Gazete Vatan Logo

'Küçük savaşçı' dünyaya merhaba dedi! Kimse inanamadı, hastane özür diledi

20 haftalıkken anne karnında öldüğü söylendi. Kötü habere annnesi dışında herkes inandı. Yaşananlar doktorları bile şoke etti. Hastane özür dilerken, kazanan 'küçük savaçı' oldu.

'Küçük savaşçı' dünyaya merhaba dedi! Kimse inanamadı, hastane özür diledi

Hannah Cole 27 yaşında hamile kaldığını öğrenince, heyecanla çocuğunu kucağına alacağı günü beklemeye başladı. 20. haftaya kadar her şey güzel giderken, genç kadın aldığı haberle yıkıldı. Doktorlar yaptıkları kontrollerde kalp atışını duyamayınca anneye kötü haberi verdiler ve bebeğin anne karnında öldüğünü açıkladılar. Genç kadının ölü bebeğin alınması için acilen doğuma girmesi gerekiyordu.

 Tüm mutluğu dakikalar içerisinde yok olan genç annne adayı, artık hayatının en kötü olayı ile karşı karşıyaydı. Ne yapacağını bilemeyen  Cole bir yandan bu olayın kendi başına neden geldiği sorgular ve bir türlü kabul edemezken bir yandan da ameliyat olmak istemiyordu. 

KALBİ TEKRAR ATMAYA BAŞLADI

Genç kadın çocuğu ile iilgili kurduğu hayallere veda etmekte zorlanırken, annelik içgüdülerine güvenerek bir adım attı. Aklından bebeğinin hala yaşırıyor olabileceğine dair küçük bir ihtimalin geçmesi, genç kadının hayatının tamamen değişmesini sağladı. 

Annelik içgüdüsüne güvenen Hannah doktorlardan son bir kez tarama yapmalarını istedi. Sonuç doktorları bile şaşırttı, bebeğin kalbi tekrardan atmaya başlamıştı.

KÜÇÜK SAVAŞÇI DÜNYAYA MERHABA DEDİ

Hürriyet'te yer alan habere göre; Hannah bundan kısa bir süre sonra 30 Ekim'de bebeğini dünyaya getirdi. Oakley Cole-Fowler adı verilen Bebek 24 hafta ve üç günlükken 780 gram olarak doğdu.

Haberin Devamı

Hemen yoğun bakıma alınan 'küçük savaşçı' henüz 8 günlükken aldığı 'Nekrotizan enterokolit' teşhisi nedeni ile ameliyata alındı.

Neonatal nekrotizan enterokolit (NEK) genelde prematüre bebekleri etkileyen bağırsakların bazı kısımlarında doku hasarı ile karakterize, ciddi bir gastrointestinal sistem hastalığıdır.

Bahar aylarında bir kaç operasyon daha geçirecek olan Oakley, asıl doğması beklenen tarih olan 9 Şubat 2023'e kadar hastanede kalacak.

"O BENİM NOEL MUCİZEM"

Tıpkı hamileliğinin son dönemi gibi bebeğinin sağlığının da inişli çıkışlı olduğunu anlatan 'küçük savaşçının annesi , "O benim Noel mucizem. Doğumu stresli oldu ancak şimdi rahatladım. Onu bir kaç ay içinde eve götürebileceğimizi umuyorum" dedi.

'İÇTENLİKLE ÖZÜRLERİMİZİ SUNUYORUZ'

Hannah Cole, hayatının kabusa dünmesine neden olan hastaneneden şikayetçi oldu. Bradford Eğitim Hastanesi Hannah'nın yaşadığı sıkıntılarla ilgili soruşturmanın tamamlandığını belirtti ve genç anneden şöyle özür diledi:

Haberin Devamı

"Oakley'in doğumundan dolayı ailesine tebriklerimizi gönderiyoruz ve küçük bebeğe iyi dileklerimizi iletiyoruz. Bayan Cole'un aldığı tedavi ve bakımla ilgili olarak yaşadığı sıkıntı ve endişeden dolayı içtenlikle özürlerimizi sunuyoruz."

SOSYAL MEDYADAN TEBRİK YAĞDI

Hannah'ın hikayesinin duyulması sonrası sosyal medyada birçok insan Oakley için iyi dileklerini bildirdi. Kullanıcılar da tıpkı anne gibi bunun bir Noel mucizesi olduğunu vurguladılar.