Normal Doğum

Normal Doğum

Son dakika normal doğum haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan normal doğum ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını normal doğum haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Normal Doğum

haberleri sayfasında son dakika yaşanan normal doğum gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.698 normal doğum haberi bulunmuştur. Tüm normal doğum haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sağlık alanında yeni düzenlemeler içeren teklif TBMM'de kabul edildi
Sağlık alanında yeni düzenlemeler içeren teklif TBMM'de kabul edildi Sağlık alanında düzenlemeler içeren 'Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.
22.02.2024 Gündem
Sağlık alanında yeni düzenlemeler içeren teklif Meclis'te kabul edildi
Sağlık alanında yeni düzenlemeler içeren teklif Meclis'te kabul edildi Sağlık alanında düzenlemeler içeren Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.
21.02.2024 Gündem
Atiye'den karnı burnunda poz! Sadece günler kaldı
Atiye'den karnı burnunda poz! Sadece günler kaldı 2018 yılında prodüktör ve müzik yönetmeni Erol Sebebci ile nikâh masasına oturan Atiye, ikinci kez anne olmaya hazırlanıyor. "Normal doğum yapacağım" diyen 34 yaşındaki şarkıcı, bebeğinin cinsiyetini ve adını açıkladı.
29.08.2023 Magazin
Anne adayı doğum ağrısı hissetmiyor! Hamileler için doğum öncesi en iyi 4 içecek
Anne adayı doğum ağrısı hissetmiyor! Hamileler için doğum öncesi en iyi 4 içecek Anne adayları için doğum öncesi yapılacak aktiviteler oldukça önemlidir. Normal doğum, sezaryenin yanısıra son dönemde Epidural doğum da tercih ediliyor. Ancak hamileler doğum öncesi pek çok bitkisel tedaviye de başvuruyor. Ağrısız bir doğum öncesi hamilelikte içilecek bitki çayları ve içecekler de bulunuyor. Peki hamileler doğum yapmadan önce hangi içecekler içmeli? İşte detaylar...
30.07.2023 Sağlık
Normal doğumun 10 faydası
Normal doğumun 10 faydası Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Özlem Özgür Gürsoy, annelere normal doğumu önererek sezaryen doğumun ise yalnız tıbbi gereklilik halinde başvurulacak bir seçenek olduğunu söyledi. Doç. Dr. Gürsoy, normal doğumun anne ve bebeğe sağladığı 10 faydayı sıraladı.
20.06.2023 Sağlık
Aslı Enver'in bebeği göründü!
Aslı Enver'in bebeği göründü! Oyuncu Aslı Enver, Kasım 2022'de sessiz sedasız Berkin Gökbudak ile evlenmiş, kısa bir süre sonra da hamile olduğu ortaya çıkmıştı. Ünlü oyuncunun karnının büyüdüğü görüldü.
4.04.2023 Magazin
2 günlük bebeğini fındık bahçesine gömen anne için ağırlaştırılmış müebbet talebi
2 günlük bebeğini fındık bahçesine gömen anne için ağırlaştırılmış müebbet talebi Ordu'nun Altınordu ilçesinde evlilik dışı ilişkisinden doğan 2 günlük kız bebeğini öldürüp, fındık bahçesine gömdüğü iddiasıyla tutuklanan Bilge Çapa (27) hakkında 'altsoydan akrabayı kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
30.03.2023 Gündem
Aslı Enver'in bebek heyecanı! Doğum hangi ülkede olacak?
Aslı Enver'in bebek heyecanı! Doğum hangi ülkede olacak? Geçtiğimiz kasım ayında iş insanı Berkin Gökbudak ile evlenen oyuncu Aslı Enver kısa bir süre sonra da hamile olduğunu açıklamıştı. Dün havaalanında görüntülenen oyuncu bebeğini hangi ülkede doğuracağını açıkladı.
16.03.2023 Magazin
Depremden kurtulan anne 10 yıl sonra bebeğine kavuştu
Depremden kurtulan anne 10 yıl sonra bebeğine kavuştu Kahramanmaraş'ta yaşayan Lütfiye ve Mehmet Kuşat çifti, 10 yıllık evlilikleri boyunca biri 7 aylıkken anne karnında, diğeri doğduktan 22 saat sonra iki bebek kaybetti. Lütfiye Kuşat'ın üçüncü gebeliği ise 4 aylıkken düşükle sonuçlandı. Umudu kesen çift güzel haberi felakette aldı.
13.02.2023 Gündem
Yeni yılın ilk bebeğini Bakan Koca ziyaret etti
Yeni yılın ilk bebeğini Bakan Koca ziyaret etti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesinde doğan yeni yılın ilk bebeği ve ailesini ziyaret etti.
