Gazete Vatan Logo

Avrupa'da geçerli ücretsiz tren bileti başvurusu nasıl yapılır? DiscoverEU ücretsiz tren bileti nasıl alınır? Tren bileti kimlere ücretsiz?

Avrupa Birliği (AB) "Avrupa Gençlik Portalı" üzerinden Avrupa'da geçerli ücretsiz tren bileti başvuruları sona eriyor. Erasmus+ programı içinde yer alan Avrupa’yı keşfetmeyi sağlayan "DiscoverEU" programı kapsamında başvuruda bulunan kişiler Avrupa’yı ücretsiz seyahat edebilecek. Peki, Avrupa'da geçerli ücretsiz tren bileti başvurusu nasıl yapılır? DiscoverEU ücretsiz tren bileti nasıl alınır? Tren bileti kimlere ücretsiz? İşte detaylar…

Avrupa'da geçerli ücretsiz tren bileti başvurusu nasıl yapılır?  DiscoverEU ücretsiz tren bileti nasıl alınır? Tren bileti kimlere ücretsiz?

Avrupa Birliği (AB) Erasmus+ kapsamındaki DiscoverEU programı ile Avrupa’yı keşfetmeyi sağlayacak ücretsiz tren bileti başvuruları sona eriyor. 2022 Avrupa Gençlik Yılı'na özel oluşturulan program ile gençlere trenle seyahat ederek Avrupa'nın çarpıcı manzaralarını ve sonsuz çeşitlilikteki şehir ve kasabalarını keşfetme şansı sunuluyor.

AVRUPA'DA GEÇERLİ ÜCRETSİZ TREN BİLETİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

Başvurular, "Avrupa Gençlik Portalı"ndan DiscoverEU programı üzerinden alınacak. Başvurular 11 Ekim’de başladı. Başvurular 25 Ekim 2022 saat 13:00’te sona erecek. Başvurular, https://youth.europa.eu/discovereu/apply_tr üzerinden alınacak.

DiscoverEU Ücretsiz Tren Bileti BAŞVURU ŞARTLARI NE?

1 Ocak 2004 ile 31 Aralık 2004 arasında doğmuş kişiler başvuru yapabilecek. Kazanmak için 5 kısa soru ile bir yedek sorunun cevaplanması gerekiyor. Ayrıca, online başvuru formuna geçerli kimlik, pasaport veya yasal oturma izni kartı numarasını da eklemek gerekiyor.

HANGİ ÜLKELERDEN BAŞVURU KABUL EDİLECEK?

Başvuru için aşağıdaki ülkelerden birinin vatandaşı olmalı veya bu ülkelerden birinde yasal olarak uzun süredir ikamet ediyor olmak gerekiyor:

Haberin Devamı

- Denizaşırı Ülkeler ve Topraklar dahil olmak üzere Avrupa Birliği üye devletleri

-  Erasmus+ programı kapsamındaki üçüncü ülkeler: İzlanda, Lihtenştayn, Kuzey Makedonya, Norveç, Sırbistan ve Türkiye.

Başvuru sonuçları olumlu olanlar, 1 Mart 2023 ile 29 Şubat 2024 tarihleri arasında en az 1 gün ve en fazla 30 gün olmak üzere seyahat edebilecek.Başvuru yapan kişinin koduyla 3 arkadaşı daha başvuruda bulunabiliyor. Böylece 4 arkadaş birlikte gezme şansı yakalayabiliyor.