Mikrop

Mikrop

Son dakika mikrop haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mikrop ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mikrop haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mikrop

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mikrop gelişmeleri de dahil olmak üzere 750 mikrop haberi bulunmuştur. Tüm mikrop haberleri aşağıda listelenmiştir.
Balın içerisine 1 kaşık ekleyince vücuttaki zehir akıyor; En güçlüsü bu, cilde de sürülüyor!
Balın içerisine 1 kaşık ekleyince vücuttaki zehir akıyor; En güçlüsü bu, cilde de sürülüyor! Vücuttaki zararlı maddelerin atılımı doktor tavsiyesi üzerine genellikle kimyasallar ağır antibiyotiklerdir. Ancak doğal yollarla da bu toksinleri atmam mümkündür. Hem de yanısıra birçok faydası da vardır. Balın içerisinde bir kaşık eklediğinizde mikrop öldürücü bir karışıma sahip oluyorsunuz.
29.04.2024 Yaşam
Pandemi döneminde kullanılan ilaçlar tehlike saçıyor! Dirençli süper mikroplar yarattı
Pandemi döneminde kullanılan ilaçlar tehlike saçıyor! Dirençli süper mikroplar yarattı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kovid -19 salgını sırasında hastanede tedavi gören ‘her ihtimale karşı’ kullanılan antibiyotik verildiğini, bu ‘aşırı kullanımın’ antibiyotiğe dirençli süper mikropların ortaya çıkmasına potansiyel olarak katkıda bulunduğunu ifade etti.
26.04.2024 Gündem
IDF'nin yaraladığı TRT ekibine Ömer Çelik'ten geçmiş olsun mesajı
IDF'nin yaraladığı TRT ekibine Ömer Çelik'ten geçmiş olsun mesajı Gazze’deki Nuseyrat kampında yayın hazırlığı yapan TRT Arabi ekibi aracı İsrail ordusu tarafından hava saldırısına uğradı. Bağımsız kameraman olarak çalışan Sami Şahada ağır yaralandı, ameliyata alındı. TRT Arabi muhabiri Sami Berhum olaydan yara almadan kurtuldu.
12.04.2024 Gündem
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri Mide yarası ve ülser oluşumunda bilinçsiz ağrı kesici kullanımı, sigara, kahve, stres ve çevre kirliliğinin zemin hazırladığına dikkat çeken Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut, “Mide yaralarını iyileştirmek ya da sık rastlanan bazı mide yakınmalarını geçirmek için ilaç tedavisine ek olarak bitkisel ürünler de kullanılabilir. Bunlar arasında; kudret narı, zeytinyağı, sarı kantaron yağı, papatya çayı başta olmak üzere çeşitli bitkisel çaylar ve çeşitli baharatlar bulunur. Ancak alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bitkisel takviyeler almadan mutlaka doktora danışılması gerekir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Adanalı yazardan bir şehir fantezisi... Bereketli toprakların yeni edebiyatçısı Ünal: 'Kemal'lerin izinden gitmek istiyorum
Adanalı yazardan bir şehir fantezisi... Bereketli toprakların yeni edebiyatçısı Ünal: 'Kemal'lerin izinden gitmek istiyorum Muzafferin Ölüm Uykusu kitabının yazarı Zekeriya Ünal Çukurova'nın bereketli topraklarının yeni nesil yazarları arasında dikkat çekiyor. Yazım serüvenine öyküyle başlayan Ünal, " Yeni öyküler yazmak, yeni kitaplar yayınlamak ve daha çok okura ulaşmak istiyorum. Yaşar Kemal’lerin, Orhan Kemal’lerin doğduğu bu bereketli topraklarda yeni bir edebiyatçı olarak onların izinden gitmek niyetindeyim." diyor.
21.03.2024 Adana
Yanıcı Madde İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Yanıcı Madde Seviyeleri Nelerdir?
Yanıcı Madde İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Yanıcı Madde Seviyeleri Nelerdir? Sarı ve kırmızı renklerin kullanıldığı virgül içerisinde ateş şeklinin bulunduğu sembol yanıcı madde işareti olarak ele alınır. Bu işaretler farklı biçimlerde kullanılacak alana bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Özellikle de yanıcı ve yakıcı maddeyi anlatabilmek için içerisinde ‘oksitleyici’ yazısı yer alır.
3.02.2024 Yaşam
Uçuk Nasıl Geçer? Uçuk Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Uçuk Nasıl Geçer? Uçuk Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Uçuk pek çok sebepten dolayı meydana gelebilir. Sıklıkla dudak, burun ve çene bölgesinde görülür. Oldukça acı veren ve rahatsız edici bir durumdur. Yemek yemeyi, konuşmayı zor hale getirir. İltihaplı olması halinde bulaşabilir, bir virüs çeşididir.
