Bal

Bal

Son dakika bal haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bal ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bal haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bal

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bal gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.804 bal haberi bulunmuştur. Tüm bal haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da bal hasadı başladı! Üretimde Türkiye'de ikinci sırada yer alıyor
Adana'da bal hasadı başladı! Üretimde Türkiye'de ikinci sırada yer alıyor Adana, zengin bitki örtüsü ve verilen desteklerle bal üretiminde üst sıralardaki yerini koruyor. Kentte yaklaşık 2 bin 470 arıcının 495 bin kovanda bal üretimi yapılmasıyla geçen yıl 12 bin 280 ton bal üretildi. Adana bölgesindeki arıcılar yılın ilk balını da peteklerden sağmaya başladı.
28.04.2024 Adana
Balın içerisine 1 kaşık ekleyince vücuttaki zehir akıyor; En güçlüsü bu, cilde de sürülüyor!
Balın içerisine 1 kaşık ekleyince vücuttaki zehir akıyor; En güçlüsü bu, cilde de sürülüyor! Vücuttaki zararlı maddelerin atılımı doktor tavsiyesi üzerine genellikle kimyasallar ağır antibiyotiklerdir. Ancak doğal yollarla da bu toksinleri atmam mümkündür. Hem de yanısıra birçok faydası da vardır. Balın içerisinde bir kaşık eklediğinizde mikrop öldürücü bir karışıma sahip oluyorsunuz.
28.04.2024 Yaşam
Hakkari’de bal üretim sezonu başladı! Bakanlıktan açıklama
Hakkari’de bal üretim sezonu başladı! Bakanlıktan açıklama Hakkari il genelinde bal üretim sezonu başladı. Hakkari Tarım ve Orman Müdürlüğü, kentte 2024 yılı ilkbahar arı bakımları ile birlikte bal üretim sezonunun başladığını açıkladı. Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, bal ve arı ürünlerini yetiştiren yetiştiricilere bereketli ve kazançlı bir sezon diledi.
18.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı seçimden alnının akıyla çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı seçimden alnının akıyla çıktı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Erdoğan, "Bu ülkenin en dinamik partisiyiz, üye sayısı olarak Türkiye'nin en büyük partisiyiz. Biz seçmenin mesajını doğru okuruz, arızaları düzeltir tekrar yola koyuluruz. Gerekli değişimi yaparız. Biz bitti demeden bitmez" dedi.
17.04.2024 Gündem
Görenler şaşkına uğruyor! atla Üniversite'ye gidiyor
Görenler şaşkına uğruyor! atla Üniversite'ye gidiyor İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nden Balıkesir Üniversitesi Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne 1 yıllık görevlendirme ile gelen Prof. Dr. Mehmet Can Gündüz, kampüste ve çevredeki kırsal mahallerde atla gezmeye başlayınca 'atlı profesör' olarak nam saldı.
16.04.2024 Gündem
Balda şeker hilesine AB önlemi
Balda şeker hilesine AB önlemi Farklı ülkelerden Avrupa Birliği’ne (AB) giden balların yarısında uygunsuzluk tespit edilmesi üzerine kontroller artırılıyor. Türk bal üreticileri ve ihracatçılarının gerekli hazırlıkları yapması istendi.
13.04.2024 Gündem
Sadece Adana'da üretiliyor! Akciğer hastalıkları dahil her derde deva oluyor
Sadece Adana'da üretiliyor! Akciğer hastalıkları dahil her derde deva oluyor Adana’da sadece Göller Bölgesinde üretilen lezzeti ve aroması ile coğrafi işaret başvurusu yapılan “Mezla Balı" Avrupa’da düzenlenen Uluslararası Londan Bal yarışmasında derece ile lezzetini taçlandırmak istiyor.
11.04.2024 Adana
Kilosu bin TL: Her derde deva olan polende hasat başladı
Kilosu bin TL: Her derde deva olan polende hasat başladı Türkiye’nin bal üretiminde ilk sıralarda yer alan Mersin’de, milyonlarca arının gram gram topladığı, kilogram fiyatı bin TL’ye kadar çıkan polende sezonun ilk hasadı sıfır rakımda yapıldı. Sıfır rakımda başlayan polen hasadının, yaz mevsiminde Toroslar ve Eğriçayır yaylalarında devam edeceği, bu sene 200 ton civarında verim beklendiği belirtildi.
4.04.2024 Gündem
Denizdeki görüntü müsilaj sanıldı, gerçek çok farklı çıktı
Denizdeki görüntü müsilaj sanıldı, gerçek çok farklı çıktı Antalya Körfezi'nde su yüzeyinde oluşan polen örtüsünün akıntıyla sahile yaklaşmasından sonra, denizde yüzen ve sarı tabakayı görenler, müsilaj ve kirlilik tedirginliği yaşadı. Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, Güneyden esen rüzgarla polenler kıyıya sürükleniyor. Akıntının karşılaştığı yerlerde yol şeklinde hat çiziyor. Rahatlıkla denize girilebilir dedi.
