Prematüre

Prematüre

Son dakika prematüre haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan prematüre ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını prematüre haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Prematüre

haberleri sayfasında son dakika yaşanan prematüre gelişmeleri de dahil olmak üzere 324 prematüre haberi bulunmuştur. Tüm prematüre haberleri aşağıda listelenmiştir.
İstanbul'da minibüse binenler inanamadı! Genç kadın yolcuların içinde doğum yaptı
İstanbul'da minibüse binenler inanamadı! Genç kadın yolcuların içinde doğum yaptı Bahçelievler'de 32 haftalık hamile Mizgin Güçlü kontrol için hastaneye gittiği sırada yolcu minibüsünde doğum yaptı. Minibüsle hastaneye götürülen kadın ile bebeği tedavi altına alındı. Bebeğe Asmin adı verildi. Doğum yapan Mizgin Güçlü, "Minibüste bir anda sancım başlayınca kendimi yere attım. Minibüste bir sürü erkek vardı, ben de onlardan çekindiğim için bağıramadım. Minibüsün demirlerinden tutunarak sessizce kendimi sıktım. Sıkınca da zaten bebek geldi" dedi. Baba Murat Güçlü, "Herkes minibüsçüye seslendi hızlansın diye. O da sağ olsun ambulans şoförü gibi sürmeye başladı. Hızlandı ve yoldakilere seslenerek yolu açtı. Tam hastanenin önüne geldiğimizde eşim minibüsün içerisinde doğum yaptı" dedi. Sürücü Hakan Yücel de "Uçakta gördük, takside gördük de minibüsün içinde ilk defa böyle bir şeye şahit olduk" diye konuştu.
27.01.2024 Gündem
İsrail saldırılarında Gazze’deki can kaybı 11 bin 360’a yükseldi
İsrail saldırılarında Gazze’deki can kaybı 11 bin 360’a yükseldi Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 4 bin 609’u çocuk olmak üzere 11 bin 360’a yükseldiğini açıkladı. Şifa Hastanesi’nde hayatını kaybeden prematüre bebek sayısı da 6’ya yükseldi.
13.11.2023 Dünya
Gazze'de İsrail katliamında son dakika! Akdeniz'de ABD helikopteri düştü 5 asker hayatını kaybetti
Gazze'de İsrail katliamında son dakika! Akdeniz'de ABD helikopteri düştü 5 asker hayatını kaybetti Gazze'deki insani dram artmaya devam ederken kritik bölgeden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. ABD Avrupa Komutanlığı (EUCOM) 10 Kasım’da askeri eğitim kapsamında havada rutin yakıt ikmali esnasında Akdeniz’e düşen ABD askeri uçağındaki 5 askeri personelin öldüğünü duyurdu. Gazze sağlık bakanlığı, Şifa hastanesinde iki hasta ve bir prematüre bebeğin öldüğünü söyledi. İsrail Savaş Kabinesi üyesi ve eski Savunma Bakanı Benny Gantz, 'Başbakan Benjamin Netanyahu görevden alınsın' çağrılarını reddetti. Netanyahu, Amerikan NBC televizyonuna verdiği demeçte Hamas'ın elindeki İsrailli rehinelerin serbest bırakılması için bir anlaşma olabileceğini söyledi.
13.11.2023 Dünya
Yenidoğan bakım ünitesinde deprem paniği yaşandı, hemşireler hayatlarını böyle hiçe saydı
Yenidoğan bakım ünitesinde deprem paniği yaşandı, hemşireler hayatlarını böyle hiçe saydı Kahramanmaraş merkezli depremde Gaziantep'te bir hastanede görev yapan hemşirelerin deprem anında yaşadıkları panik kameralara yansıdı. Prematüre ve hasta bebeklerin bulunduğu odaya koşan hemşireler, hayatlarını hiçe sayarak elleriyle bebek bulunan kuvözleri tuttu.
12.02.2023 Vatan TV
Yenidoğan bakım ünitesinde deprem paniği yaşandı, hemşireler hayatlarını böyle hiçe saydı
Yenidoğan bakım ünitesinde deprem paniği yaşandı, hemşireler hayatlarını böyle hiçe saydı Kahramanmaraş merkezli depremde Gaziantep'te bir hastanede görev yapan hemşirelerin deprem anında yaşadıkları panik kameralara yansıdı. Prematüre ve hasta bebeklerin bulunduğu odaya koşan hemşireler, hayatlarını hiçe sayarak elleriyle bebek bulunan kuvözleri tuttu.
