Oturma İzni

Oturma İzni

Son dakika oturma izni haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan oturma izni ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını oturma izni haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Oturma İzni

haberleri sayfasında son dakika yaşanan oturma izni gelişmeleri de dahil olmak üzere 599 oturma izni haberi bulunmuştur. Tüm oturma izni haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev sahibi şikayetçi oldu! Şoke eden gerçek ortaya çıktı
Ev sahibi şikayetçi oldu! Şoke eden gerçek ortaya çıktı Avcılar'da bir ev sahibi 4 katlı binanın 2. katındaki daireyi kaçak çalıştığı iddia edilen emlakçı aracılığıyla kiraya verdi. Daireyi kiralayan kişi ise başka bir kiracı buldu. Daireyi son kiralayan, her odaya 10 yatak koyarak günlük kiralık daireden para kazanmaya başladı. Şikayetlerin artması üzerine ev sahibi İstanbul Emlakçılar Odası'ndan yardım istedi. Haber verilmesi üzerine daireye gelen polis ekipleri, 27 yatak konulan evde çok sayıda yabancı uyruklunun kaldığını tespit etti.
4.03.2024 Gündem
Green Card fotoğraf ölçüleri (boyutu) ayarlama | Green Card fotoğrafı nasıl olmalı (çekilir)? Green Card fotoğrafı sakallı ve makyajlı olur mu, telefonla çekilir mi?
Green Card fotoğraf ölçüleri (boyutu) ayarlama | Green Card fotoğrafı nasıl olmalı (çekilir)? Green Card fotoğrafı sakallı ve makyajlı olur mu, telefonla çekilir mi? Green Card fotoğraf ölçüleri ve boyutu, green card başvurularının başlamasıyla gündeme geldi. Amerika Birleşik Devletleri, her yıl binlerce kişiye Amerika’da kalıcı oturum izni veriyor. Green Card (Daimi Oturma İzni) Amerika'da yaşama ve çalışma hakkını elde etmenin ilk adımı görülüyor. Başvuruların kabul edilmesi için ise belirli kriterlere ve süreçlere uymak gerekiyor. Başvuruda bulunmak isteyenler Green Ccard fotoğraf ayarlama sürecini araştırıyor. Green Card fotoğraf özellikleri belli oldu. Peki, Green Card fotoğrafı nasıl olmalı, sakallı ve makyajlı olur mu, nasıl ayarlanır mı? Green Card fotoğrafı nasıl çekilir, telefonla çekilir mi?
5.10.2023 Gündem
Sahte site ile vize dolandırıcılığı yaptılar! Her milletten mağdur var
Sahte site ile vize dolandırıcılığı yaptılar! Her milletten mağdur var Bir vize danışmanlık şirketinin sahibi ve eşi, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün internet sitesini taklit ederek yabancı uyruklu kişileri dolandırdı. Mahkeme, şirket sahibi ve eşine ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan 90 yıl hapis cezası verdi.
8.08.2023 Yaşam
FETÖ’nün CIA ile ilişkisinin izleri: Oturum izni alıp ABD'ye yerleşti
FETÖ’nün CIA ile ilişkisinin izleri: Oturum izni alıp ABD'ye yerleşti FETÖ, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) bağlantısıyla dikkat çekiyor. 1999’da ABD’ye kaçan Gülen, CIA ajanlarının da referansıyla oturma izni alarak Pensilvanya’ya yerleşti.
15.07.2023 Gündem
Devlet görevlisi yalanıyla vurgun! 'Beni elçiliğe sokacaklardı'
Devlet görevlisi yalanıyla vurgun! 'Beni elçiliğe sokacaklardı' Ankara’da savcılıklara giden yüzlerce kişi, dolandırıldıklarını belirterek şikâyetçi olunca Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, 12 ilde eş zamanlı “Hayalet İz” adı verilen bir operasyon yaptı. Gözaltına alınan 20 şüpheliden 8’i tutuklandı. Şüphelilerin, dolandırdıkları kişilere kendilerini farklı unvanlarla tanıttıkları ortaya çıktı.
11.07.2023 Gündem
'Yurt dışında iş imkanı' reklamıyla onlarca kişiyi dolandırdı! Kimse anlayamadı
'Yurt dışında iş imkanı' reklamıyla onlarca kişiyi dolandırdı! Kimse anlayamadı Bir buçuk sene önce sosyal medyada gördüğü reklamlara inanarak bir şirket ile iletişime geçen Erbaş, dolandırıcıların İzmir'deki ofislerine giderek sözleşme imzaladı. Şirket, Erbaş'ı önce Polonya'ya oradan da kiralık işçi olarak Hollanda'ya yerleştirme ve TIR şoförü olarak iş bulma garantisi verdi. Aradan geçen 1 buçuk yılın ardından vize başvurusu reddedilen Erbaş, dolandırıldığını anladı ve parasının iadesini istedi. Fakat parasını alamadı.
