Kök Hücre Tedavisi

Kök Hücre Tedavisi

Son dakika Kök hücre tedavisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kök hücre tedavisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kök hücre tedavisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kök Hücre Tedavisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kök hücre tedavisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 353 kök hücre tedavisi haberi bulunmuştur. Tüm kök hücre tedavisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da yürek burkan hikaye! Üçüzlerinden ikisi felç geçirdi, destek çağrısı
Adana'da yürek burkan hikaye! Üçüzlerinden ikisi felç geçirdi, destek çağrısı Adana'da üçüz çocuklarından ikisi serebral palsi hastası olan Mekselina Akan (34), çocuklarının kök hücre tedavisi için gerekli olan 1 milyon 800 bin lirayı toplamak amacıyla valilik onaylı yardım kampanyası başlattı. Aile olarak çok acı ve zor bir süreçten geçtiklerini kaydeden Akan, “Ben bir anne olarak çocuk parklarını, okulları hiç sevmiyorum. Çünkü benim çocuklarım bunları yaşayamıyor. Elimden geldiğince onları ayağa kaldırmak istiyorum” dedi.
3.03.2024 Adana
Boğaç Aksoy'dan samimi açıklama: Çekimler sırasında ikinci evre kanserdim
Boğaç Aksoy'dan samimi açıklama: Çekimler sırasında ikinci evre kanserdim Boğaç Aksoy, 2021'de lenfomaya yakalanmıştı. Kemoterapi sonrası kök hücre tedavisi de gören oyuncu, Eylül 2022'de kanseri yendiğini açıklamıştı. Tedavi gördüğü dönemde usta sanatçı Halil Ergün ile bir filmde rol alan Boğaç Aksoy, gösterim sonrası duygularını dile getirdi.
21.11.2023 Magazin
Büyükbaş hayvana gen tedavisi! Hem et hem süt üretimi artacak
Büyükbaş hayvana gen tedavisi! Hem et hem süt üretimi artacak AB mevzuatı temel alınarak hazırlanan taslağa göre hayvan tedavilerinde gen tedavisi ve doku mühendisliği mevzuata girecek. Gen tedavisi, et ve süt üretimi performansını artırmak için de kullanılıyor.
15.09.2023 Ekonomi
Antalya'da sivrisinek ısırdı, hayatı karardı! 9 yıldır insan içine çıkamıyor: 'Gücüm kalmadı'
Antalya'da sivrisinek ısırdı, hayatı karardı! 9 yıldır insan içine çıkamıyor: 'Gücüm kalmadı' Denizli’den Antalya’ya çalışmak için gittiği otelde sivrisineğin ısırması sonucu fil ayağı hastalığına yakalanan güvenlik görevlisinin hayatı karardı. İlerleyen hastalığı nedeniyle 9 yıldır insan içine çıkamayan güvenlik görevlisi, enfeksiyonun çürümeye neden olmasından dolayı çoklu organ yetmezliği riskiyle karşı karşıya kaldı.
17.04.2023 Yaşam
Ünlü İtalyan doktor Paolo Macchiarini herkesi aldatmış! Ordulu Yeşim de bu skandalın kurbanı olmuştu...
Ünlü İtalyan doktor Paolo Macchiarini herkesi aldatmış! Ordulu Yeşim de bu skandalın kurbanı olmuştu... Bilim dünyasında çığır açan, adeta mucizeler gerçekleştiren benzersiz yeteneklere sahip bir cerrah... Kırlaşmış saçları, kocaman gülümsemesi, beyaz önlüğü ve yakışıklı yüzüyle fotoğrafı bile güven veriyor. Daha doğrusu güven veriyor-du. Ta ki herkesi kandırmayı başarmış bir dolandırıcı olduğu anlaşılana kadar... "Nasıl yani?" dediğinizi duyar gibiyiz. En baştan başlayalım!
