Gazete Vatan Logo

Oturmak yok herkes ıslanacak

Oturmak yok herkes ıslanacak

Dünya çapında bugüne dek 5 milyon izleyiciye ulaşan, müzik, su, dans ve akrobasinin bir araya geldiği Fuerza Bruta gösterisi, 26 Kasım'a dek Volkswagen Arena'da...

İçerisinde kızların yüzdüğü, dans ettiği bir havuz düşünün... Elinizi uzatsanız dokunacak gibisiniz. Arkada çalan müzik, etrafınızda insanlar, herkes gözlerini tepeye dikmiş... Buenos Aires çıkışlı Fuerza Bruta, koreografisinden görsel şölenine kadar müthiş anlar vadediyor. Gösterinin sanat yönetmeni Diqui James, "Evet, İstanbul’da olduğumuz için oldukça heyecanlıyız, daha önce ‘De la Guarda’ ile geldiğimiz zaman harika bir vakit geçirdik. Seyircilerin tepkileri çok güzeldi. Gerçekten çok heyecanlıyız" diyor.

Tüm alanı istila ediyoruz!

23 kişilik ekip tüm alanı istila ediyor ve seyirciyi de bunun bir parçası haline getiriyor. James gösteriyi “İnanılmaz, olağanüstü ve fantastik” olarak nitelendiriyor:?“Fuerza Bruta bir anda yapmak istediğiniz ama nedenini düşünmediğiniz bir şey yapma istediğidir. Gösterimizi meydana getiren bu temel güdüdür. Diğeriyle karşılaştırılamayacak kadar benzersiz bir gösteri.

Haberin Devamı

Çılgın bir parti gibi, hareketli

Adrenalinin bir an olsun düşmediği, 360 derecelik görüş olanağı sağlayan gösteride, sahnede olanları tüm çıplaklığıyla görebilmeniz mümkün. Fuerza Bruta’yı izlerken sessiz olmanız, cep telefonlarını kapatmanız beklenmiyor. Aksine bir partideymiş gibi yerinizde durmayıp çılgınca dans etmelisiniz. Biletleri günler öncesinden tükenen gösteri için hemen yerinizi ayırtın.

Bu müzayedelerde satış rekoru bekleniyor

Bugün Antik A.Ş.'de, yarın ise Beyaz Müzayede'de gerçekleştirilecek müzayedelerde, ünlü isimlerin eserleri el değiştirecek...

İstanbul'da bugün ve yarın gerçekleştirilecek müzayedeler, Fahrelnisa Zeid'dan Erol Akyavaş'a, Burhan Doğançay'dan Bedri Rahmi Eyüboğlu'na pek çok sanatçının eserlerini bir araya getiriyor. Bugün Antik A.Ş'nin 15:00'da Antik Palace'da düzenleyeceği müzayedede, Fahrelnissa Zeid’in ‘Mozaikler’ konulu, sanatçının kitaplarında yer alan bir eseri satışa sunuluyor. Açılış fiyatı 350 bin TL olan eser şimdiden merak konusu.

Haberin Devamı

Gelelim Beyaz Müzayede'ye. Yarın 14:00'da başlayacak etkinlikte 135 sanatçının, 254 eseri satışa sunulacak. Sanatçılardan Nejad Melih Devrim’in-Fahrelnissa Zeid'in oğlu aynı zamanda- "Abstrait Azure" adlı eseri 550-800 bin lira tahmini fiyat aralığı ile satışa sunulacak...

Rekor Osman Hamdi Bey’de

Osman Hamdi Bey’in “Yeşil Camii Önü” tablosu geçtiği-miz Mayıs ayında 13 milyon TL’ye alıcı bularak Türkiye’de satılan en değerli sanat eseri olmuştu.