların ardından yarın istifa etmesi beklenen Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa’nın ülkeyi terk ettiği iddia edildi.
12.07.2022 Dünya
Ekmek bile kalmayacak! O ülkede görülmemiş kriz, tarihin en ağırı...
Ekmek bile kalmayacak! O ülkede görülmemiş kriz, tarihin en ağırı... Sri Lanka'da All Ceylon Fırın Sahipleri Derneği (ACBOA) yetkilileri, ülkedeki gıda kıtlığı nedeniyle fırın raflarının 2-3 gün içinde boşalacağını bildirdi.
10.07.2022 Dünya
Sri Lanka Devlet Başkanı istifa kararı aldı!
Sri Lanka Devlet Başkanı istifa kararı aldı! Sri Lanka Parlamento Başkanı Mahinda Yapa Abeywardena, Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın Çarşamba günü istifa edeceğini duyurdu.
9.07.2022 Dünya
Türkiye'den Sri Lanka açıklaması: Endişe duyuyoruz
Türkiye'den Sri Lanka açıklaması: Endişe duyuyoruz Dışişleri Bakanlığı, Sri Lanka'da devam eden protestolara ilişkin açıklama yayınladı. Açıklamada, "Sri Lanka’da yaşanan gelişmelerden ve devam eden protesto gösterilerinde artan şiddet olaylarından endişe duyuyoruz." ifadeleri yer aldı.
9.07.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sri Lanka ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sri lanka haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.