Gazete Vatan Logo

Seks skandalı istifa getirdi

Daily Mail gazetesi, 2010’daki deprem felaketinin ardından Haiti’ye giden Oxfam çalışanlarının, hayat kadınlarıyla beraber olduğu, masrafları kurum tarafından karşılanan villayı görüntüledi.

Seks skandalı istifa getirdi

Oxford merkezli uluslararası yardım kuruluşu Oxfam’ın Genel Müdür Yardımcısı Penny Lawrence, kurum çalışanlarının Haiti’de karıştığı seks skandalı karşısında hızlı tavır almadığı için sorumluluğun tamamının kendisinde olduğunu söyleyerek istifa etti.

İddiaların geçtiği dönemde Oxfam program direktörlüğü görevini yürüten Lawrence, skandalın kendi görev dönemi sırasında meydana gelmiş olmasından dolayı utanç duyduğunu belirtti. Lawrence, hem ülke direktörünün hem de ekip üyelerinin karıştığı iddialara neden olan davranışların Haiti’den önce ilk olarak Çad’da ortaya çıktığını kaydetti.

İngiltere Kalkınma Bakanı Penny Mordaunt ise İngiliz hükümetinden yetkililerle yapılan acil bir toplantıda Oxfam yöneticilerinin tam ve koşulsuz özür dilediklerini, olanlardan dolayı derin utanç duyduklarını aktardıklarını ifade etti.

Mordaunt, Haiti ile ilgili iddialar konusunda bildiği her şeyi açıklamadığı takdirde kuruma devlet desteğinin kesileceğini vurguladı.

The Times gazetesi Haiti’de görev yapan yedi eski Oxfam üyesiyle ilgili aralarında seks işçisi tutmak ve bilgisayarlarına pornografik görüntüler indirmenin de bulunduğu çeşitli iddiaları geçen hafta yayınlamıştı. Oxfam, 2011 yılına dair iddiaların araştırıldığını, dört kişinin kovulduğunu, diğer üç kişiden de istifalarının istendiğini kaydetmişti.

Haberin Devamı