12.02.2023 Gündem
'Küçük savaşçı' dünyaya merhaba dedi! Kimse inanamadı, hastane özür diledi
'Küçük savaşçı' dünyaya merhaba dedi! Kimse inanamadı, hastane özür diledi 20 haftalıkken anne karnında öldüğü söylendi. Kötü habere annnesi dışında herkes inandı. Yaşananlar doktorları bile şoke etti. Hastane özür dilerken, kazanan 'küçük savaçı' oldu.
26.12.2022 Dünya
Bebek katili hemşirenin cinayet yöntemleri kan dondurdu!
Bebek katili hemşirenin cinayet yöntemleri kan dondurdu! İngiltere'de ortaya çıkan bebek cinayetleri kamuoyunda şok etkisi yaratmıştı. Kan donduran bebek cinayetlerine yeni detaylar ülkeyi sarsmaya devam ediyor. 7 bebeği öldürdüğü, 10 bebeği de öldürmeye teşebbüs ettiği iddia edilen Lucy Letby'nin cinayet yöntemleri dehşete düşürdü.
14.12.2022 Dünya
'Maske ve izolasyon tedbirleri azalınca çocuklarda RSV arttı'
'Maske ve izolasyon tedbirleri azalınca çocuklarda RSV arttı' Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Elif Ünver Korğalı, pandemi sonrası respiratuvar sinsityal virüsünde (RSV) artış olduğunu belirterek, "Birkaç yıl pediatrik açıdan rahat kış geçirdik çünkü maske kullanılıyordu ve izolasyon önlemlerine ileri derecede uyuluyordu. Şimdi maskeleri kaldırdık, okulları açtık ve izolasyon tedbirleri gevşedi" dedi.
13.12.2022 Sağlık
Kahin Baba Vanga’dan 2022 yılı için 6 kehanet!
Kahin Baba Vanga’dan 2022 yılı için 6 kehanet! Bulgar kahin Baba Vanga’nın geleceğe yönelik yaptığı isabetli tahminlerle tüm dünyayı şaşkına çeviriyor. Baba Vanga’nın 2022 yılı için yaptığı 6 kehanetten 2'si şimdiden gerçek oldu. Baba Vanga, daha önce de tüm dünyayı etkileyen bazı olayları yıllar öncesinden tahmin ederek şaşkına çevirmişti.
16.07.2022 Dünya
Kurban Bayramı'nda kesmek için aldı! Sabah görünce inanamadı, milyonda bir oluyor
Kurban Bayramı'nda kesmek için aldı! Sabah görünce inanamadı, milyonda bir oluyor Adıyaman'da akılalmaz olay yaşandı. Görenler inanamıyor. Sarıkaya ailesi, Kurban Bayramı'nda kesmek için 2 ay önce keçi satın aldı. Bir sabah kalktıklarında gördükleri karşısında neye uğradıklarını şaşırdılar. Milyonda bir görülen bir olay gerçekleşti. Aldıkları keçi hamileyken ikinci bir hamilelik geçirerek milyonda bir görülen bir doğum yaptı. İşte son dakika haberinin detayları...
7.07.2022 Yaşam
Ugandalı Mariem Nabatanzi dünya rekoru kırdı! 40 yaşında tam 44 çocuk...
Ugandalı Mariem Nabatanzi dünya rekoru kırdı! 40 yaşında tam 44 çocuk... Ugandalı Mariem Nabatanzi isimli kadın dünya rekoruna imza attı. Nadir görülen genetik bir durumu olan Mariem, 40 yaşında tam 44 çocuk doğurdu. İşe eşi benzeri görülmemiş hikayenin detayları...
25.06.2022 Dünya
Hastanede prematüre doğan bebeğe yapılan ülkeyi ayağa kaldırdı! 'Cesedini bulamadık'
Hastanede prematüre doğan bebeğe yapılan ülkeyi ayağa kaldırdı! 'Cesedini bulamadık' Hastanede yaşanan skandal ABD’yi karıştırdı. Massachusetts eyaletinin başkenti Boston’da bir hastanede yaşanan akılalmaz olay, gazete manşetlerinin üst sıralarında yer aldı. Prematüre doğan bir bebeğin hayatını kaybettikten sonra yapılanla haberi okuyanların tepkilerine neden oldu. İşte vicdanları sızlatan olayın detayları...
25.06.2022 Dünya
Sosyal medya fenomeni bebeğini ikinci kez doğuracak! Akılalmaz olay tıp dünyasını şoke etti! 18 yaşına gelene kadar...