3.04.2024 Gündem
Sadece Adana'da üretiliyor! Akciğer hastalıkları dahil her derde deva oluyor
Sadece Adana'da üretiliyor! Akciğer hastalıkları dahil her derde deva oluyor Adana’da sadece Göller Bölgesinde üretilen lezzeti ve aroması ile coğrafi işaret başvurusu yapılan “Mezla Balı" Avrupa’da düzenlenen Uluslararası Londan Bal yarışmasında derece ile lezzetini taçlandırmak istiyor.
4.04.2024 Adana
Bakara suresinde geçen kudret helvası nedir? Kudret helvası faydaları neler?
Bakara suresinde geçen kudret helvası nedir? Kudret helvası faydaları neler? Bakara suresinde kendilerine bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğulları "Biz bir çeşit yemeğe asla katlanamayız" diyerek Hz Musa'dan "Rabb'ine dua et de versin" diyerek istedikleri arsında hangisi yoktur? Sorusunun Kim Milyoner Olmak İster'de 5 milyon TL'lik soru olduğunun ortaya çıkmasının ardından Bakara suresinde geçen kudret helvası nedir? Sorusuna yoğun bir şekilde yanıt aranmaya başlandı.
26.03.2024 Gündem
Ramazan'da merdiven altı ürünlere karşı uyarı
Ramazan'da merdiven altı ürünlere karşı uyarı Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, “Vatandaşımız elbette cebini ve bütçesini düşünmek zorunda. Ancak sırf ucuz diye alınan ürünlerin sağlığımızı etkilemesine müsaade etmeyelim“ dedi.
23.03.2024 Gündem
Adanalı kadınların güzellik sırrı ortaya çıktı! Güneş hasarlarına iyi geliyor
Adanalı kadınların güzellik sırrı ortaya çıktı! Güneş hasarlarına iyi geliyor Adanalı kadınların güneş hasarlarından korunmak için gerçekleştirdikleri güzellik rutini ortaya çıktı. Pirinç maskesi, özellikle Japon veya Kore cilt bakımı rutinleri arasında yer alıyor. Güneş hasarına iyi gelen bu maske Adanalı kadınlar tarafından yoğun şekilde tercih ediliyor. Pirinç sayesinde nesiller boyu parlak, pürüzsüz ve bembeyaz bir cilde sahip oluyorlar. Peki pirinç maskesi nasıl yapılır? İşte yanıtı...
22.03.2024 Adana
2 bin 146 balcıya 25 milyon 75 bin 480 lira devlet desteği
2 bin 146 balcıya 25 milyon 75 bin 480 lira devlet desteği Bal üretiminde Türkiye ikincisi olan Adana’da 2 bin 146 balcıya devlet 25 milyon 75 bin 480 lira deste sağladı
17.03.2024 Adana
Bu tatlıya Ramazan pidesini banıp banıp yiyin: Ballı pekmezli sahine tatlısı, sahurda ya da iftarda...
Bu tatlıya Ramazan pidesini banıp banıp yiyin: Ballı pekmezli sahine tatlısı, sahurda ya da iftarda... Bal, tahin ve pekmez karışımı sahine tatlısı hem iftarda hem de sahurda rahatlıkla tüketilebilir. Peygamber efendimizin çok sevdiği bilinen sahine tatlısı vücuda da şifa dağıtıyor. Enerji vermesi bal ve pekmezden kaynaklanıyor. Kan şekerinin dengelenmesinde de etkili olan sahine tatlısı nasıl yapılır?
14.03.2024 Yaşam
Sahte gıdalara karşı denetim ve caydırıcı ceza uyarısı
Sahte gıdalara karşı denetim ve caydırıcı ceza uyarısı Ramazan ayı öncesi Bayrampaşa'da 5 milyon lira değerinde sahte tereyağı ele geçirilirken, Gıda Yüksek Mühendisi Öğretim Görevlisi Eda Şensu Demir, denetimlerin artırılması gerektiğini belirterek, "Daha anlık denetim yapılması ya da caydırıcı cezalar olması lazım" dedi. Demir, ayrıca sahte tereyağının tüketiciyi aldattığını, üretim sırasında farklı toksik maddelerin gıdanın içerisine girebileceğini bunun da insan sağlığına zararlı olduğunu söyledi.
9.03.2024 Ekonomi
Mehmed: Fetihler Sultanı oyuncuları kimler? Mehmed: Fetihler Sultanı hangi ülkede, nerede çekildi?
