Gazete Vatan Logo

Antalya'nın neyi meşhur? Antalya'nın en meşhur yiyecekleri ve yerleri…

Antalya; Akdeniz Bölgesi'nin en güzel illerinden birisi olarak bilinmektedir. Nüfus olarak Türkiye'nin en kalabalık şehirleri arasında beşinci sırada yer almaktadır.

Antalya'nın neyi meşhur? Antalya'nın en meşhur yiyecekleri ve yerleri…

Antalya; doğal güzellikleriyle oldukça dikkat çekmektedir. Bununla beraber hem mutfak hem de doğal güzellikleri ile herkesi büyülemektedir. 

Antalya'nın Neyi Meşhur? 

Türkiye çapında; en turistik ve en renkli yerlerinden birisi olan Antalya, yaz tatillerinin en popüler şehirlerinden birisidir. Antalya'nın birden fazla meşhur yemeği ve gezilecek yerleri vardır. 

Antalya'nın En Meşhur Yiyecekleri 

Antalya'nın en meşhur yiyecekleri; 

- Alanya Bohçası: Krep hamuruyla hazırlanan bu yemek, iç harcının değişik şekillerde yapılmasıyla beraber hem sabah hem de akşam tüketilmektedir. Kahvaltı için peynirle, akşam yemekleri için ise genel olarak kuzu eti ile yapılmaktadır.

- Hülüklü Çorbası: Bol bol tavuk eti, sarımsak ve yoğurdun kullanılmasıyla beraber Antalya'nın en çok sevilen çorbaları arasında yer almaktadır. Salça ile yapılan nohutlu- köfteli türü de bulunmaktadır. 

- Laba Dolması: Kuzu kaburganın, iç pilav ile buluşmasından ortaya çıkan bu eşsiz dolma, oldukça lezzetlidir. Dolmanın yapımı için; haşlandıktan hemen sonra fırınlanan kuzu etinin ağız içerisinde dağılması oldukça lezzetlidir. 

Haberin Devamı

 - Enginarlı Girit Kebabı: Enginar, et, taze soğan, soğan ve kuşbaşının bir araya gelmesi ile hazırlanan bu kebap, en eşsiz lezzetlerinden birisidir. Kuşbaşı dışında köfteyle yapılması da mümkündür. 

- Muz Tatlısı: Normal şekilde yağda kızartma şeklinde yapılan muz tatlılarının aksi olarak, Finike usulü muz tatlısı, fırın içerisinde hazırlanmaktadır. Üstüne ilave edilen portakal suyundan yapılan eşsiz sosu da lezzet katmaktadır.

- Hibeş: Sarımsak, limon suyu, baharat, tahin gibi malzemelerle hazırlanan bu yemek, makarna, et, tavuk et yemeklerinin yanında sos şeklinde tüketileceği gibi doğrudan meze olarak da tüketilmektedir. 

- Gökçesu Pilavı: Bilinen pilavlar dışında çok değişik şekillerde hazırlanan bu pilav içinde; havuç, nohut, dereotu, maydanoz bulunmaktadır.

 Antalya'nın En Meşhur Yerleri

Antalya'nın en meşhur yerleri; 

 - Kaleiçi: Antalya'da Muratpaşa'da yer alan Kaleiçi; ilin tarihinin izlerini taşımaktadır. Bu yüzden çok önemli bir yerdir. Geçmişten günümüze kadar en somut yapılı tarihi eserler, yalnızca mimari ile değil, o dönemdeki insanların her türlü durumunu yansıttıklarından ötürü önem taşımaktadır. 

Haberin Devamı

- Tarihi Saat Kulesi: Antalya'nın en önemli ve en meşhur yerlerinden birisi olan bu kule, kalın beşgen burcun üstüne inşa edilmiştir. Bununla beraber dört bir tarafında birer adet saat bulunmaktadır. Kimin ve ne zaman yapıldığı konusunda kesin bilgi yoktur. 14 metre yüksekliğindeki bu kuleyi görmek oldukça önemlidir. 

- Yanartaş: Antalya'nın ünlü ve çok popüler merkezi olan ve Kemer'e bağlı olan Çıralı'da yer alan Yanartaş; sonsuz ateş şeklinde anılmaktadır. Çıralının girişinde yer alan köprü geçildikten sonra sol tarafta bulunan portakal bahçelerinin olduğu bölüme vardıktan yaklaşık üç buçuk kilometre sonra varılmaktadır. Yanartaş'a tırmanırken, doğa ve denizin güzelliğine bakmak önemli bir deneyim olacaktır.