Sosyal medya fenomeni bebeğini ikinci kez doğuracak! Akılalmaz olay tıp dünyasını şoke etti! 18 yaşına gelene kadar... Tıp dünyası bu akılalmaz olayı konuşuyor! Sosyal medya fenomenlerinden Jaiden Ashlea, bebeğini ikinci kez doğurmaya hazırlanıyor. Oğlunun henüz karnındayken yaşadığı sağlık sorununu öğrenen ve hiç yılmadan çözüm arayan genç anne adayı, adeta kabusu yaşadı. ABD'li moda ve güzellik blogger'ı, yaşadıkları nedeniyle şimdi bebeğini tekrar dünyaya getirecek. İşte ilginç olayın detayları...
20.05.2022 Dünya
Çocuklarda hipertansiyon belirtilerine dikkat edilmeli
Çocuklarda hipertansiyon belirtilerine dikkat edilmeli Hipertansiyon hastalığının çocukluk döneminde ortaya çıkabildiğini belirten Çocuk Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Duygu Övünç Hacıhamdioğlu, “Geceleri uyanıp idrara gitmek, uç organlarda (el, ayak gibi) soğukluk, yürüme sırasında kalça ya da bacaktaki bir ağrıdan dolayı aksama, çarpıntı, terleme, ateş basması hissi gibi belirtiler hipertansiyona bağlı yakınmalar olabilir. 3 yaşını doldurmuş tüm çocuklara sağlık kontrolleri sırasında tansiyon ölçümü de yapılması çok önemlidir” dedi.
16.05.2022 Sağlık
Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nde binden fazla bebek kör olmaktan kurtarıldı
Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nde binden fazla bebek kör olmaktan kurtarıldı Sağlık Bilimleri Üniversitesi İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde göz doktoru olarak görev yapan Doç. Dr. Nihat Sayın, ebeveynlerin erken doğan bebeklerini mutlaka göz muayenesine getirmesi gerektiğini ancak pandemi döneminde yüzde 40’lık bir azalma olduğunu belirtti. Sayın, 2012’den bu yana binden fazla erken doğan bebeği tedavi ettiklerini de dile getirdi.
22.03.2022 Sağlık
​Ukrayna'dan dehşete düşüren iddia: Rusya, 500 sivili 'canlı kalkan' olarak kullanacak
​Ukrayna'dan dehşete düşüren iddia: Rusya, 500 sivili 'canlı kalkan' olarak kullanacak Ukrayna'nın liman kenti Mariupol'den savaşın 21. gününde acı haberler gelmeye devam ediyor. Bölge valisi Pavlo Kyrylenko Rus birliklerinin bir hastaneyi ele geçirdiğini ve 500 kişiyi canlı kalkan olarak kullanmak için esir tuttuğunu duyurdu. Kentteki diğer hastanelerde anne babalarını kaybetmiş yeni doğan bebekler hayatta kalma mücadelesi verirken uzmanlar Rusya'nın' insani koridor' teklifinin Suriye'deki oyun kitabından çıktığını iddia ediyor.
16.03.2022 Dünya
Korona virüs böbrekleri de etkiliyor
Korona virüs böbrekleri de etkiliyor Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Siren Sezer, ağır geçirilen korona virüs enfeksiyonunun böbreklerde hasara neden olabileceğini söyledi.
10.03.2022 Sağlık
Belirtiler çok benzer, 4 kat daha fazla bulaşıyor! 'Çocuğunuzu okula göndermeyin' uyarısı
Belirtiler çok benzer, 4 kat daha fazla bulaşıyor! 'Çocuğunuzu okula göndermeyin' uyarısı Koronavirus ve İnfluenza’nın RNA virüsü ailesinden olması nedeniyle benzer ve ortak yanlarının olduğunu belirten Uzm. Dr. Musa Bostancıoğlu, “Her ikisinde de ateş, öksürük, kas ağrıları, yorgunluk, burun tıkanıklığı veya akıntısı, bazen kusma ve ishal gözlenebiliyor. Bu nedenle her iki viral enfeksiyonda da korunma, mesafe ve hijyene dikkat etmek, hastalığın ne olduğu belli olana kadar en az 2 gün, tanı konulunca İnfluenza’da 7 gün, Kovid-19’da ise 10 gün çocukları okula göndermemek gerekiyor” dedi.
4.02.2022 Sağlık
Covid-19 gebelerde erken doğumlara sebep oluyor!