Mehmed: Fetihler Sultanı oyuncuları kimler? Mehmed: Fetihler Sultanı hangi ülkede, nerede çekildi? Mehmed: Fetihler Sultanı dizisi için geri sayım başladı. İlk fragman da yayınlandı. Büyük Osmanlı Hükümdarı Fatih Sultan Mehmed'in hayatına ışık tutacak dizi aynı zamanda İslam dünyasının önemli isimlerinden Eyül El Ensari'nin hayatından da kesitler sunacak. Çok büyük bir prodüksiyonla ekranlara gelecek olan dizinin yapımcılığını Eyüp Gökhan Özekin üstleniyor. Yönetmenliğini Şafak Bal'ın yaptığı Mehmed: Fetihler Sultanı oyuncuları arasında da yıldız isimler yer aldı. Peki Mehmed: Fetihler Sultanı hangi ülkede, nerede çekildi?
26.02.2024 Magazin
Staj ve çıraklık mağdurları için dikkat çeken açıklama: SGK'ya yazılı olarak başvurun
Staj ve çıraklık mağdurları için dikkat çeken açıklama: SGK'ya yazılı olarak başvurun Stajyer ve çıraklık mağduriyeti hakkında CNN Türk'te soruları yanıtlayan Sosyal Güvenlik uzmanı Murat Bal, staj ve çıraklık girişi olan kadınların doğum borçlanmasındaki istisnai durumu haakında açıklamalarda bulundu.
19.02.2024 Çalışma Hayatı
Partenogenez Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Partenogenez Hangi Canlılarda Görülür?
Partenogenez Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Partenogenez Hangi Canlılarda Görülür? Pek çok canlının neslini sürdürebilmesi adına üremeye gereksinimleri vardır. Bu üreme ise kendi çeşitlerine ve yapılarına göre değişik şekillerde gerçekleşebilmektedir. Üremeler; eşeysiz ve eşeyli şekilde gerçekleşmektedir. Partenogenez; eşeyli ancak döllenmeye gerekmeden gerçekleşen döllenmedir.
10.02.2024 Yaşam
Arılar kış uykusuna yatamadı! Verim düştü
Arılar kış uykusuna yatamadı! Verim düştü Adana’nın Kozan ilçesinde havaların sıcak gitmesinden dolayı arılar kış uykusuna yatmadı. Arıcılar, yazın aşırı sıcaktan çatlayan arıların kışın da sıcaktan uyumadığı için bal veriminin düştüğünü ve arıların öldüğünü söyledi.
8.02.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, Hatay'ın ilçe adayları belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, Hatay'ın ilçe adayları belli oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Hatay İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.
3.02.2024 Gündem
Sitrin Taşı Özellikleri Nelerdir? Sitrin Taşının En Bilinen Faydaları...
Sitrin Taşı Özellikleri Nelerdir? Sitrin Taşının En Bilinen Faydaları... Sitrin, ismini Fransızca bir kelime olan citron sözcüğünden almaktadır. Citron, kelime olarak limon anlamına gelir ve birinci yüzyıldan bu yana kullanıldığı düşünülmektedir.
23.01.2024 Yaşam
Kılınız kıpırdamadan kas yaptırıyor! Full B vitamini depoluyor: Sabah uyanında birkaç kaç kaşık...
Kılınız kıpırdamadan kas yaptırıyor! Full B vitamini depoluyor: Sabah uyanında birkaç kaç kaşık... Birkaç yüzyıldır sofralarda yer alan lor, yüksek proteini sonradan keşfedilmiş enfes ve şifalı besinlerden birisidir. Tek başına tüketemeyenler, biraz bal ya da meyve ile birlikte yiyebiliyor. Böylece tatlı krizleriyle de doğal olarak başa çıkılıyor. Ama bu peynir hakkında çok az şey biliyorsunuz. Şifasını katbekat artıracak formüllere gelin birlikte bakalım.
23.01.2024 Yaşam
Ağrı Nerede, Hangi Bölgede? Ağrı İlçeleri Nelerdir, Neleri Meşhur?
Ağrı Nerede, Hangi Bölgede? Ağrı İlçeleri Nelerdir, Neleri Meşhur? Ağrı kültür ve turizm bakımından zengin illerimiz arasındadır. Yaz aylarının gelmesiyle beraber en çok araştırılan iller arasında yer alır. Ağrı soğuk bir iklime sahip olduğu için yaz aylarında daha çok tercih edilir.
18.01.2024 Eğitim
Yüzdeki Sivilce Nasıl Geçer? Yüzdeki Sivilce Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Yüzdeki Sivilce Nasıl Geçer? Yüzdeki Sivilce Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Yüzde oluşan sivilcelerin birçok farklı nedeni bulunmaktadır. Özellikle kir, ölü hücreler, yağ kalıntıları sivilce oluşmasına neden olan faktörlerdendir. Düzenli olarak yapılan cilt temizliği sivilcelerin oluşma riskini azaltmaktadır.
17.01.2024 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Bal ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bal haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.