Gazete Vatan Logo

Meryem Ana Otu Nedir? Meryem Ana Otu Faydaları Nelerdir?

Son yıllarda Meryem Ana otu kullanımı artmaktadır. Bu ot çoğu hastalığın tedavisi için tercih edilmektedir. Şifalı olarak bilinen bitki, ''Fatma Ana Eli Otu'' olarak bilinmektedir.

Meryem Ana Otu Nedir? Meryem Ana Otu Faydaları Nelerdir?

Meryem Ana Otu Nedir?

Meryem Ana otu, kurak ve yağışlı bölgelerde yetişir. Odunsu görünüme sahip bir bitki türüdür. Yalnızca yağmurlu havalarda yaprak açabilir ve bu ota dair pek çok rivayet anlatılmaktadır. Rivayetlerin en yaygın olanı Hz. Muhammed'in kızı olan Hz. Fatma tarafından toprağa dikilmiş olmasıdır. Yaprak açtığı zaman el şeklinde olur ve bu sebeple ''Fatma Ana'nın Eli'' denmektedir.

Meryem Ana Otu Faydaları Nelerdir?

Meryem Ana otu, yüksek antioksidan içerir ve bileşikleri arasında flavonoidler bulunur. Bu özellikleriyle beraber doğum sürecini kolaylaştırmak, regl kramp ve kanamaları gibi sorunları iyileştirir. Bu etkileri azaltıp kan şekeri ve kan basıncını düşürebilir. Meryem Ana otunun faydaları şu şekildedir:

- Meryem Ana otu kan akışını hızlandırır. Kan akışının kolay hale gelmesini sağlar. Kandaki belli bir yağ miktarını düşürücü etkisi ile bilinir. 

- Erkeklerde sperm miktarını arttırır. Aynı zamanda spermin kaliteli olmasını sağlar.

- Spermlerin hızlı bir şekilde yumurtalıklara yerleşmesini olanak sağlar. Spermlerin yumurtalıklara yerleşmesine önemli katkıları vardır. 

Haberin Devamı

- Uzman kontrolünde kullanıldığında, idrar kaçırma problemini ortadan kaldırır. İdrar kaçırma sorunu yaşıyorsanız, uzmanlarla iletişim kurabilirsiniz.

- Rahim ağzını genişletme etkisi vardır. Bu sebeple, geçmişte kadınların doğum öncesi kullanması istenmiştir. Rahim ağzını genişletmesi ile doğum daha kolay şekilde gerçekleşir. 

- Hormonların doğru bir şekilde salgılanmasını sağlar.

- Gebelik ihtimalini arttırır.

- Östrojen hormonu desteğinde bulunur.

- Anti-mikrop özelliğiyle ciltteki sivilceleri yok eder. Sivilce çıkan yerlere sürüldüğü zaman sivilce yok olur ve oluşumu da önlenir. Akne ve sivilcelere karşı tercih edilir.

Meryem Ana Otu Ne İşe Yarar?

Meryem Ana otu insanlar tarafından araştırılan ve merak edilen otlardan birisidir. Sorunların ortadan kalkması için çeşitli tedaviler da kullanılabilir. Meryem ana otu rahatlatıcıdır. Ağrı dindirici etkisi sebebiyle yorgunluğu doğrudan azaltır.

Meryem Ana otu bakteri karşıtı olarak da tercih edilir. Zarar verici bakterilerin uzaklaşmasına yardımcı olur. Enfeksiyon problemlerinin ortadan tamamen kaldırır. Vücudun her yerinde bulunan enfeksiyonları önleyebilecek bir güçtedir.

Haberin Devamı

Meryem Ana Otu Nasıl Tüketilir?

Meryem Ana otu tüketimine ait çeşitli bilgiler bulunuyor. Uzmanlar bu bitkinin bir gün su içerisinde beklemesi gerektiğini savunuyor. Aktarlardan ya da diğer yerlerden aldığınız otun bir gece sürahi içinde beklemesi daha faydalı olacaktır. Bir gece bekledikten sonra otu çıkarıp sabah ve akşam bir bardak olacak şeklinde içebilirsiniz.

Direkt suda bekletmeden tüketmeniz önerilmez fakat zamanınız yoksa tüketebilirsiniz. Böylelikle faydasını kısa zaman içerisinde görebilirsiniz. Ayrıca farklı rahatsızlıklar için tüketmek istiyorsanız mutlaka bir uzmana danışmalısınız. Uzmanların önerisiyle farklı şekillerde içebilir ve faydasını yakın zamanda görebilirsiniz.