10.07.2023 Gündem
Sosyal medyada 'yurt dışında iş imkanı' reklamını gördü, dolandırıldı
Sosyal medyada 'yurt dışında iş imkanı' reklamını gördü, dolandırıldı İstanbul'da TIR şoförü olan Baransel Erbaş, sosyal medyada gördüğü 'yurt dışında oturma izni ve iş bulma imkanı' reklamıyla 5 bin Euro dolandırıldı. Aynı reklama inanarak dolandırılan 50 kişi olduğunu söyleyen Erbaş, suç duyurusunda bulundu.
10.07.2023 Vatan TV
İstanbul'da kaçak göçmen operasyonu: Tekneleri batmak üzereyken kurtarıldılar
İstanbul'da kaçak göçmen operasyonu: Tekneleri batmak üzereyken kurtarıldılar Jandarma, MİT ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda Türkiye'deki kaçak göçmenleri deniz yolu ile Romanya'ya götürme hazırlığındaki organize suç örgütü üyesi 15 şüpheli yakalandı. Operasyonda, 583 kaçak göçmenlerin bulunduğu tekneler batmak üzereyken kurtarıldı. Kaçak göçmenler sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderilirken, aralarında örgüt liderinin de bulunduğu 15 şüpheliden 11 çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
8.05.2023 Gündem
Almanya işçi olarak gitmek isteyenlere sevindiren haber! Tasarı Meclis'te, dil şartı yok, 2 yıllık mezunlar dahil edildi
Almanya işçi olarak gitmek isteyenlere sevindiren haber! Tasarı Meclis'te, dil şartı yok, 2 yıllık mezunlar dahil edildi Almanya işçi alımı için çalışmalarını hızlandırdı. Mart 2023'te Alman meclisine gelmesi beklenen yasa tasarısıyla Almanya'da işçi olmak isteyen Türklere kapılar açılacak. 2 yıllık mezunların da dahil edildiği Almanya işçi alım yasasında yüksek maaş almasanız da gidebileceksiniz. Meslek yeterliliğini kanıtlayanlara oturma izni verildiği yasada çok iyi dil şartı da yok. Nitelikli işçi alımı için gaza basan Almanya, Türk işçiler için de bazı özellikler getiriyor. İşte 2023 Almanya işçi alımının detayları...
24.02.2023 Personel Alımı
Resmen değişti! Teşvik getirildi, muaf sayılacak
Resmen değişti! Teşvik getirildi, muaf sayılacak Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde önemli değişiklikler yapıldı. Yeni dönemde, binaların bodrum katına yapılacak otopark alanlarının iki katı kadar alan emsal harici sayılarak, bodrum otoparkları teşvik edilecek.
1.01.2023 Ekonomi
Borçlar siliniyor! Milyonları kapsıyor
Borçlar siliniyor! Milyonları kapsıyor AK Parti’nin TBMM’ye sunduğu yeni torba kanun teklifi ile TEDAŞ’a olan 2 bin TL ve altındaki borçlar silinecek, bu tutarın üstündeki geçmiş dönem elektrik borçları ise yapılandırılacak.
13.12.2022 Ekonomi
Borçlar yapılandırıyor! TBMM'ye sunuldu
Borçlar yapılandırıyor! TBMM'ye sunuldu AK Parti'nin ekonomi ve enerjiye ilişkin düzenlemeler içeren 'Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', TBMM'ye sunuldu.
11.12.2022 Ekonomi
Ev, para ve vatandaşlık veriyorlar! Yurt dışında yaşamak isteyenlere büyük fırsat
Ev, para ve vatandaşlık veriyorlar! Yurt dışında yaşamak isteyenlere büyük fırsat Yurt dışında yaşama hayali kuran çok sayıda kişiyi ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. İtalya'daki kasabalar, son yıllarda yeni sakinlerini çekmek için birbirleriyle yarışıyor. Bir euroya satılan harap evlerden, düşük fiyatlardaki oturmaya hazır evlere kadar, bir bu yerleşim yerleri arasında yüksek bir rekabet bulunuyor. Son olarak İtalya’nın güneyindeki Puglia'da yer alan Presicce kasabası, insanlara boş bir konut ve oturma izni almaları için 30 bin euroya (yaklaşık 575 bin lira) ödeme yapacağını duyurdu.
21.11.2022 Dünya
Avrupa'da geçerli ücretsiz tren bileti başvurusu nasıl yapılır?  DiscoverEU ücretsiz tren bileti nasıl alınır? Tren bileti kimlere ücretsiz?
