Osman Hamdi Bey

Osman Hamdi Bey

Son dakika osman hamdi bey haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan osman hamdi bey ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını osman hamdi bey haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Osman Hamdi Bey

haberleri sayfasında son dakika yaşanan osman hamdi bey gelişmeleri de dahil olmak üzere 111 osman hamdi bey haberi bulunmuştur. Tüm osman hamdi bey haberleri aşağıda listelenmiştir.
Okulda top kavgası! Sınıfı basıp, öğretmenleri dövdüler
Okulda top kavgası! Sınıfı basıp, öğretmenleri dövdüler Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki Darıca Ressam Osman Hamdi Bey Ortaokulu’nda görevli 2 öğretmen, bir öğrencinin aile bireyleri tarafından darbedildi. Öğretmenler, darp raporu alıp, aileden şikayetçi oldu.
29.12.2023 Gündem
Naci Görür'den olası Marmara depremi uyarısı: Bu işin şakası yok, tehdit altında
Naci Görür'den olası Marmara depremi uyarısı: Bu işin şakası yok, tehdit altında Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür,  katıldığı 'Marmara Depremi ve Sanayide Deprem Etkisi' konulu panelde  “Bu işin şakası yok. Çocuk olmayın. Size ne hangi fay kırıldı, hangisi kırılacak, kaç sene geçti ne olacak? Siz yer bilimci misiniz? Vazgeçin bundan. Sizin bilmeniz gereken Marmara bir deprem tehdidi altında. Bilim dünyası bunu söylüyor. Bizim yapacağımız iş depreme hazırlanmak, bizi yönetenleri depreme hazırlamak için kentimizi, bulunduğumuz yeri onlardan talep etmek, zorlamak. Bize düşen görev bu" dedi.
19.12.2023 Gündem
İstanbul kültür sanata doydu
İstanbul kültür sanata doydu Türkiye Kültür Yolu Festivallerine esin kaynağı olan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile İstanbul kültür ve sanata doydu. 16 gün süren festival boyunca Atatürk Kültür Merkezi-Galataport rotasında binin üzerinde etkinlik gerçekleştirildi. Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin 8’inci durağı olan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, 50’den fazla mekanda birbirinden eğlenceli, renkli kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yaptı.
16.10.2023 Kültür Sanat
Bakan Ersoy İstanbul Arkeoloji Müzeleri Yeni Sergiler açılışına katıldı
Bakan Ersoy İstanbul Arkeoloji Müzeleri Yeni Sergiler açılışına katıldı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, saat 20.00'de düzenlenen İstanbul Arkeoloji Müzeleri Yeni Sergiler açılış programına katıldı.
22.07.2022 Siyaset
Osman Hamdi Bey eserleri nelerdir? Osman Hamdi Bey eserlerinin özellikleri!
Osman Hamdi Bey eserleri nelerdir? Osman Hamdi Bey eserlerinin özellikleri! Çağdaş Türk müzeciliğinin kurucusu, arkeolog ve ressam Osman Hamdi Bey ressam, arkeolog, eğitimci ve müzeci kimliği yanında, farklı alanlarda üstlendiği bazı girişimci rolleriyle de öne çıkıyor. Türkiye'de figürlü resmin ilk temsilcisi Osman Hamdi Bey’in eserleri ve eserlerinin özellikleri sıklıkla merak ediliyor. Peki, Osman Hamdi Bey kimdir? Osman Hamdi Bey eserleri nelerdir? Osman Hamdi Bey eserlerinin özellikleri…
25.05.2022 Kültür Sanat
Arkeoloji Müzesi'nde geometri tarihini değiştirecek tablet
Arkeoloji Müzesi'nde geometri tarihini değiştirecek tablet Babil'e ait 3 bin 700 yıllık tablet, yıllardır İstanbul'da sergileniyor. İstanbul'a gelerek inceleme yapan Avustralyalı bir matematikçi, 3 bin 700 yıllık bir kil tablet üzerinde bilinen en eski uygulamalı geometri örneği olduğunu açıkladı. İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdürü Rahmi Asal ise, "Üzerindeki geometrik ayrıntılardan ilk matematik tablet olduğu düşünülse de aslında biz arkeologlar biliyoruz ki bu daha öncelere dayanıyor" dedi.