17.01.2024 Sağlık
Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer? Soğuk Algınlığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer? Soğuk Algınlığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Soğuk algınlığı özellikle sonbahar ve kış döneminde kişilerin sıkça karşılaştığı rahatsızlıklardan biridir. Özellikle kapalı alanlar, toplu taşıma, kreşler ve okullarda sıkça bulaşma olasılığı vardır. Ancak bu rahatsızlık evde uygulanan bazı yöntemler ile kolay bir şekilde iyileşebilir.
17.01.2024 Sağlık
Siğil Nasıl Geçer? Siğil Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Siğil Nasıl Geçer? Siğil Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Siğil çoğu insanda mikrop kaynaklı çıkan rahatsızlıklardan biridir. Et beni şeklinin daha uzun biçimde olması ile kişide rahatsız edici bir görüntü oluşturmaktadır. Papilloma virüsleri adı verilen bu virüsler deri altına işleyerek iltihaplanmalara sebep olmaktadır.
17.01.2024 Sağlık
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi...
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi... Vitamin, vücuda bağışıklık kazandırır ve gıdalardan alınması gerekir. Kan hücrelerinin yapımından cilt hastalıklarının giderilmesine kadar vücudun büyük işleyişinde vitaminler yer alır. 
3.01.2024 Sağlık
İt Dirseği Nasıl Geçer? İt Dirseği Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
İt Dirseği Nasıl Geçer? İt Dirseği Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? İt dirseği arpacık olarak da bilinen bir rahatsızlıktır. Genelde göz yorgunluğuna ve strese bağlı olarak göz kapağında ortaya çıkar. 
3.01.2024 Sağlık
Dudakta Uçuk Nasıl Geçer? Dudakta Uçuk Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Dudakta Uçuk Nasıl Geçer? Dudakta Uçuk Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Dudakta oluşan uçuk aslında içi sıvı ile dolu kabarcıklar şeklinde olan bir viral enfeksiyondur. Herpers simplex virüsü dudakta uçuk oluşmasına neden olur. 
1.01.2024 Sağlık
Dolama Nasıl Geçer? Dolama Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Dolama Nasıl Geçer? Dolama Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Dolama bir çeşit el ve tırnak rahatsızlıkları olarak adlandırılmaktadır. Halk arasında sık sık rastlanan durumlardan biridir. Tedavisi oldukça önemli olan konulardan biridir. Dolama bakteri kaynaklı yaşanan sıkıntılardan biridir. Bunun için tedavisinin doğru yapılması bulunan bu bakterilerin yayılmasını da önlemektedir.
1.01.2024 Sağlık
Arpacık Nasıl Geçer? Arpacık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Arpacık Nasıl Geçer? Arpacık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Arpacık, gözde meydana gelen bir rahatsızlık olarak bilinmektedir. Göz kapaklarında bulunan birçok yağ bezesi olduğunu söylemek mümkündür. Yağ bezelerinin kanal ağızları ise kirpik diplerine açılmaktadır.
27.12.2023 Sağlık
Lekeden ve mikroptan eser bırakmıyor! Muhteşem karışım
Lekeden ve mikroptan eser bırakmıyor! Muhteşem karışım Bazen inatçı zemin lekeleri evinizin pis görünmesine neden olabilir. Bu sebeple zemine göre kullanacağınız temizlik ürünü hayati bir önem taşır. İşte inatçı lekeleri söküp atan ve dezenfekte eden temizleyiciler.
22.11.2023 Yaşam
Bu karışımı evde hazırlayın, mikroplar ölsün! Temizlikte kimyasal kullanmaya son veriyor
Bu karışımı evde hazırlayın, mikroplar ölsün! Temizlikte kimyasal kullanmaya son veriyor Evde hazırlanan bu karışım bakterileri ve mikropları öldürmeye yetiyor. Temizlik için çamaşır suyu gibi sert kimyasallar kullanmak cilt hasarına yol açtığı gibi başka hastalıklara da davetiye çıkartıyor. Bu yüzden ev yapımı temizlik ürünleri kullanmak son günlerin tercih ediliyor. İşte kimyasallardan uzak tutacak evde hazırlanan karışımın marifetleri...
21.09.2023 Gündem
Küçükçekmece gölü'nde tehlike: Balıkçılık yasaklanmalı