13.07.2022 Dünya
Fuat Oktay: Kızılay'ı güçlendirmek için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz
Fuat Oktay: Kızılay'ı güçlendirmek için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türk Kızılay'ın 103'üncü Genel Kurulunda "Kızılay gibi yüksek organizasyonel kabiliyete ve donanıma sahip marka kuruluşlara sahip olmamız güçlü ve iddia sahibi bir devlet olmamızın sonucudur. Biz hükümet olarak yeni iş birlikleri ve projelerle, Kızılay'ın operasyonel kabiliyetini artırmak ve teşkilatını güçlendirmek için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" dedi.
14.05.2022 Siyaset
Esra Sönmezer'in acı günü!
Esra Sönmezer'in acı günü! Esra Sönmezer’in 10 yaşındaki İran kedisi Bebek hayatını kaybetti. Her fırsatta kedisine olan sevgisini dile getiren ünlü oyuncu ve sunucu, Bebek’in ölümüyle büyük acı yaşadı.
26.04.2022 Magazin
Kök hücre ve PRP tedavileri arasındaki farklar nelerdir?
Kök hücre ve PRP tedavileri arasındaki farklar nelerdir? Günümüzde sıklıkla merak edilen tedavi yöntemleri kök hücre ve PRP’dir. Nöroloji ve Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu bu iki tedavi yöntemlerini sizler için anlatıyor.
9.02.2022 Sağlık
Genç tıp fakültesi öğrencisi hem kendine, hem de yaşlı kadına hayat oldu!
Genç tıp fakültesi öğrencisi hem kendine, hem de yaşlı kadına hayat oldu! Bursa'nın İnegöl ilçesinde 2019 yılında öksürük şikâyetiyle gittiği hastanede lenf kanseri olduğunu öğrenen tıp fakültesi öğrencisi Elif Azra Bulut (22), kök hücre tedavisi ile sağlığına kavuştu.
7.02.2022 Yaşam
Saçınız günde 100 tel dökülüyorsa dikkat
Saçınız günde 100 tel dökülüyorsa dikkat Dermatoloji Uzmanı Dr. Deniz Çetinkünar, saç dökülmesinin başlıca nedenlerinin vitamin eksiklikleri, sıkı diyet, ilaçlar, yüksek ateş, enfeksiyon, doğum sonrası ve menopoz döneminde ortaya çıkan hormonal faktörler ile stres olduğunu belirtti.
3.12.2021 Sağlık
Cildiniz için kışa hazırlık reçetesi! Uzmanından 5 öneri!
Cildiniz için kışa hazırlık reçetesi! Uzmanından 5 öneri! Ciltte yaz mevsiminden kalma sorunları onarmak ve erken yaşlılık belirtilerini ortadan kaldırmak için doğru adımları uygulamak şart. Mevsim geçişinde ciltte meydana gelen kuruluklar ve nem oranının düzenlenmesi için cildi kışa hazırlamak gerekiyor. Medikal Estetik Hekimi Dr. Ayşegül Girgin cilt için kış önerilerinde bulundu.
1.11.2021 Sağlık
Doktorların 'kesilecek' dediği ayağı, kök hücre tedavisi ile kurtarıldı
Doktorların 'kesilecek' dediği ayağı, kök hücre tedavisi ile kurtarıldı Kahramanmaraş'ta Mehmet Ali İğci'nin (48), diyabet hastalığına bağlı yaralarından dolayı ortopedi doktorunun 'diz altından kesilecek' dediği ayağı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Kirişci'nin uyguladığı kök hücre tedavisiyle kurtarıldı.
23.10.2021 Sağlık
Kök hücre tedavisi nedir, nasıl yapılır? Kök hücre tedavisi hangi hastalıklarda kullanılır?
Kök hücre tedavisi nedir, nasıl yapılır? Kök hücre tedavisi hangi hastalıklarda kullanılır? 'Arka Sokaklar'da 'Volkan Komiser' karakterini canlandıran Boğaç Aksoy, geçtiğimiz mayıs ayında lenf kanserine yakalandığını duyurmuştu. Bir süre kemoterapi alan oyuncu, kök hücre tedavisine başlayacağını açıkladı. Söz konu açıklamanın ardından kök hücre tedavisi ile ilgili yapılan araştırmalar arttı. Peki, kök hücre tedavisi nedir, kök hücre tedavisi nasıl yapılır?
