Kovid-19 Aşısı

Kovid-19 Aşısı

Son dakika Kovid-19 aşısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kovid-19 aşısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kovid-19 aşısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kovid-19 Aşısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kovid-19 aşısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 756 kovid-19 aşısı haberi bulunmuştur. Tüm kovid-19 aşısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dr. Alan Shoemaker kimdir, hangi aşı için ne dedi? Dr. Alan Shoemaker aşı açıklaması!
Dr. Alan Shoemaker kimdir, hangi aşı için ne dedi? Dr. Alan Shoemaker aşı açıklaması! Koronavirüs aşısının yan etkileri konusu henüz netlik kazanmamışken Amerikalı Doktor ve Yazar Dr. Alan Shoemaker'ın aşı hakkında yaptığı açıklamalarla şaşırttı. Peki, Dr. Alan Shoemaker kimdir, hangi aşı için ne dedi? İşte Dr. Alan Shoemaker aşı açıklaması…
29.11.2023 Gündem
Moderna, BioNTech ve Pfizer’ı dava ettiğini açıkladı
Moderna, BioNTech ve Pfizer’ı dava ettiğini açıkladı Kovid-19 aşısı üreticilerinden Moderna, bugün yaptığı basın açıklamasında Pfizer ve BioNTech aleyhine ABD ve Almanya’da patent ihlali davaları açtığını duyurdu. Moderna, iki firmanın kendilerine ait olan mRNA teknolojisini izinsiz kullanıp yasa dışı kopyalayarak Kovid-19 aşısını ürettiğini ileri sürdü.
26.08.2022 Dünya
Diyanet açıkladı! Umre ile ilgili flaş karar, resmen kalktı
Diyanet açıkladı! Umre ile ilgili flaş karar, resmen kalktı Diyanet, umre turlarının 15 Ağustostan itibaren başlayacağını açıkladı. 7, 11, 15 ve 24 günlük turlar planlandı. Umre turlarına talebin yüzde 100'e yakın olduğu belirtilirken, katılımcılarda 65 yaş altı ve Kovid-19 aşısı şartı aranmayacak.
6.08.2022 Gündem
Koronavirüs ile ilgili son dakika gelişmesi! Geri döndü! 40 kat arttı
Koronavirüs ile ilgili son dakika gelişmesi! Geri döndü! 40 kat arttı Sağlık Bakanlığınca açıklanan haftalık Kovid-19 tablosuna göre, 11-17 Temmuz arasında vaka sayısı 226 bin 532 oldu, 96 kişi hayatını kaybederken, 124 bin 732 kişinin de karantina ve tedavisi sona erdi. Pandeminin ateşinin yaz başında söndüğüne dikkat çeken Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, yangının söndürüldüğünü ancak soğutma çalışmalarını beklemeden gevşemenin vaka sayılarını artırdığını vurguladı. Öte yandan kapanma geri gelecek mi? Dünya genelinde Omicron varyantı kaynaklı Kovid-19 vaka sayısında artış görülmesinin ardından gözler kısıtlamalara çevrildi. Tam normalleşmeye geçen Türkiye'de kısıtlamaları yeniden uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor. Konu hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu.
21.07.2022 Gündem
Kovid aşısı hatırlatma dozları yapılmaya başladı
Kovid aşısı hatırlatma dozları yapılmaya başladı   Kovid vakalarının artması üzerine, Kovid-19 aşıları hatırlatma dozları için aşı randevuları da açıldı. Bayramda İstanbul’da olanlar aşı olmak için hastanelerin yolunu tuttu. 