9.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Emine Erdoğan, Millet Kütüphanesi'nde dijital resim sergisini açtı
Emine Erdoğan, Millet Kütüphanesi'nde dijital resim sergisini açtı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde görme engelli sanatseverler için düzenlenen 'Tablolar Konuşuyor Dijital Resim Sergisi'nin açılışını yaptı.
31.05.2021 Gündem
Bakan Ersoy: Ankara Resim ve Heykel Müzesi sanatla başlayan ve sanatla devam eden bir yolculuğun simgesidir
Bakan Ersoy: Ankara Resim ve Heykel Müzesi sanatla başlayan ve sanatla devam eden bir yolculuğun simgesidir Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ankara Resim ve Heykel Müzesinin açılışında, mevcut binanın önemine ilişkin, "Ankara Resim ve Heykel Müzesi sanatla başlayan ve sanatla devam eden bir yolculuğun simgesidir" dedi.
29.12.2020 Kültür Sanat
Osman Hami Bey kimdir? Cumhurbaşkanlığı'ndan Osman Hamdi Bey dijital sergisi!
Osman Hami Bey kimdir? Cumhurbaşkanlığı'ndan Osman Hamdi Bey dijital sergisi! İletişim Başkanlığı, Çağdaş Türk resim sanatının ve müzeciliğinin öncüsü Osman Hamdi Bey'in 50'ye yakın özel eseri ve bilinmeyen yönlerini üç boyutlu hologram ve özel projeksiyon cihazlarıyla "360 Kültür Sanat Gösterimi" altında sanatseverlerle buluşturacak. Peki, Osman Hami Bey kimdir? İşte Osman Hami Bey hayatı ve eserleri...
25.10.2020 Gündem
Osman Hamdi Bey sorusu KPSS'ye damga vurdu!
Osman Hamdi Bey sorusu KPSS'ye damga vurdu! KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu Türkiye genelinde yapılırken, adaylar sorularda zorlandıklarını belirtti. KPSS’ye damga vuran soru ise Osman Hamdi Bey’in bir eseriyle ilgili oldu.
6.09.2020 Gündem
Müzeler bayramda açık mı? Bayramda açık olan müzeler
Müzeler bayramda açık mı? Bayramda açık olan müzeler Türkiye’de en çok özel müzenin bulunduğu İstanbul, yaklaşık 60’ın üzerindeki müze ile ziyaretçilerini karşılıyor. Kurban Bayramı’nı İstanbul’da geçirmek isteyenler internette sıklıkla şehrin simge yerleri ve müzeleri ile ilgili aramalar gerçekleştiriyor. Peki, Bayramda müzeler açık mı? İstanbul'da gezilebilecek müzeler...
31.07.2020 Gündem
İdlib saldırısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert sözler!
İdlib saldırısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert sözler! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yaşayan İnsan Hazineleri Ödül Töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, rejim güçleri tarafından gerçekleştirilen Türk askerini hedef alan İdlib saldırısı sonrası, "Rejimi ciddi manada orada özellikle de İdlib'de misliyle belalarını buldular. Ama yetmez, daha devam edeceğiz. Bu adımları yarın paylaşacağım." ifadelerini kullandı.
11.02.2020 Siyaset
Kuran Dersi tablosu 35 milyon liraya satıldı!
Kuran Dersi tablosu 35 milyon liraya satıldı! Yeşil Cami'de Kuran Dersi tablosu 35 milyon liraya satıldı.
23.10.2019 Dünya
“Kaplumbağa Terbiyecisi” canlanıyor
“Kaplumbağa Terbiyecisi” canlanıyor Pera Müzesi, Türk resminin en çok tanınan yapıtlarından biri olan Osman Hamdi Bey’in Kaplumbağa Terbiyecisi’ni bir sanal gerçeklik projesiyle canlandırıyor.
