Saat Kulesi

Saat Kulesi

Son dakika saat kulesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan saat kulesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını saat kulesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Saat Kulesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan saat kulesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 660 saat kulesi haberi bulunmuştur. Tüm saat kulesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Saat kulesine dikilen Türk bayrağı tartışma yarattı! Vali'den 'Herkes haddini bilecek' uyarısı..
Saat kulesine dikilen Türk bayrağı tartışma yarattı! Vali'den 'Herkes haddini bilecek' uyarısı.. Antalya'nın sembollerinden ve çalınan saatiyle gündem olan saat kulesine dikilen gönder ve Türk bayrağı kentte tartışmaya neden oldu. Antalya Valisi Hulusi Şahin'in 'Derhal' talimatıyla dikilen göndere ilişkin açıklama yaptı. Vali Şahin, "Herkes haddini bilecek. O bayrak en güzel şekilde orada dalgalanacak" dedi.
29.04.2024 Gündem
Amasya Nerede, Hangi Bölgede? Amasya İlçeleri Nelerdir, Neleri Meşhur?
Amasya Nerede, Hangi Bölgede? Amasya İlçeleri Nelerdir, Neleri Meşhur? Özellikle yaz mevsimi geldiğinde ya da insanlar yıllık izinlerini kullanmak için tatile gitmek istediklerinde Türkiye'de gezip görebilecekleri şehirler hakkında araştırmalar yapmaktadır. Amasya da gezip görülebilecek güzel illerimiz arasında yer almaktadır. Amasya'ya giden kişiler genellikle yaşadıkları yere memnun bir biçimde dönmektedirler.
18.01.2024 Eğitim
Arnavutluk Bayrağı Anlamı Nedir? Arnavutluk Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Arnavutluk Bayrağı Anlamı Nedir? Arnavutluk Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Balkan ülkelerinden biri olan Arnavutluk, Adriyatik ve İyon denizine kıyısı olan bir ülkedir. Yunanistan'ın kuzeyinde bulunan ülke mimarisi, tarihi ve kumsalları ile ön plana çıkan bir ülkedir. 
3.09.2023 Eğitim
Her yer yıkıldı, o ayakta kaldı! O da ölüm saatinde takılı kaldı
Her yer yıkıldı, o ayakta kaldı! O da ölüm saatinde takılı kaldı Depremin vurduğu Adıyaman’da, şehir merkezinde neredeyse tüm binalar yıkıldı ancak 40 yıllık saat kulesi enkazların arasında dimdik ayakta durdu. Kartal figürlü kulenin tarihi saati de depremin yaşandığı 04.17’yi göstermeyi sürdürüyor.
13.02.2023 Gündem
Ölüm saatinde takılı kaldı
Ölüm saatinde takılı kaldı Depremin vurduğu Adıyaman’da, şehir merkezinde neredeyse tüm binalar yıkıldı ancak 40 yıllık saat kulesi enkazların arasında dimdik ayakta durdu. Kartal figürlü kulenin tarihi saati de depremin yaşandığı 04.17’yi göstermeyi sürdürüyor.
13.02.2023 Haber
Bakımevinde otizmli genç hayatını kaybetti! 'Çocuğunuz elma yedi, kalbi durdu'
Bakımevinde otizmli genç hayatını kaybetti! 'Çocuğunuz elma yedi, kalbi durdu' Sultanbeyli'de özel bir engelli bakım merkezinde kalan otizmli Oğuz Sercan Şevker (31) iddiaya göre yasak olmasına rağmen elma yedirilmesi nedeniyle nefessiz kalarak öldü. Aile ihmal olduğunu öne sürerek suç duyurusunda bulundu. Bakımevi yetkilileri ise Şevker'in bahçede bulunan ağaçtan elma kopararak yediğini söyleyerek ihmal iddialarını kabul etmedi.