Avrupa'da geçerli ücretsiz tren bileti başvurusu nasıl yapılır? DiscoverEU ücretsiz tren bileti nasıl alınır? Tren bileti kimlere ücretsiz? Avrupa Birliği (AB) "Avrupa Gençlik Portalı" üzerinden Avrupa'da geçerli ücretsiz tren bileti başvuruları sona eriyor. Erasmus+ programı içinde yer alan Avrupa’yı keşfetmeyi sağlayan "DiscoverEU" programı kapsamında başvuruda bulunan kişiler Avrupa’yı ücretsiz seyahat edebilecek. Peki, Avrupa'da geçerli ücretsiz tren bileti başvurusu nasıl yapılır? DiscoverEU ücretsiz tren bileti nasıl alınır? Tren bileti kimlere ücretsiz? İşte detaylar…
24.10.2022 Dünya
Çekya, 25 Ekim’den itibaren Rusya vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklayacak
Çekya, 25 Ekim’den itibaren Rusya vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklayacak Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky, 25 Ekim’den itibaren, Avrupa Birliği'nin herhangi bir üye ülkesi tarafından verilmiş geçerli bir Schengen vizesine sahip olan Rusya vatandaşlarının ülkeye girişine izin verilmeyeceğini açıkladı.
12.10.2022 Dünya
Maaşlar uçuşa geçti! Eleman bulunamıyor! 8 bin lira
Maaşlar uçuşa geçti! Eleman bulunamıyor! 8 bin lira Bakıcı maaşları uçuşa geçti. Buna rağmen ihtiyacı olan kişiler bakıcı bulmakta zorluk çekiyor. Son dönemde aileler de özel ev hizmetleri sektörü de bakıcı bulmakta zorlanıyor. Artan taleple birlikte fiyatların ocak ayından bu yana yüzde 60 arttığını belirten sektör temsilcileri, yaşlı ve çocuk bakıcısının aylık ortalama ücretinin 7-8 bin lira olduğunu söyledi. Pandemi nedeniyle kaçak çalışan firma sayısı da artmış durumda. Bu tip kurumlardan hizmet alanlara uygulanan cezai yaptırım ise 26 bin 786 TL.
20.08.2022 Ekonomi
Interpol arıyordu! Çete lideri Türkiye'den sınır dışı edildi
Interpol arıyordu! Çete lideri Türkiye'den sınır dışı edildi Avustralya'nın 2016'dan bu yana Interpol üzerinden mavi bültenle aradığı uyuşturucu kaçakçısı ve Komançero (Comancheros) motosiklet çetesi lideri Mark Douglas Buddle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yakalandıktan sonra Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan ülkesine gönderildi.
3.08.2022 Gündem
Green Card nedir, ne işe yarar? Green Card nasıl alınır, nereden başvurulur?
Green Card nedir, ne işe yarar? Green Card nasıl alınır, nereden başvurulur? Green Card, ABD'de kalıcı olarak yaşama ve çalışma hakkı veren resmi bir kimlik belgesidir. ABD'de yaşamak ve kalıcı olarak ABD’de kalmak isteyenler tarafından tercih edilen Green Card, diğer ABD vizelerinden farklı olarak ömür boyu geçerli bir belgedir. Peki, Green Card nedir, ne işe yarar? Green Card nasıl alınır, nereden başvurulur? İşte detaylar…
18.05.2022 Dünya
Fırsatçı ev sahiplerinin elektrik ve su faturası tuzağı! Elektrik ve su abonelikleri neden yapılmıyor?
Fırsatçı ev sahiplerinin elektrik ve su faturası tuzağı! Elektrik ve su abonelikleri neden yapılmıyor? Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Yeni ev kiralayacaklar dikkat! Bu detay binlerce lira fatura ödemenize neden olabilir. Yüksek enerji maliyetleri sonrası 'tarifeli' Elektrik Faturası sistemine geçildi. Buna göre meskenlerde belirli bir seviyeye kadar indirimli tarife uygulanıyor. Bu uygulama sadece evlerle ilgili. Sanayi tipi elektrikte ise bu uygulama yok. Ancak, pek çok evde sanayi elektriği kullanılıyor. İskanı alınmamış evleri kiraya veren fırsatçı ev sahipleri, 2-3 aya iskanın alınacağını taahhüt ederek kiralama yapıyor. İskanın alınması 2 yılı bulunca da bu maliyetler kiracılara ödetiliyor. Binlerce lirayı geçen elektrik ve su maliyetleri de hayat pahallılığının arttığı bu günlerde önemli bir gider kalemi haline geliyor. Konuyla ile ilgili başka bir çıkmaz da iskanı alınmamış dairelere doğalgaz aboneliği verilirken su ve elektrik aboneliğinin verilmemesi. Peki, Kiracı bu durumda ne yapmalı? İskani olmayan bir daire kiralanırsa ne olur? İskanı olmayan eve elektrik aboneliği olur mu? Su aboneliği için iskan şart mı? İşte detaylar…
17.04.2022 Ekonomi
Bakan Kurum canlı yayında konut müjdesini verdi: 81 ilimizde yapacağız
Bakan Kurum canlı yayında konut müjdesini verdi: 81 ilimizde yapacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ahmet Hakan'ın CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programına konuk oldu. Bakan Kurum ev kira ve satış fiyatlarındaki artışlara ilişkin, "Konut ham maddelerindeki artış etkili oldu. Elbette fırsatçılık yapanlar vardır ama bunu genele mal etmemek gerekli diye düşünüyorum. Artışları biz bakanlıklar olarak denetimlerimizi düzenli olarak yapıyoruz." ifadelerini kullandı. Bakan Kurum, "Fikirtepe 60 bin vatandaşı ilgilendiren bir proje. Bitiyor, 2023'te teslimatları yapacağız. Vatandaşlar evlerinde oturmaya başlayacak." dedi. Kurum, "Biz TOKİ ile yakın zamanda sosyal konut projesini 81 ilde hayata geçireceğiz. Bu sene de Haziran veya Temmuz ayında TOKİ müjdesini Cumhurbaşkanımız verecek." ifadelerini kullandı.