12.07.2022 Gündem
Maske ile ilgili flaş açıklama! Uyarı geldi
Maske ile ilgili flaş açıklama! Uyarı geldi İngiltere ve Danimarka’nın ardından Türkiye’de de Kovid tedbirlerinin gevşetilmesine Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Derneği’nden (KLİMİK) itiraz geldi. KLİMİK Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, ‘’Pandeminin bitip bitmediğini belirleyen kurum Dünya Sağlık Örgütü’dür, DSÖ, pandemi bitmedi diyor’’ derken, Antalya’da düzenlenen 22’nci KLİMİK Kongresi’nde konuşan Kongre Başkanı Prof. Dr. Neşe Demirtürk, “Ülkelerdeki vaka ve aşılama oranlarına baktığımızda, tedbirlerin gevşetilmesi çok da uygun değil” dedi. Enfeksiyon uzmanlarının ortak görüşü ise ‘’Pandeminin devam etmesi demek, halen olağanüstü enfeksiyon ve ölüm var demektir’’ şeklinde ifade edildi.
10.03.2022 Yaşam
Turkovac aşısı randevu alma! Turkovac randevu açıldı mı, Turkovac aşısı hangi hastanelerde yapılıyor?
Turkovac aşısı randevu alma! Turkovac randevu açıldı mı, Turkovac aşısı hangi hastanelerde yapılıyor? Turkovac randevu açıldı mı, Turkovac aşı randevusu nasıl alınır? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC'ın artık şehir hastaneleri ile eğitim ve araştırma hastaneleri başta olmak üzere 81 ilde uygulanmaya başlandığını bildirdi. Alo 182 sisteminden randevu oluşturulabildiği gibi MHRS ve e nabız üzerinden de randevu alınabilecek. İşte Turkovac aşısı randevu alma…
8.02.2022 Sağlık
78 koronavirüs testi de pozitif çıktı! 14 aydır karantinadan çıkamıyor: ‘Sosyal hayatımı bitti’
78 koronavirüs testi de pozitif çıktı! 14 aydır karantinadan çıkamıyor: ‘Sosyal hayatımı bitti’ Sarıyer'de yaşayan Muzaffer Kayasan 2020 yılında koronavirüse yakalandı. O günden bugüne tam 14 ay boyunca yaptırdığı 78 test de pozitif çıkan Kayasan, yetkililerden yardım istedi. Vatandaşlara aşı çağrısında da bulunan Kayasan, "Başkalarını öldürmeye hakkınız yok, yaşamak isteyen aşı olsun” dedi.
4.02.2022 Gündem
TURKOVAC varyantlara karşı etkin mi? Acil kullanım onayı ne demek?
TURKOVAC varyantlara karşı etkin mi? Acil kullanım onayı ne demek? Türkiye'nin inaktif Kovid-19 aşı adayı TURKOVAC acil kullanım onayı aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kasım ayında TURKOVAC için acil kullanım onayı başvurusu yaptıklarını aşının yıl bitmeden yaygın kullanıma girmesinin ümit edildiğini açıklamıştı. yerli aşıda acil kullanım onayı çıkmasının ardından, tim dünyada etkili olan Omicron varyantına karşı etkili olup olmadığı da merak ediliyor. Peki, TURKOVAC varyantlara karşı etkin mi?
22.12.2021 Sağlık
Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hayal bile edilemeyecek seviyelere getirdik
Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hayal bile edilemeyecek seviyelere getirdik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi karşılama törenine katıldı. Erdoğan zirvenin açılışında konuştu. Erdoğan, "Türkiye-Afrika ilişkilerini 16 yıl önce hayal bile edilemeyecek seviyelere getirdik. Kıta çapındaki yatırımlarımızın değeri 6 milyar dolara ulaştı. Afrika kökenli kardeşlerimizin ülkemizdeki yatırımları da giderek artıyor." dedi.
18.12.2021 Siyaset
Çanakkale'de aşı yaptırmayan koronavirüsten  ebe hayatını kaybetti
Çanakkale'de aşı yaptırmayan koronavirüsten ebe hayatını kaybetti Çanakkale'de bir süredir yoğun bakımda koronavirüs tedavisi gören ebe Seher Bıcı (47) hayatını kaybetti.
