Oxfam

Oxfam

Son dakika oxfam haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan oxfam ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını oxfam haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Oxfam

haberleri sayfasında son dakika yaşanan oxfam gelişmeleri de dahil olmak üzere 65 oxfam haberi bulunmuştur. Tüm oxfam haberleri aşağıda listelenmiştir.
İsrail'i şok eden F-35 kararı! Hollanda mahkemesi kararını verdi
İsrail'i şok eden F-35 kararı! Hollanda mahkemesi kararını verdi Hollanda Temyiz Mahkemesi, Hollanda hükümetinin İsrail’e F-35 savaş uçağı parçalarını ihracatını durdurmasına yönelik karar verdi.
12.02.2024 Dünya
Aralıksız bombalanan Gazze haritadan siliniyor Çatışma çemberi genişliyor
Aralıksız bombalanan Gazze haritadan siliniyor Çatışma çemberi genişliyor Hamas’ın saldırıları sonrası Gazze’yi ablukaya alan İsrail’in kara harekatı beklenirken, Gazze’nin tamamen yerle bir edilme ihtimali tüm dünyayı endişelendiriyor.
12.10.2023 Gündem
Aşı kararı AB’de infial yarattı! BioNTech ve Moderna’dan ortalığı karıştıran hamle!
Aşı kararı AB’de infial yarattı! BioNTech ve Moderna’dan ortalığı karıştıran hamle! Koronavirüsle mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Yeni varyantlar ise paniğe neden oldu. Son haftalarda vakalar yeniden artışa geçti. Hem Türkiye’de hem dünyada uyarılar art arda geldi. Böyle giderse tam kapanma sürecine yeniden girilebilir. Mücadelede en büyük silah ise hala aşı. Yetkililer aşıda eşitsizlik uyarısı yaparken, iki firmadan şoke eden bir karar geldi. Moderna ve BionTech’in hamlesi Avrupa Birliği’nde infial yarattı.
3.08.2021 Sağlık
Koronavirüs milyarderlere yaradı! Servetleri 4 trilyon dolar arttı
Koronavirüs milyarderlere yaradı! Servetleri 4 trilyon dolar arttı Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde milyarderlerin servetleri 4 trilyon dolar arttı.
3.04.2021 Dünya
İngiltere’den aşı araştırması! '5.9 milyar dozun yarısını...'
İngiltere’den aşı araştırması! '5.9 milyar dozun yarısını...' İngiltere'de faaliyet gösteren yardım kuruluşu Oxfam'a göre, dünya nüfusunun sadece yüzde 13'ünü oluşturan birkaç varlıklı ülke tarafından "muhtemel" korona aşılarının yarısından fazlasını satın alındığı belirtildi.
18.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Fatmanur Altun: Alıntıladığım cümleler bana aitmiş gibi dünyayı dolaşıyor
Fatmanur Altun: Alıntıladığım cümleler bana aitmiş gibi dünyayı dolaşıyor TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Fatmanur Altun, CHP'li Özgür Özel'in "İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’un evine dört maaş giriyor" iddialarıyla ilgili yazısında tırnak içinde yer verdiği "Vatandaşla alay etmeyin, sabrımızı da sınamayın, ikiyüzlülüğünüzü ve ihanetinizi milletimizin gözlerinin önüne sermeyin" vesselam…" cümlesinin kendi ifadesiymiş gibi paylaşılmasına tepki gösterdi.
4.08.2019 Gündem
Vicdanları sızlatan insanlık dramı!
Vicdanları sızlatan insanlık dramı! Yemen'deki savaş üç yılı geride bırakırken, ülkede yaşanan felaketi yansıtan fotoğraflar vicdanları sızlatıyor. Açlıktan hayatını kaybeden Yemenli minik Emel'in hafızalara kazınan zayıf bedeni, dünyanın gözlerini bir kez daha Yemen'e çevirirken, çağımızın en büyük insan kaynaklı felaketi; çocuk, kadın, yaşlı demeden can almaya devam ediyor.
9.11.2018 Dünya
Şok! İlaç karşılığında cinsel ilişki!
Şok! İlaç karşılığında cinsel ilişki! Yardım kuruluşu Sınır Tanımayan Doktorların (Medecins Sans Frontiers / MSF) çalışanlarının Afrika’da muhtaçlar ile ilaç karşılığında cinsel ilişki kurduğu iddia edildi.
22.06.2018 Dünya
Skandal iddia! İlaç karşılığında cinsel ilişki...
Skandal iddia! İlaç karşılığında cinsel ilişki... Yardım kuruluşu Sınır Tanımayan Doktorların (Medecins Sans Frontiers / MSF) çalışanlarının Afrika’da muhtaçlar ile ilaç karşılığında cinsel ilişki kurduğu iddia edildi.
21.06.2018 Dünya
Ayakkabılarını parçalıyorlar
Ayakkabılarını parçalıyorlar BBC’nin haberine göre örgütün bugün yayımladığı raporda, Fransa’nın çocuk yaştaki Eritreli bir kadını 40 günlük bebeğiyle otoyoldan, İtalya’nın Ventimiglia sınır kasabasına yürümeye zorladığı öne sürüldü.
16.06.2018 Dünya
Kızılhaçta "cinsel istismar" skandalı
Kızılhaçta "cinsel istismar" skandalı Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), üç yılda 21 personelinin "cinsel istismar" nedeniyle işten atıldığını veya istifa etmek zorunda kaldığını duyurdu.