31.12.2022 Yaşam
Emine Erdoğan, Uluslararası Pediatri Kurumu heyetini kabul etti
Emine Erdoğan, Uluslararası Pediatri Kurumu heyetini kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Uluslararası Pediatri Kurumu heyetini kabul etti. Erdoğan okul kantinlerine yönelik "Sağlıklı Gıda" projesi başlatılacağını belirterek, "Bu alanlardaki yemek ve atıştırmalıkların mutlaka sağlıklı seçeneklerle yapılması gerekir." dedi.
3.09.2022 Siyaset
Cinsel sağlığı korumak için neler yapılabilir?
Cinsel sağlığı korumak için neler yapılabilir? Kadın Sağlığı & Doğum, Estetik Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan, cinsel sağlığın korunmasının yanı sıra birçok problemin tedavisinde uygulanan labioplasti işlemi hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.
13.08.2022 Sağlık
Maaşlara ek ödeme müjdesi! Paralar hesaplara yatacak! 10 bin lira...
Maaşlara ek ödeme müjdesi! Paralar hesaplara yatacak! 10 bin lira... Maaşlara ek ödeme müjdesi! Paralar yüz binlerin hesabına yatacak. Sağlıkçıların temel ve teşvik ödemelerinden oluşan iki ayaklı sabit ek ödeme dönemi başlıyor. 15 Ağustos itibarıyla belirlenen taban maaşları ve performansa yönelik ek ödemeler hesaplarda olacak. Düzenleme ile uzman hekim ve diş hekimlerine kademelerine göre artacak şekilde 10 bin TL’ye; asistan hekimlere 7 bin 500 TL’ye; pratisyen hekimlere 5 bin TL’ye kadar ek ödeme yapılacak. Ek ödemelerle birlikte pratisyen hekimlerin maaşı 20 bin TL’yi aşacak, uzmanların maaşı da 27 bin TL’yi bulacak. Özellikli işlem yapan hekimlerin tavan ücreti 65 bin TL’ye kadar çıkabilecek.
13.08.2022 Çalışma Hayatı
Hande Soral'ın doktoru paylaştı! 'Dile kolay tam 16 saat'
Hande Soral'ın doktoru paylaştı! 'Dile kolay tam 16 saat' Geçtiğimiz hafta anne olan Hande Soral'ın doğum anlarını doktoru sosyal medya hesabından paylaştı. Normal doğum yapan Soral'ın doktoru 'Hiçbir şey kolay olmuyor, saatler süren bir emek, dile kolay tam 16 saat' notunu düştü.
6.06.2022 Magazin
Fulya Zenginer'den doğum ile ilgili sorulara yanıt!
Fulya Zenginer'den doğum ile ilgili sorulara yanıt! Küçük Kadınlar dizisiyle tanıdığımız Fulya Zenginer, geçtiğimiz günlerde anne oldu. Grafik sanatçısı eşi Kuntay Tarık Evren ile Milan adını verdikleri bebeğiyle fotoğraflarını yayınlayan ve oğlunun yüzünü ilk kez gösteren oyuncu, bir takipçisinin doktoru ve doğum yaprığı hastaneyle ilgili sorusuna cevap verdi.
26.05.2022 Magazin
Hastanede skandal olay! Doğum sırasında bebeği geri rahime ittiler
Hastanede skandal olay! Doğum sırasında bebeği geri rahime ittiler İzmir'de özel bir hastanede normal doğum sırasında başı gözükmesine rağmen, doktor ameliyathaneye gelmediği için bebeği tekrar rahime iten ebe N.G. ile doktor O.G.T. hakkında açılan davanın duruşması, Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görüldü. Yargıtay'ın görüşüne katılan mahkeme, alanında uzman bilirkişi heyeti oluşturulmasına ve olayın detaylı bir şekilde araştırılmasına karar verildi.
25.04.2022 Yaşam
Genital estetik farkındalığı arttı
Genital estetik farkındalığı arttı Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Kerime Nazlı Salihoğlu kadının güzelliğini bir bütün olarak gördüğünü ve bu nedenle her geçen gün genital estetik farkındalığının arttığını söyledi.
19.04.2022 Sağlık
Kimlik kartı ile ilgili son dakika gelişmesi! Uygulama başladı, ilk kez...
Kimlik kartı ile ilgili son dakika gelişmesi! Uygulama başladı, ilk kez... Nüfus cüzdanı ile ilgili son dakika gelişmesi! Uygulama devreye alındı. Nüfus Müdürlüğüne gidilmesine gerek kalmayacak. Sağlık Bakanlığı e-rapor sistemini hayata geçirmişti. Buna göre yeni doğan bebeklerin de kimlik kartları artık hastanede verilebilecek. Bebeklere kimlik kartı uygulamasından yararlanabilmek için doğum raporunu hastanedeki ilgili birime iletmek yeterli. Doğum yapmadan önce bebeğin ismine karar verildiyse, resmi nikah varsa ve kayıtlı ikametgah adresi bulunuyorsa bu haktan faydalanılabiliyor.