22.05.2019 Kültür Sanat
Binali Yıldırım: Başlangıçta çok kızdığım oldu
Binali Yıldırım: Başlangıçta çok kızdığım oldu "Asrın projesi" Marmaray'ın yapılışı sırasında yaşanılan zorlukları aktaran TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "Kazıyoruz 13. yüzyıl. Biraz daha kazıyoruz... 'Arkadaşlar bu iş nerede duracak?' diyorum. İstanbullular beklenti içinde. Doğrusunu isterseniz başlangıçta arkeologlara çok kızdığım oldu" dedi.
13.02.2019 Siyaset
Eylülde sanat var
Eylülde sanat var Eylül ayı ile kültür sanat dünyası yeniden hareketleniyor. Contemporary İstanbul’dan konserlere, tiyatro sahnelerinden, festivallere dört bir taraf etkinlikle dolup taşacak.
31.08.2018 Arşiv
Türkiye’nin en lezzetli müzesi
Türkiye’nin en lezzetli müzesi Tonlarca çikolatadan yapılan, Osman Hamdi Bey’den Eyfel Kulesi’ne 100’den fazla sembolik objenin yer aldığı bir müze... Pelit Çikolata Müzesi Türkiye’de alanında bir ilke imza atıyor.
7.12.2017 Arşiv
Şehri tuval olarak kullanan ressam
Şehri tuval olarak kullanan ressam Nazife Bilgin Hazar, iki çocuk annesi bir ev hanımıyken 48 yaşında ikinci hayatı için büyük bir adım attı. Üniversiteyi kazandı, 53’ünde mezun oldu. Şimdi yaptığı resimler Mersin’i adeta sanat şehri haline getiriyor.
25.11.2017 Arşiv
Yatağan isyanı!
Yatağan isyanı! Yatağan’da vatandaşlar kömür ocağının 5 bin yıllık antik kent Lagina ile zeytinliklere zarar verdiğini, ağaçların katledildiğini belirterek yetkililerin harekete geçmesini istedi
30.10.2017 Yaşam
Gebze'de Cem Adrian coşkusu
Gebze'de Cem Adrian coşkusu Müzisyen Cem Adrian, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde hayranlarına unutulmaz bir konser verdi.
12.01.2017 Kültür Sanat
Gebze'de 'Ustalara Saygı Gecesi'
Gebze'de 'Ustalara Saygı Gecesi' Kocaeli’nin Gebze ilçesinde düzenlenen 'Ustalara Saygı Gecesi'nde ünlü müzik grubu Kurtalan Ekspres, Seyyal Taner, Niyazi Koyuncu, Umut Kuzey ve Murat İlkan; Barış Manço, Kazım Koyuncu ve Cem Karaca gibi sanatçıların şarkılarını söyleyerek Gebzelilere unutulmaz bir gece yaşattılar.
23.11.2016 Kültür Sanat
Oturmak yok herkes ıslanacak
Oturmak yok herkes ıslanacak Dünya çapında bugüne dek 5 milyon izleyiciye ulaşan, müzik, su, dans ve akrobasinin bir araya geldiği Fuerza Bruta gösterisi, 26 Kasım'a dek Volkswagen Arena'da...
18.11.2016 Arşiv
Gebze’de Leman Sam rüzgarı
Gebze’de Leman Sam rüzgarı Şarkıcı Leman Sam, Kocaeli Gebze’de verdiği konserle hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı...
28.10.2016 Magazin
‘Yeşil Cami Önü’ne 13.5 milyon!
‘Yeşil Cami Önü’ne 13.5 milyon! Osman Hamdi Bey’in “Yeşil Cami Önü” tablosu toplam 13 milyon 509 bin liraya satılarak Türkiye’de satılan en değerli sanat eseri rekorunu kırdı.
14.05.2016 Yaşam
"Yeşil Cami Önü" 13 milyon 509 bin liraya satıldı
"Yeşil Cami Önü" 13 milyon 509 bin liraya satıldı Osman Hamdi Bey'in, "Yeşil Cami Önü" isimli eseri 13 milyon 509 bin liraya alıcı buldu.
14.05.2016 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Osman Hamdi Bey ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki osman hamdi bey haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.