2.11.2022 Yaşam
Antalya'da tarihi Saat Kulesi'nin kubbesi, 90 yıl sonra yerinde
Antalya'da tarihi Saat Kulesi'nin kubbesi, 90 yıl sonra yerinde Antalya'nın önemli sembollerinden, Bizans dönemine ait burçlar üzerine 1900'lü yılların başında inşa edilen tarihi Saat Kulesi'nin orijinal yapısında 1930'lu yıllardaki fırtınada yıkılan kubbesi, 90 yıl sonra 5 saatlik çalışmayla yerine konuldu. 4,5 tonluk kubbenin altına, mekanizması çalınan tarihi saatten geri kalan çan ve 40'ar kiloluk kurşun ağırlıkları da yerleştirildi.
2.11.2022 Yaşam
Kraliçe Elizabeth için yapılan saygı duruşunda çanlar çalmayınca soruşturma başlatıldı!
Kraliçe Elizabeth için yapılan saygı duruşunda çanlar çalmayınca soruşturma başlatıldı! Hayatını kaybeden Kraliçe II. Elizabeth'in onuruna ülke genelinde 1 dakikalık saygı duruşu yapıldığı sırada tarihi saat kulesi Big Ben’in çanlarının çalmaması nedeniyle acil olarak soruşturma başlatıldı.
18.09.2022 Dünya
İngiltere'de saat 20.00'yi gösterdiğinde hayat durdu!
İngiltere'de saat 20.00'yi gösterdiğinde hayat durdu! Hayatını kaybeden Kraliçe II. Elizabeth'in onuruna ülke genelinde 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.
18.09.2022 Dünya
Tatil için milyonların akın ettiği en güzel ve muhteşem yerler! İşte dünyanın en çok turist çeken 52 fantastik mekanı...
Tatil için milyonların akın ettiği en güzel ve muhteşem yerler! İşte dünyanın en çok turist çeken 52 fantastik mekanı... Dünyada her ülkenin, şehrin, kültürün farklı bir güzelliği var. Her turistin tatile gittiği yerden beklentisi farklı. Disney Dünyası, Universal Stüdyoları, Kapadokya Peri Bacaları, Golden Gate Köprüsü, Pisa Kulesi, Big Ben Saat Kulesi, Eiffel Kulesi, Büyük Kanyon, Niagara şelaleleri, Pamukkale travertenleri, Mısır, Maya-Aztek piramitleri, Nemrut Dağı, Fuji Dağı, Everest Zirvesi, Tac Mahal, Göbeklitepe, Kolezyum, Küba, Tibet, Singapur, İskenderiye, Efes...
23.07.2022 Dünya
Saat Kulesi'ndeki orijinal saat 1976'da bakım görmüş
Saat Kulesi'ndeki orijinal saat 1976'da bakım görmüş Antalya'nın simgelerinden tarihi Saat Kulesi'ndeki çalınan orjinal saat ile parçalarının bulunması için ilgili tüm kamu kurumları nezdinde arşiv taraması başlatıldı. İncelemede, kent tarihçisi Hüseyin Çimrin'in 'Kent Kronolojisi' adlı kitabında; 1976 tarihli bir yerel gazete haberini kaynak gösterdiği ve kuledeki orijinal saatin 28 Şubat 1976'da bakımdan geçip, kadranı değiştirildiği ortaya çıktı. Arşiv belgelerde, 1985 yılında yapılan kontrolde saatin orijinal olduğu belirtilirken, plastik saatle değişimin bu tarihten sonra olabileceği üzerinde duruluyor.
7.06.2022 Gündem
Makedon Kulesi, Galata Kulesi gibi olacak
Makedon Kulesi, Galata Kulesi gibi olacak Edirne'de, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca restorasyona alınan, 1500 yıllık Makedon Kulesi'ndeki kazı çalışmalarında, Bizans dönemine ait duvar taşlarına ulaşıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Makedon Kulesi'nin müze olacağını belirterek, "Galata Kulesi'ndeki gibi yerli ve yabancı ziyaretçiler, kulenin en uç noktasına çıkıp, 360 derece şehri seyredecek" dedi.
20.05.2022 Kültür Sanat
Sultan 2. Abdülhamid vefatının 104. yılında anılıyor! Abdülhamid han kimdir?