Küçükçekmece gölü'nde tehlike: Balıkçılık yasaklanmalı Küçükçekmece Gölü'nde araştırma çalışmaları yürüten İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Meriç Albay, "Girilmemesi lazım çünkü mikrobik olarak, mikrobiyolojik parametreler bakımından oldukça sıkıntılı. Oradan birçok hastalığı kapmaları söz konusu. Girilmesine izin vermemek lazım, hatta orada balıkçılığın da yasaklanması lazım. Çünkü ağır metal kirliliği bakımından, mikro kirleticiler bakımından oldukça sıkıntılı bir alan. Çocukları kontrol edemezsiniz. Oraya giriyorlar, ellerini yıkıyorlar, ağızlarına sürüyorlar, mikrop kapmaları olası" dedi.
11.08.2023 Yaşam
Uzmanlar Sarıkız böceğiyle ilgili uyarılarda bulundu
Uzmanlar Sarıkız böceğiyle ilgili uyarılarda bulundu Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Demir ‘Sarıkız’ olarak bilinen ve yaz aylarında ortaya çıkan örümceğin zehirsiz olduğunu açıkladı.
21.07.2023 Yaşam
Artan sivrisinek popülasyonu hastanelere başvuruları artırdı! Kritik uyarı geldi
Artan sivrisinek popülasyonu hastanelere başvuruları artırdı! Kritik uyarı geldi Sivrisinekler vatandaşları hastanelik etti. Manisa’da da görülmeye başlanan Asya kaplan sivrisineği ısırması sonucu acil servislere yapılan başvurularda artış yaşanması dikkat çekti. Yeni bir tür olması nedeniyle vücudun diğer sivrisineklere göre anormal bir tepki verdiği söyleyen Manisa Şehir Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Mert Deringöz, panik yapılacak bir durum olmadığını belirtirken, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Erhan İnce üreme alanlarının yüzde 82’sinin insan kaynaklı olduğunu ve vatandaşların lastikler, bidonlar, kovalar ve saksı altları gibi durgun su alanlarına dikkat etmesi konusunda uyarılarda bulundu.
17.07.2023 Yaşam
Asya kaplanı sineği kabusu! Tam bir enfeksiyon taşıyıcı: Kanama, şok ve ölüm
Asya kaplanı sineği kabusu! Tam bir enfeksiyon taşıyıcı: Kanama, şok ve ölüm Artan sıcaklarla birlikte sivrisinek artışı paniğe neden oldu. Asya kaplanı sineği ısırıklarından şikâyet edenler ise kızarıklık, kaşıntı, şişlik, ağrı, yanma gibi belirtiler nedeniyle hastanelere koşuyor. Prof. Dr. Fatma Nurhayat Saydam, bu tür ile diğer sinekler arasındaki farkları anlatarak, neden olduğu hastalıkları bir bir sıraladı.
17.07.2023 Sağlık
Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler... Kantaron yağı özellikle yara izlerinin tedavisinde kullanılan bir yağdır. Saç bakımı, cilt bakımı ve sindirim sistemi için de kantaron yağının kullanılması önerilir. 
11.07.2023 Sağlık
Haşere yuvasına dönen dere mahalleliyi isyan ettirdi
Haşere yuvasına dönen dere mahalleliyi isyan ettirdi İBB tarafından çevre düzenlemesi yarım bırakılan dere mahalleyi isyan ettirdi. Binaların arasından akan dere atık sularında birleşmesiyle birlikte kötü kokuya neden oluyor. Çevresinde oluşan yabani otlar ve dere içerisine atılan çöpler nedeniyle haşere yuvasına dönen dere mahalle sakinlerini isyan ettirdi. Mahalle sakinleri yetkililerden yardım istedi.
10.07.2023 Gündem
Meryem Ana Otu Nedir? Meryem Ana Otu Faydaları Nelerdir?
Meryem Ana Otu Nedir? Meryem Ana Otu Faydaları Nelerdir? Son yıllarda Meryem Ana otu kullanımı artmaktadır. Bu ot çoğu hastalığın tedavisi için tercih edilmektedir. Şifalı olarak bilinen bitki, ''Fatma Ana Eli Otu'' olarak bilinmektedir.
6.07.2023 Sağlık
En korkunç suçların işlendiği tesis Birim 731! Canlı canlı üzerlerinde deney yaptılar...
En korkunç suçların işlendiği tesis Birim 731! Canlı canlı üzerlerinde deney yaptılar... 1939 yılından 1945 yılına kadar süren İkinci Dünya Savaşı, milyonlarca insanın ölümüne neden olan kanlı çatışmaların yanı sıra gelişen teknolojinin de savaşıydı. En korkunç savaş suçları ise Birim 731 adlı bir Japon tesisinde işlenmişti. Birim 731'de yaşanan dehşet, hâlâ duyanların tüylerini diken diken ediyor.
25.05.2023 Dünya
Pandeminin bitişi temizlik alışkanlıklarını değiştirdi
Pandeminin bitişi temizlik alışkanlıklarını değiştirdi 39 ülkede gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, geçtiğimiz yıl düzenli bir temizlik programı sürdürenlerin sayısında önemli bir azalma olduğu ortaya çıktı.
14.04.2023 Vitrin

Benzer Haber Etiketleri

Mikrop ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mikrop haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.