13.04.2022 Gündem
Konut satışı yasaklanıyor! Ülke harekete geçti, yabancılar alamayacak...
Konut satışı yasaklanıyor! Ülke harekete geçti, yabancılar alamayacak... Kanadalılar artan fiyatlar sebebiyle ev almakta zorlanıyor. Ülke genelinde ev fiyatları son 1 yılda yaklaşık yüzde 20 yükseldi. Bu sebeple hükümet yabancılara konut satışını 2 yıl yasaklama kararı aldı. Yabancıya satış dışında Kanada hükümeti ayrıca ev alıp aynı evi bir sene içinde satanlardan kesilen vergiyi de artıracak. Bu vergi artışıyla yatırım amaçlı talebin kısılıp ilk evini alacaklar için piyasanın rahatlatılması hedefleniyor.
8.04.2022 Ekonomi
Yabancıya ev kiralarken nelere dikkat edilmeli? Ev sahiplerinin yabancı kiracılarla başı dertte!
Yabancıya ev kiralarken nelere dikkat edilmeli? Ev sahiplerinin yabancı kiracılarla başı dertte! Türkiye’de yaşayan yabancıların ev kiralama süreci kimi zaman sorunlara neden olabiliyor. Ev kiralayan yabancılarla ev sahipleri arasında zaman zaman sorunlar yaşanırken mülk sahipleri ise yabancı kiracılarla ilgili yasal yollardan neler yapabileceğini merak ediyor. Peki, Yabancılara ev kiralama süreci nasıl işliyor? Yabancılar için kira kontratı nasıl yapılmalı? Oturma izni olmayan yabancıya ev kiraya verilir mi? Yabancıya ev kiralarken nelere dikkat edilmeli? Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan anlattı.
7.04.2022 Ekonomi
Altın pasaport programı iptal mi edilecek? Rus ve Belaruslulara kötü haber! Vatandaşlık verilmesi...
Altın pasaport programı iptal mi edilecek? Rus ve Belaruslulara kötü haber! Vatandaşlık verilmesi... Avrupa Birliği Komisyonu, üye ülke hükümetlerinden “altın pasaport” olarak da bilinen ve yatırımcılara vatandaşlık verilmesine imkan tanıyan ulusal programları sona erdirmelerini istedi. Komisyon, para karşılığında Belarus ve Rusya’dan gelenlere vatandaşlık verilmesi işlemlerinin askıya alınması çağrısında bulundu.
29.03.2022 Dünya
Mehmet Şimşek kimdir, nereli ve kaç yaşında? Eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek hakkında merak edilenler…
Mehmet Şimşek kimdir, nereli ve kaç yaşında? Eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek hakkında merak edilenler… Eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'in hayatı merak ediliyor. 2009-2015 yılları arasında maliye bakanı olarak görev yapmış olan Şimşek, Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım'ın kurduğu hükûmetlerde yer aldı. Peki, Mehmet Şimşek kimdir? Mehmet Şimşek nereli, kaç yaşında, şu an nerede, hangi partide çalışıyor?
23.03.2022 Siyaset
Lüks teknesinde ölü bulundu! Yakınlarının gelmesiyle ortaya çıktı
Lüks teknesinde ölü bulundu! Yakınlarının gelmesiyle ortaya çıktı Antalya’da geçici oturma izni bulunan Hollanda vatandaşı 67 yaşındaki Gerardus Joseph Kleijngeld, lüks teknesinde ölü bulundu.
21.03.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Oturma İzni ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki oturma izni haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.