15.12.2021 Yaşam
Bakan Koca aşı müjdesini resmen duyurdu: Hazırlığımızı tamamladık
Bakan Koca aşı müjdesini resmen duyurdu: Hazırlığımızı tamamladık Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de aşı ve biyoteknolojik ürün geliştirerek üretimini yapacak modern bir merkeze ihtiyaç olduğunu belirterek, "Bu konudaki hazırlığımızı tamamladık. Dün itibariyle bu tesisin ihale süreci başladı. Çok yakında tüm detaylarını paylaşacağız" dedi.
11.12.2021 Gündem
Koronavirüs salgını ne zaman bitecek? Tarih verildi! Eylül 2022'de...
Koronavirüs salgını ne zaman bitecek? Tarih verildi! Eylül 2022'de... Kovid-19 enfeksiyonuna karşı geliştirilen ilaçların umut verdiğini belirten Prof. Dr. İftihar Köksal, Eylül 2022’de virüsün grip formuna dönüşeceğini söyledi. İlaçları akıllı füzeye benzeten Prof. Dr. Unutmaz’a göre ise gelecek baharda Kovid ölümcül olmaktan çıkacak.
10.12.2021 Yaşam
Her yıl koronavirüs aşısı olacak mıyız? Pfizer'dan açıklama geldi
Her yıl koronavirüs aşısı olacak mıyız? Pfizer'dan açıklama geldi BioNTech ile birlikte koronavirüs (Kovid-19) aşısı üreten Pfizer'dan yeni açıklamalar geldi. Şirketin CEO'su önümüzdeki yıllarda da takviye dozların gerekli olabileceğini belirtti.
2.12.2021 Dünya
BioNTech aşısıyla ilgili flaş gelişme! Omicron varyantına karşı koruyor mu? Açıkladı
BioNTech aşısıyla ilgili flaş gelişme! Omicron varyantına karşı koruyor mu? Açıkladı BioNTech aşısıyla ilgili son dakika açıklaması! BioNTech aşısı Omicron varyantına karşı koruyor mu? Yaklaşık 2 yıldır koronavirüsün pençesindeki dünya bir kez daha alarma geçmiş durumda. Omicron varyantı kısa sürede dünyanın ortak gündemi olurken Kovid-19 aşısı ile ilgili flaş açıklamalar geldi.
2.12.2021 Gündem
Aşı randevusu alma ekranı! 3. doz aşı randevusu nasıl alınır?
Aşı randevusu alma ekranı! 3. doz aşı randevusu nasıl alınır? Tüm dünyada etkisini devam ettiren coronavirüste yeni varyantlar endişe yaratmaya devam ediyor. Son olarak Omicron virüsü ile ilgili ülkerlerin aldığı tedbirler pek çok kişi de paniğe neden olurken dünyada ve Türkiye’de de aşılama çalışmaları da devam ediyor. Son olarak Sağlık Bakanlığı tarafından 2. doz Covid 19 aşısının üzerinden 6 ay geçen, 18 yaş üstü herkesin 3. Doz aşı randevusu alabileceğini açıklamasının ardından pek çok kişi aşı randevusu almak için e-Nabız, MHRS ve ALO 182 üzerinden nasıl randevu alınacağını sorguluyor. Peki, Covid 19 aşı randevusu nasıl alınır? 3. doz aşı randevusu nasıl alınır? İşte aşı randevusu alma ekranı!
29.11.2021 Sağlık
Nurseven öğretmenden kahreden haber!  Acı gerçek ortaya çıktı
Nurseven öğretmenden kahreden haber! Acı gerçek ortaya çıktı İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, okul öncesi öğretmeni Nurseven Elbasan (34), koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede, 'Öğretmenler Günü'nde yaşamını yitirdi. Elbasan'ın Kovid-19 aşısı olmadığı öğrenildi.