24.02.2018 Dünya
Bill Gates'ten ilginç açıklama: Benden daha çok alın
Bill Gates'ten ilginç açıklama: Benden daha çok alın Teknoloji devi Microsoft'un kurucusu Bill Gates en zenginler listesinde ilk sırada görmeye alıştığımız bir isim. Son yıllarda yardım kuruluşlarına verdiği destek ile adından söz ettiren Gates, devletin kendisinden daha çok vergi alması gerektiğini belirtti ve "zenginlerden daha çok vergi alın" çağrısı yaptı
21.02.2018 Dünya
İngiltere'den sonra Amerika'da skandal...
İngiltere'den sonra Amerika'da skandal... Haiti'ye yardım etmeye giden İngiliz Oxfam’dan sonra adı ‘yardım karşılığı seks’ skandalına karışan ikinci yardım kuruluşu ABD’li World Vision oldu.
19.02.2018 Dünya
Bir skandal daha! 'Yardım karşılığı cinsel ilişki'
Bir skandal daha! 'Yardım karşılığı cinsel ilişki' İngiliz Oxfam’dan sonra adı ‘yardım karşılığı cinsel ilişki’ skandalına karışan ikinci yardım kuruluşu ABD’li World Vision oldu.
19.02.2018 Dünya
Seks skandalı istifa getirdi
Seks skandalı istifa getirdi Daily Mail gazetesi, 2010’daki deprem felaketinin ardından Haiti’ye giden Oxfam çalışanlarının, hayat kadınlarıyla beraber olduğu, masrafları kurum tarafından karşılanan villayı görüntüledi.
13.02.2018 Dünya
Seks skandalı  zor durumda bıraktı
Seks skandalı zor durumda bıraktı İngiliz yardım kuruluşu, çalışanlarının Haiti depremi sırasında karıştığı seks skandalı yüzünden İngiliz hükümetinden aldığı mali desteği kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldı.
12.02.2018 Dünya
'Oxfam çalışanları depremzedelerle para karşılığı cinsel ilişkiye girdi'
'Oxfam çalışanları depremzedelerle para karşılığı cinsel ilişkiye girdi' İngiliz Times gazetesi, İngiliz yardım kuruluşu Oxfam'ın üst düzey çalışanlarının, 2010 yılındaki Haiti depreminden kurtulan kadınlarla para karşılığı cinsel ilişkiye girdiğini açıkladı.
9.02.2018 Dünya
4 günlük maaşa bir ömür boyu
4 günlük maaşa bir ömür boyu Davos öncesi “Milyarder sayısı artıyor ama bu sevindirici değil, sistemin başarısızlığı” diyen Oxfam, en büyük 5 moda markasının genel müdürünün 4 günlük maaşının bir Bangladeşli tekstil işçisinin ömür boyu kazanabileceği ücrete denk geldiğine dikkat çekti
22.01.2018 Ekonomi
Küresel servet onların cebine gidiyor!
Küresel servet onların cebine gidiyor! İngiliz yardım kuruluşu Oxfam, küresel gelir adaletsizliğinin 2017'de arttığını ifade ederek yaratılan küresel servetin yüzde 82'lik bölümünün en zengin yüzde 1'lik kesimin cebine gittiğini söyledi.
22.01.2018 Dünya
750 bin kişide şüpheli kolera vakası tespit edildi!
750 bin kişide şüpheli kolera vakası tespit edildi! Yemen’de kötü insani koşullar nedeniyle kolera salgını hızla yayılmaya devam ediyor. 750 bin kişide şüpheli kolera vakası tespit edildi.
29.09.2017 Sağlık
Tarihteki en büyük salgın: Kolera
Tarihteki en büyük salgın: Kolera Uluslararası insani yardım kuruluşu Oxfam, geçen nisan ayından bu yana ülkeyi etkisi altına alan kolera salgınının "tarihteki en büyük salgın" olduğunu duyurdu.
28.09.2017 Dünya
ABD yüzünden felaketin içindeler! Çocuklara uyuşturucu ve dahası...
ABD yüzünden felaketin içindeler! Çocuklara uyuşturucu ve dahası... Musul'un terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılması için Şubat ayında başlatılan operasyonlar kapsamında 4 bine yakın sivilin hayatını kaybettiği açıklandı
25.03.2017 Dünya
Ebeveynlerinden çok okuyup az kazanıyorlar
Ebeveynlerinden çok okuyup az kazanıyorlar Hepsi iyi eğitimli, ama anne babaları kadar para kazanamıyorlar. 1980 ile 2000 yıllarında doğanları ebeveynlerinden yüzde 20 daha az maaşla çalıştıkları araştırmalara yansıyor.
11.02.2017 Arşiv
Oxfam: "Dünyanın yarısı, sekiz adamın elinde" Eğer önlem alınmazsa...
Oxfam: "Dünyanın yarısı, sekiz adamın elinde" Eğer önlem alınmazsa... Eğer önlem alınamazsa bireylerin öfkesi daha da büyüyecek ve köklü değişiklikler olacak... İngiliz yardım kuruşulu Oxfam'ın verilerine göre, dünyanın en zengin sekiz kişisinin serveti, dünyanın yarısını oluşturan 3.6 milyar nüfusun servetine eşit.
17.06.2021 Dünya
8 milyarderin serveti dünyanın yarısına eşit
8 milyarderin serveti dünyanın yarısına eşit En zengin 8 milyarder, dünya nüfusunun yarısının varlığına eşit bir serveti kontrol ediyor.
16.01.2017 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Oxfam ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki oxfam haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.