14.04.2022 Gündem
Keçiyi görenler gözlerine inanamadı: Hem tüysüz hem tek gözlü
Keçiyi görenler gözlerine inanamadı: Hem tüysüz hem tek gözlü Elazığ’da hayvancılıkla uğraşan Sadi Ateş’in beslediği keçinin doğurduğu tüysüz ve alnında tek gözü bulunan yavrusunu görenler büyük şaşkınlık yaşadı.
9.04.2022 Yaşam
Suda doğum ile gebenin stresi azalıyor
Suda doğum ile gebenin stresi azalıyor Karadeniz Bölgesi’nin kalbi niteliğinde hizmet veren Liv Hospital Samsun, dünyada son yıllarda yaygınlaşan suda doğum hizmetini misafirlerine sunmaya başladı.
7.03.2022 Sağlık
Sezaryen sonrası vajinal doğum mümkün mü?
Sezaryen sonrası vajinal doğum mümkün mü? Sezaryen doğumdan sonra vajinal doğum yapmanın potansiyel riskleri pek çok kişi tarafından merak edilen konuların başında geliyor. Ancak, sezaryen doğumundan sonra vajinal doğum yapmak isteyen kadınlar için hangi komplikasyon risk yarattığı, gebeliğe uygun olup olmadığı uzmanlar tarafından değerlendiriliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Miray Sekkin Eser, SSVD riskleri ile ilgili merak edilenleri anlattı.
5.03.2022 Sağlık
İdrar kaçırmadan korunmanın 7 yolu
İdrar kaçırmadan korunmanın 7 yolu Her 3 kadından birinin yaşadığı idrar kaçırma, gizlenen sağlık problemleri arasında yer alıyor. Tamamen doğuştan olan ya da sonradan gelişen, zorlu doğumlarla pelvik taban kaslarının zayıflaması sonucu da meydana gelebilen idrar kaçırma, özellikle kadınlarda ciddi bir sosyal ve psikolojik sorun olarak görülüyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emine Barın, kadınlarda yaşanan idrar kaçırmanın nedenlerini ve tedavi yöntemlerini anlattı.
2.03.2022 Sağlık
Tüp bebek tedavisi hakkında doğru bilinen 10 yanlış!
Tüp bebek tedavisi hakkında doğru bilinen 10 yanlış! Tüp bebek tedavisi sayesinde bugüne dek milyonlarca sağlıklı bebek dünyaya geldi. Ancak tüp bebek tedavisiyle ilgili toplumda doğru sanılan bazı hatalı bilgiler çiftlerin tedaviye geç başvurmalarına veya tedaviden kaçınmalarına neden olabiliyor. Peki, İlk tüp bebek denemesinde başarı şansı düşük mü? Bebeklerde doğumsal anomali riski artar mı? Tüp bebek tedavisi erken menopoza neden olur mu? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Nadiye Köroğlu, tüp bebek tedavisi hakkında doğru bilinen 10 yanlışı anlattı.
27.01.2022 Sağlık
Her 4 bebekten 1’inde görülüyor! Dikkat
Her 4 bebekten 1’inde görülüyor! Dikkat Prematüre retinopatisi (ROP), erken doğan bebeklerin gözlerinde gelişebilen ve görmeyi tehdit eden önemli sağlık sorunlarından biri. Bebek ne kadar erken doğarsa ROP riskinin o kadar artacağına işaret eden Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Özge Yabaş Kızıloğlu, prematüre retinopatisi hakkında önemli bilgiler verdi. Kızıloğlu, taranan her 4 bebeğin 1’inde prematüre retinopatisi (ROP) görüldüğünü vurguladı.
9.12.2021 Sağlık
HIV virüsü tanıda geç kalınırsa AIDS’e dönüşüyor
HIV virüsü tanıda geç kalınırsa AIDS’e dönüşüyor Kendine özel belirgin bir belirtisi olmayan HIV virüsü, tanı ve tedavisinde geç kalınması durumunda son evrede AIDS’e dönüşüyor. HIV virüsünün 8 – 15 yıl kadar hiç belirti göstermeyebildiğini belirten uzmanlar, belirtisiz dönemin virüsün vücutta çoğaldığı ve bulaştırıcılığın da maksimum olduğu dönem olması nedeniyle hastalığı tehlikeli hale getirdiğini vurguluyor. Uzmanlar, virüsün bilinenin aksine sadece cinsel yolla bulaşmadığını ve hastaların ilaçlara ücretsiz ulaşabildikleri için şüphe duyduklarında vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurmalarını tavsiye ediyor.
5.12.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Normal Doğum ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki normal doğum haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.