25.11.2021 Yaşam
Moderna, Kovid-19 aşısı 3. dozun ABD'de tüm yetişkinlere uygulanması için onay istedi
Moderna, Kovid-19 aşısı 3. dozun ABD'de tüm yetişkinlere uygulanması için onay istedi ABD ilaç firması Moderna, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) destek aşısının 18 yaş üzerine genişletilmesi onayı için ABD Gıda ve İlaç Dairesine (FDA) başvurdu.
17.11.2021 Dünya
Ukrayna'da iki doz Kovid-19 aşısı olanlara ödeme yapılacak
Ukrayna'da iki doz Kovid-19 aşısı olanlara ödeme yapılacak Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülkesinde iki doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı olanların 1000 grivna (yaklaşık 380 lira) alacağını açıkladı.
15.11.2021 Dünya
Aşı karşıtı doktordan TikTok'ta akılalmaz reçete! 'Bunu sakın yapmayın'
Aşı karşıtı doktordan TikTok'ta akılalmaz reçete! 'Bunu sakın yapmayın' Kovid-19 aşıları hali hazırda salgına karşı elimizdeki en büyük silah olmaya devam ediyor. Ancak buna rağmen dünyanın birçok yerinde yükselen bir aşı karşılığı da mevcut. Çeşitli platformlarda örgütlenen aşı karşıtları insanlara vücutlarında aşıyı atmak için 'detox' reçeteleri verirken doktorlar bu konuda kritik uyarılarda bulunuyor.
14.11.2021 Dünya
10 Kasım koronavirüs tablosu! İşte yeni vaka ve vefat sayısı...
10 Kasım koronavirüs tablosu! İşte yeni vaka ve vefat sayısı... Sağlık Bakanlığı tarafından 10 Kasım koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 358 bin 251 test yapıldı, 27 bin 259'u pozitif çıktı, 203 kişi hayatını kaybetti, 27 bin 153 kişi ise iyileşti.
10.11.2021 Gündem
BioNTech yılın üçüncü çeyreğinde 3,21 milyar avro kar açıkladı
BioNTech yılın üçüncü çeyreğinde 3,21 milyar avro kar açıkladı Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı geliştiren Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in üçüncü çeyrekteki net karı, artan aşı satışlarıyla birlikte 3 milyar 211 milyon avro olarak gerçekleşti. Şirket bu yıl yapılan 2,5 milyar dozluk Kovid-19 aşısı tedarik sözleşmelerinden 16-17 milyar avroluk gelir öngörüyor.
9.11.2021 Ekonomi
Aşı olmayanlarla ilgili emsal karar! Diğer ülkeler için örnek olabilir
Aşı olmayanlarla ilgili emsal karar! Diğer ülkeler için örnek olabilir Singapur hükümeti, Kovid-19 aşısı olmayı reddederek sağlık sistemi üzerinde büyük yük oluşturan vatandaşlarının, hastane ve ilaç masraflarını karşılamayacağını duyurdu.
9.11.2021 Sağlık
Hematolojik kanser hastalarına "Kovid-19 aşısı yaptırın" önerisi
Hematolojik kanser hastalarına "Kovid-19 aşısı yaptırın" önerisi Türk Hematoloji Derneği (THD) Genel Sekreteri Prof. Dr. Muhlis Cem Ar, hematolojik kanser ve kök hücre nakli hastalarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yaptırmasının sakıncalı olmadığını ve mutlaka aşılanmaların önerildiğini söyledi.
7.11.2021 Sağlık
Hematolojik kanser hastalarına "Kovid-19 aşısı yaptırın" önerisi
Hematolojik kanser hastalarına "Kovid-19 aşısı yaptırın" önerisi Türk Hematoloji Derneği (THD) Genel Sekreteri Prof. Dr. Muhlis Cem Ar, hematolojik kanser ve kök hücre nakli hastalarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yaptırmasının sakıncalı olmadığını ve mutlaka aşılanmaların önerildiğini söyledi.
7.11.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kovid-19 Aşısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kovid-19 aşısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.