Sultan 2. Abdülhamid vefatının 104. yılında anılıyor! Abdülhamid han kimdir? 33 yıl Osmanlı tahtında kalan Sultan 2. Abdülhamid, vefatının 104. Yılında anılıyor. 2. Abdülhamid döneminde Osmanlı Devleti 2. Abdülhamid döneminde eğitim, sağlık, iktisat, kültür-sanat ve diğer birçok alanda gelişim gösterdi. Peki, Abdülhamid han kimdir? Abdülhamid han kaç yılında öldü? İşte 2. Abdülhamid hakkında merak edilenler…
10.02.2022 Gündem
İzmir'in neyi meşhur? İzmir'in en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
İzmir'in neyi meşhur? İzmir'in en meşhur yiyecekleri ve yerleri… Türkiye üç tarafı denizlerle çevrili olan bir ülke olarak doğal güzellikleri oldukça fazla olmaktadır. Denize kıyısı olan bölgelerden biri olan Ege bölgesi eşsiz kıyılara ve koylara sahip olmaktadır. Suyun ve karanın iç içe olduğu ege bölgesinin en gözde ili İzmir olarak ifade edilmektedir. İzmir pek çok doğal ve tarihi güzelliğin bir arada olduğu kıyı illerinden biri olmaktadır. 
7.02.2022 Yaşam
Çanakkale'nin neyi meşhur? Çanakkale'nin en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
Çanakkale'nin neyi meşhur? Çanakkale'nin en meşhur yiyecekleri ve yerleri… Türkiye'de bulunan her şehrin kendine özgü bir özelliğe sahip olduğunu söylemek mümkündür. Marmara bölgesinin içerisinde yer almakta olan Çanakkale ilinin aynı zamanda Türkiye'nin kuzeybatısında bulunduğunu ifade etmekte mümkündür. Çanakkale köklü bir tarihe sahip olan oldukça önemli bir ilimiz olarak bilinmektedir. Hem gezilecek meşhur yerleri hem de meşhur yiyecekleri ile Çanakkale mutlaka görülmesi gereken şehirler arasında yer almaktadır. Çanakkale'nin hem meşhur yerlerini gezmek hem de meşhur yiyeceklerini tatmak isteyen kişiler öncesinde bilgi sahibi olmak isteyebilir. 
1.02.2022 Yaşam
Antalya'nın neyi meşhur? Antalya'nın en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
Antalya'nın neyi meşhur? Antalya'nın en meşhur yiyecekleri ve yerleri… Antalya; Akdeniz Bölgesi'nin en güzel illerinden birisi olarak bilinmektedir. Nüfus olarak Türkiye'nin en kalabalık şehirleri arasında beşinci sırada yer almaktadır.
31.01.2022 Yaşam
Arnavutluk ile kritik anlaşmalar imzalandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan hedefi açıkladı: 1 milyar dolar!
Arnavutluk ile kritik anlaşmalar imzalandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan hedefi açıkladı: 1 milyar dolar! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ortak basın toplantısında konuştu. 7 anlaşmanın imzalandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "522 konutu 13 ay gibi rekor sayılacak bir sürede tamamladık. Bundan sonra da iyi gününde kötü gününde de Arnavutluk'un yanında olmayı sürdüreceğiz." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Arnavutluk ile ilgili ticaret hacmi hedefini de açıkladı.
17.01.2022 Siyaset
Saat kulesi rüzgara dayanamadı ve devrildi! İşte o anlar...
Saat kulesi rüzgara dayanamadı ve devrildi! İşte o anlar... Çatalca'da saat kulesi şiddetli rüzgara dayanamayarak devrildi.