8.10.2021 Gündem
Saç dökülmesini önlüyor!
Saç dökülmesini önlüyor! Son yıllarda birçok hastalığın tedavisinde başarılı sonuç veren kök hücrenin saç dökülmesine karşı da güvenilir bir yöntem olduğunu belirten Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir “Kulak arkasından alınan 3 adet saç köklerini içeren deri parçası özel bir cihazla 50 mikrondan daha küçük parçalara ayrılır. Bir çözelti haline dönüştürülerek, dökülmekte olan alanlara enjekte edilir. Bu işlemle ince ve hasarlı saçlar iyileştirilir, doğal saç uzaması desteklenir ve saç dökülmesi kontrol altına alınır” dedi.
2.10.2021 Sağlık
Günümüzün altın tedavisi PRP
Günümüzün altın tedavisi PRP Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Erman Çekiç, PRP tedavisi ve kullanım alanlarını tüm detaylarıyla sizler için anlattı.
29.09.2021 Sağlık
'Yetersiz protein alımı saçları döküyor'
'Yetersiz protein alımı saçları döküyor' Uygulanan sıkı diyetlerin saç dökülmesini artırdığını belirten Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir “Yapılan çalışmalarda özellikle yetersiz protein alımının saç dökülmesine neden olduğu gösterildi. Sağlıklı saçlara sahip olmak için; sağlıklı ve dengeli beslenmek, güneş dahil saça zarar veren her türlü fiziksel uyarandan, kimyasal maddeden uzak durmak ve stres yönetimi son derece önemlidir” dedi.
7.08.2021 Sağlık
Kök hücre kireçlenme tedavisinde alternatif olabilir!
Kök hücre kireçlenme tedavisinde alternatif olabilir! Son yıllarda mucize tedavi olarak görülen kök hücre tedavisi kırışıklıklardan omurga onarımına kadar birçok durum için uygulanıyor. Yapılan çalışmalar kök hücre tedavilerinin, kalp hastalığı, Parkinson hastalığı ve kas distrofisi dahil olmak üzere çeşitli hastalıklar için umut vaat ediyor. Op. Dr. Sinan Karaca kök hücre tedavisi ile diz osteoartriti (OA) yani kireçlenme sorunlarının cerrahiye alternatif olarak uygulanabileceğini söyledi. Peki, Dize kök hücre tedavisi nedir? Nasıl yapılır? Ortopedik rahatsızlıklarda kök hücre tedavisi hangi aşamada ve nasıl uygulanmalı? Op. Dr. Sinan Karaca anlattı.
28.04.2021 Sağlık
Çocukta hızlı kilo kaybı ve dişeti kanamaları varsa dikkat!
Çocukta hızlı kilo kaybı ve dişeti kanamaları varsa dikkat! Dünya genelinde çocukluk çağı kanserlerinde yüzde 85’e ulaşan bir başarı oranına sahip olunduğunu belirten Prof. Dr. Murat Elli, “Çocukluk çağı kanserlerde genetik yatkınlık çok etkindir. Erişkin kanserleri engellenebilir kanserlerdir” dedi.
3.04.2021 Sağlık
Mehmet Ali Erbil'in pozu sosyal medyayı salladı!
Mehmet Ali Erbil'in pozu sosyal medyayı salladı! Geçtiğimiz yıllarda kaçış sendromu hastalığına yakalanan Mehmet Ali Erbil'in sağlık durumu iyiye gidiyor. Kısa süre önce yürümeye de başlayan Mehmet Ali Erbil'den yeni bir paylaşım geldi.
23.02.2021 Magazin
Gözlere yapılan kök hücre tedavilerine dikkat!