Covid-19 gebelerde erken doğumlara sebep oluyor! Pandemi ile ilgili dünya genelinde çalışmalar yayınlanmaya devam ediyor. Özellikle hamilelerde ve yenidoğan bebeklerde COVİD-19 enfeksiyonunun nasıl seyrettiği üzerine araştırmalar sürüyor. Yapılan son çalışmalar, prematüre doğum sıklığı pandeminin başında 32 – 37 gebelik haftaları arasında artmışken özellikle delta varyantı sonrası daha küçük prematüre bebek doğumları görülmeye başlandığını gösteriyor. Covid-19 enfeksiyonunun prematüre doğumlara sebep olduğunu belirten Neonatoloji Uzmanı Doç. Dr. Adil Umut Zübarioğlu, hamilelere uyarılarda bulundu.
22.01.2022 Sağlık
Her 4 bebekten 1’inde görülüyor! Dikkat
Her 4 bebekten 1’inde görülüyor! Dikkat Prematüre retinopatisi (ROP), erken doğan bebeklerin gözlerinde gelişebilen ve görmeyi tehdit eden önemli sağlık sorunlarından biri. Bebek ne kadar erken doğarsa ROP riskinin o kadar artacağına işaret eden Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Özge Yabaş Kızıloğlu, prematüre retinopatisi hakkında önemli bilgiler verdi. Kızıloğlu, taranan her 4 bebeğin 1’inde prematüre retinopatisi (ROP) görüldüğünü vurguladı.
9.12.2021 Sağlık
Hemanjiom mutlaka tedavi edilmeli mi?
Hemanjiom mutlaka tedavi edilmeli mi? Çocukluk döneminde sıklıkla görülen hemanjiom hastalığı anne ve babaları tedirgin etmektedir. Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sinem Yiğit Uğur, merak edilenleri sizler için anlatıyor.
7.12.2021 Sağlık
Böyle baba olmaz olsun! 13 günlük bebeğini karınca zehriyle zehirledi
Böyle baba olmaz olsun! 13 günlük bebeğini karınca zehriyle zehirledi Yalova'da 13 günlük bebeğinin mamasına karınca zehri katıp öldürmeye çalıştığı gerekçesiyle gözaltına alınan baba Serhat Oskan (41), sevk edildiği adliyede tutuklandı. Oskanın emniyetteki ifadesinde, Sarhoştum. Bebeğin rahatımı bozduğunu düşünüyordum. Bir kaşık zehri mamasına karıştırdım, ondan kurtulmak istemiştim dediği öğrenildi.
24.11.2021 Yaşam
Film gibi hikaye! Golden Gate Köprüsü'nde 200 ölümü engelleyen kahraman...
Film gibi hikaye! Golden Gate Köprüsü'nde 200 ölümü engelleyen kahraman... ABD’de pek çok filmde ve dizide karşımıza çıkan Golden Gate Köprüsü ile cisimleşen San Francisco şehrinde yaşayan Kevin Briggs, kamuoyu tarafından tanınan ve sevilen bir isim. Briggs, 200'den fazla insanın hayatını kurtardı. 2005 yılında Golden Gate köprüsüne çıkan Kevin Berthian'ı intihardan vazgeçiren Briggs, 16 yıl sonra bir araya geldiği Berthian ile filmlere konu olacak bir hikaye yazmaya başladı...
20.11.2021 Dünya
Türkiye’de her 10 bebekten 1’i prematüre doğuyor
Türkiye’de her 10 bebekten 1’i prematüre doğuyor Son yıllarda ülkemizde prematüre doğum oranının da prematüre doğan bebeklerin yaşama şansının da arttığını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Miraç Ergen, “Türkiye’de prematüre doğum oranı yüzde 11’dir. Daha önceki yıllarda çoğu gebelik düşük veya ölü doğum ile sonuçlanırken, sağlık hizmetlerindeki gelişmelerle artık bu fetüsler canlı kalabilmekte ancak erken doğabilmektedir” dedi.
16.11.2021 Sağlık
Sağlık Bakanlığı'ndan flaş genelge! Yenidoğanlar için...
Sağlık Bakanlığı'ndan flaş genelge! Yenidoğanlar için... Sağlık Bakanlığınca yayımlanan genelgeyle, tüm yenidoğanlara yapılan K vitamininin uygulama dozu, düşük doğum ağırlıklı bebekler için yeniden düzenlendi.
5.11.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Prematüre ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki prematüre haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.