29.11.2021 Vatan TV
İstanbul'da binanın çatısı vatandaşların üzerine uçtu! Çok sayıda ölü ve yaralı var
İstanbul'da binanın çatısı vatandaşların üzerine uçtu! Çok sayıda ölü ve yaralı var Yurdun büyük bir bölümünde etkili olan lodos, hayatı olumsuz etkiliyor. İstanbul'da lodosun hızı 130 kilometreye çıktı. Kentte çok sayıda yerde çatılar uçtu. Bakan Koca yaralılarla ilgili son durumu bildirdi. AFAD'dan yapılan açıklamada da "Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamasını önemle rica ederiz." ifadeleri kullanıldı. Öte yandan İstanbul'daki fırtına kabusunda yürek yakan bir detay ortaya çıktı. Esenyurt'ta, Elif Şanver isimli kadın, şiddetli rüzgar nedeniyle uçan çatının altından çocuğunu kurtardı ama kendisi hayatını kaybetti. İşte haberin detayları...
29.11.2021 Gündem
Lütfü Türkkan ne dedi? İYİ Partili Lütfü Türkkan özür diledi!
Lütfü Türkkan ne dedi? İYİ Partili Lütfü Türkkan özür diledi! İYİ Parti Grup başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Bingöl’de Genel Başkan Meral Akşener'e tepki gösteren kişiye küfür ettiği için özür diledi. Söz konusu gelişmenin ardından Lütfü Türkkan ne dedi, sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Peki, Lütfü Türkkan ne küfür etti?
6.11.2021 Gündem
Bingöl'de gergin anlar! İYİ Partili Lütfü Türkkan vatandaşa küfretti
Bingöl'de gergin anlar! İYİ Partili Lütfü Türkkan vatandaşa küfretti İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bingöl'de esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla bir araya geldi. Şehit yakını olduğunu iddia eden bir kişi, İYİ Parti'nin HDP ile yakın ilişki kurduğunu savunarak tepki gösterdi. Polis ekiplerinin bölgeden uzaklaştırmaya çalıştığı kişinin yanına giden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan boynuna sarılarak bir süre dinlediği bu kişiye küfretti.
6.11.2021 Siyaset
Eşinden boşandı, nafakasını ödeyemeyince kendini yakmak istedi
Eşinden boşandı, nafakasını ödeyemeyince kendini yakmak istedi Kayseri'de nafakasını ödeyemeyen Hüseyin T. (38), hafif ticari aracının üzerine çıkarak, eline aldığı benzin bidonuyla kendini yakmak istedi. Hüseyin T.'nin kendini yakma girişimi polis ekiplerince engellendi.
17.09.2021 Yaşam
Kadın polise ahlaksız teklifte bulunmuştu! Yine gözaltında
Kadın polise ahlaksız teklifte bulunmuştu! Yine gözaltında Antalya'da, maske takması konusunda kendisini uyaran polisin yanındaki kadın meslektaşını gösterip, 'Beğendim, bana göndersene' deyince gözaltına alınan, sevk edildiği adliyede hakimlik tarafından serbest bırakılan Letonya asıllı İngiliz turist Dmitrijs Solovjovs (34), dün akşam saatlerinde maskesiz yakalandı. Maske takmasını isteyen polislere zorluk çıkaran Solovjovs, kelepçelenip maske takılarak polis merkezine götürüldü. Solovjovs'tan, 1'i kadın, 2 polis memuru şikayetçi oldu.
5.05.2021 Gündem
Kadın polise ahlaksız teklif! Gözaltına alındı
Kadın polise ahlaksız teklif! Gözaltına alındı Antalya'da, maske takması konusunda uyaran polisin yanındaki kadın polisi gösterip, "Beğendim, bana göndersene" diyen Litvanya asıllı İngiliz turist Dmitrijs Solovjovs (34), gözaltına alındı.
3.05.2021 Gündem
Çıplak ayakla polislerin yanına koşup yardım istedi! 'Eşim beni dövdü'
Çıplak ayakla polislerin yanına koşup yardım istedi! 'Eşim beni dövdü' Çorum’da bir kadın, çıplak ayak 2 kilometre koşarak geldiği kontrol noktasında, evde tartıştığı eşinin kendisini dövdüğünü söyleyip polisten yardım istedi. Polis merkezine götürülen kadının darp iddiası araştırılıyor.
3.04.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Saat Kulesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki saat kulesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.