Gözlere yapılan kök hücre tedavilerine dikkat! Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) Merkez Yürütme Kurulu, henüz deneysel aşamada olan gözlere yönelik kök hücre tedavileriyle ilgili uyarılarda bulundu. TOD, özellikle ‘Sarı nokta hastalığı’ veya ‘tavuk karası’ olarak bilinen retinal hastalıklarda konunun gündeme geldiğini ancak yöntemlerin halen araştırma aşamasında bulunduğunu vurguladı. Dernek yönetimi, Sağlık Bakanlığı onaylı olmayan tedavilerin tehlikeli olabileceğine dikkat çekti.
16.02.2021 Sağlık
Pandemide kireçlenme şikayetleri arttı
Pandemide kireçlenme şikayetleri arttı Kireçlenmenin dünya ve Türkiye’de en sık görülen eklem hastalığı olduğunu belirten Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümünden Doç. Dr. Sena Tolu, "Pandemi döneminde aktivite azlığı hızlı kilo artışı ve kas gücünde azalmaya neden oldu. Eklemlere binen yük arttı, bu da önceden problemli olan eklemlerde şikayetlerin artmasına ya da yeni eklem problemlerinin oluşmasına sebebiyet verdi" dedi.
11.02.2021 Sağlık
Balık çorbası kolajeni arttırıyor, yaşlanmayı geciktiriyor!
Balık çorbası kolajeni arttırıyor, yaşlanmayı geciktiriyor! Yaşla birlikte yüzümüz, zamanla o eski canlılığını ve diriliğini kaybediyor. Sebebi ise yüz cildimizin genç, canlı, diri gözükmesini sağlayan kolajen ve elastin liflerin yaşla birlikte azalması ve işlevini yitirmesi. Cildimizde kolajen ve elastin adı verilen maddelerin azalması, cildin elastikiyetinin kaybolması ile yüzümüzde kırışıklıklar, çizgiler, sarkmalar, yaşlı bir görünüm oluyor. Dr. Yüksel Büküşoğlu kök hücre tedavisi ile ilgili merak edilenleri anlattı.
10.02.2021 Sağlık
Kök hücre tedavisi ile kireçlenmeye son!
Kök hücre tedavisi ile kireçlenmeye son! Belirli bazı besin maddelerinin varlığının vücutta tamir, onarma ve gençleştirme işlerinden sorumlu kök hücrelerin kaderini nasıl etkileyebileceği araştırıldı. Sonuçlar ise çarpıcı. Elde edilen sonuçlara göre, vücutta tamir, onarım, yenileştirme işlevlerini gerçekleştiren kök hücrelerin istediğimiz doku türüne doğru değişmesini etkileyebilmek mümkün olabiliyor.
26.01.2021 Sağlık
Mehmet Ali Erbil’den sevindiren haber geldi!
Mehmet Ali Erbil’den sevindiren haber geldi! Kaçış sendromu hastalığıyla mücadele eden bir yandan da kemik iliğindeki değişim nedeniyle kök hücre tedavisi gören Mehmet Ali Erbil'den haber var. Sağlık durumu günden güne iyiye giden Mehmet Ali Erbil, sonunda ayağa kalktı
3.01.2021 Magazin
Akciğer hasarını kök hücre ile tedavi etmek mümkün!
Akciğer hasarını kök hücre ile tedavi etmek mümkün! Tüm dünyayı etkisi altına alana koronavirüs, özellikle yaşlı hastalar başta olmak üzere, kronik hastalıkları olanlarda, bağışıklık sistemi zayıf ya da bağışıklığı baskılayıcı ilaç kullananlarda, hastalığın ilerleyen dönemlerinde şiddetli akut solunum yetmezliği, ağır akciğer enfeksiyonu ve hasarına neden oluyor. Dr. Yüksel Büküşoğlu, koronavirüse bağlı ağır solunum yetmezliğini ve akciğer hasarını kök hücre ile tedavi etmenin mümkün olabileceğini belirtti.
26.12.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kök Hücre Tedavisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kök hücre tedavisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.